forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 9:49 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 24, 2015 7:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

As fi sadic sa te arunc in mijlocul orasului Targu-Jiu sa le vezi dupa cateva zile bune de stat pe munte. :twisted:

As fi curios cum sunt in Ardeal pentru ca aici e clar, cu cat mai mare ii cupa, cu atat mai infect ii caracterul. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Vin Iul 31, 2015 9:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi dimineata se pare ca a fost ploaie torentiala si descarcari electrice pe aici si vad ca arhiva radar confirma, la fel si spusele mamei si bunicii.Cand am sosit pe seara am vazut si eu baltile.Nu eram in localitate, dar nu e problema ca am ratat :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 31, 2015 11:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Unde erai? Pentru ca vezi tu, cine nu are bani de mers la mare, se bucura de furtuni. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Aug 01, 2015 10:18 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eram pe versantul sudic al Muntilor Godeanu, undeva aproape de cota 1500 :))) Mi-am tot facut veacul prin munti in ultima saptamana dar acum gata :)

Nu am treaba daca se intampla sa mai ratez cate ceva pentru ca sunt obisnuit, exceptand faptul cand e o furtuna de aia severa ceva de genul furtuna anului sau a ultimilor ani, atunci chiar m-as oftica :lol: Din fericie ghinioane de astea nu am avut pana acum :)

Sus

MesajScris: Sâm Aug 01, 2015 11:20 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cu o medie de 25.3 C, aceasta luna iulie la Tg-Jiu a fost mai calda decat iulie 2007 :!: O medie termica absurda in fond, mai degraba normala pentru nordul Greciei.In "furnalul" Olteniei, la Severin, media lunii iulie este de 26.7 C.Ce iulie am putut avea in acest an in Oltenia, asta dupa ce anul trecut in aceasta luna au fost inundatii istorice si cantitati de precipitatii de peste 300 mm :)

Sus

MesajScris: Sâm Aug 01, 2015 8:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O zi ploioasa ca de toamna astazi insa nu mi-a displacut, ci din contra.O binemeritata racorire dupa ce zi de zi din 15 iulie incoace au fost cel putin 30 C :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 01, 2015 11:36 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mie mi-ar fi displacut. Daca ploua, sa si fulgere si trasneasca, ca de aia e vara.

Sus

MesajScris: Dum Aug 02, 2015 10:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Au fost si de alea cu o zi inainte.Acum e o temperatura perfecta; pana si in casa a scazut cu mai bine de 4 C :)

Sus

MesajScris: Dum Aug 02, 2015 12:58 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

supercell scrie:
Cu o medie de 25.3 C, aceasta luna iulie la Tg-Jiu a fost mai calda decat iulie 2007 :!: O medie termica absurda in fond, mai degraba normala pentru nordul Greciei.In "furnalul" Olteniei, la Severin, media lunii iulie este de 26.7 C.Ce iulie am putut avea in acest an in Oltenia, asta dupa ce anul trecut in aceasta luna au fost inundatii istorice si cantitati de precipitatii de peste 300 mm :)

25.4 media la Tg-Jiu.Nu stiu cum a fost in 2007, insa in 2012 a fost media de 26.2.La Severin media de acum este de 27.0 vs 27.2 in 2012.Cu cat mergem mai spre est mediile sunt tot mai mici comparativ cu 2012, in schimb spre vest tind sa le egaleze si chiar sa le depaseasca.

Sus

MesajScris: Dum Aug 02, 2015 1:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sincer eu nici nu am calculat valorile ci doar le-am preluat de pe meteomanz.Ma gandeam ca sunt corecte cele de acolo :)

Sus

MesajScris: Mie Aug 05, 2015 4:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Precipitatiile din zilele precedente au mai trezit la viata peisajul, iar iarba a inceput sa inverzeasca.Temperaturile au fost mai ok in ultimele 4-5 zile, insa astazi e din nou o zi din tiparul ce a dominat a 2 a jumatate a lunii iulie.In aceasta vara pana acum am adunat doar 108 mm, asta in conditiile in care pana acum ar fi trebuit sa cada vreo 180, iar un total in jurul a 250 mm dupa cele 3 luni e ceea ce defineste normalul pe aici.Impactul in agricultura nu e nici pe departe atat de mare precum o arata cifrele si asta datorita contextului anterior plus ca a plouat aproximativ in perioadele critice.Ca aspect, departe aceasta vara fata de ceea ce ar fi trebuit sa arate aici, chiar daca in ultimele 2 saptamani s-au mai miscat cat de cat lucrurile si pe plan convectiv/pluvio.

In acest deceniu pana acum avem asa:
Vara 2011 - buna spre foarte buna convectiv si buna pluvio
Vara 2012 - slaba convectiv si execrabila pluvio.De trista amintire, furtuni predominant uscate.
Vara 2013 - foarte buna convectiv si apropiata de optim in ceea ce priveste pluvio
Vara 2014 - excelenta convectiv si extrem de umeda.E vara etalon a acestui deceniu pana acum.
Vara 2015(pana acum) - slabuta convectiv, slabuta pluvio.Ploile intense si insemnate(alea care totusi au fost) nu s-au sincronizat cu activitatea electrica; cand activitatea electrica a fost intensa, ploile au fost putine cantitativ.Vreo 3 furtuni se sustrag de la aceasta regula.Mai e loc pana la final pentru imbunatatirea lucrurilor; 2-3 furtuni mai rasarite ar putea schimba impresia generala.Daca luna asta ar aduce 2-3 furtuni ca in mai, alta ar fi treaba :)

Sus

MesajScris: Joi Aug 13, 2015 7:00 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ai avut 38c se pare !!!

Sus

MesajScris: Joi Aug 13, 2015 9:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mai mult ca la Slatina, ca tot zicea Neaceasca ca nu stau bine la canicule :twisted: Zona dintre Pades si Bumbesti e probabil cea mai calda din Subcarpatii Getici dupa Valcea - Caciulata.Acolo, culoarul Oltului pare cel mai cald, mai ales iarna :)
Nu mi s-a parut asa de cald, probabil datorita aerului uscat.Acea temperatura s-a atins in mod sigur inainte de sosirea nebulozitatii.Cea mai sufocanta zi de pana acum a fost 21 iulie, dar umiditatea atunci a fost mare, pana si muntii se vedeau incetosati.De departe cel mai mare disconfort atunci de la august 2010 incoace :)

Sus

MesajScris: Joi Aug 13, 2015 9:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tunete, fulgere si un pic de ploaie de cateva minute.Mai la est a fost mai multa activitate, dar poate maine am mai mult noroc :)

Sus

MesajScris: Lun Aug 17, 2015 8:01 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nesperat de slab la capitolul activitate electrica.Au fost ceva averse mai puternice, dar nu au tinut mult.Poate o sa fie mai interesant astazi, dar vara asta lucrurile bune nu se prea ingramadesc.Daca ar fi sot ca in noaptea de 31 august/1 septembrie, ca tot mentiona Neaceasca, ar fi fost prea frumos :)

Ploaie macar sa am la discretie, ca de descarcari electrice pana nici in vara asta nu am dus lipsa.Acest sezon convectiv nu mi-a adus insa o vijelie adevarata, dar timpul nu e pierdut.Sistemul din Bulgaria arata totusi bine, sunt curios cu ce vine pe aici.Mai o orografie ajutatoare, mai una alta si poate o pun de o ciorba :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]