forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 1:57 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Mie Aug 17, 2016 7:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deci asa ceva nu se mai poate. Propun impartirea acestei tari in doua regiuni :)))) : o regiune musonica (intracarpaticul si subcarpatii Getici) si o regiune sahariana (extracarpaticul), contrastul din aceasta vara este absolut incredibil . Nu sunt buni de nimic Carpatii astia, decat sa impiedice avansul ploilor in Campia Romana.

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 17, 2016 8:29 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

A rupt la Caciulata in ultimele 15 minute. Nu ca in 15 iunie dar destul de puternica ploaia, cu trasnete, masini pe avarii in sosea.

Sus

MesajScris: Mie Aug 17, 2016 9:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

@ dan2013 Nu se incadreaza vara asta la vreun regim musonic in Subcarpatii Getici, altfel insultam alte veri "nume grele" la capitolul asta :)

Sus

MesajScris: Joi Aug 18, 2016 12:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O parte din fatada liceului din oras s-a desprins la furtuna de aseara.Lucrari de mantuiala.

http://www.romaniatv.net/o-scoala-din-g ... 09628.html

Sus

MesajScris: Joi Aug 18, 2016 4:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
@ dan2013 Nu se incadreaza vara asta la vreun regim musonic in Subcarpatii Getici, altfel insultam alte veri "nume grele" la capitolul asta :)

Chiar musonic nu a fost, insa nici rau n-ati dus-o, tu ai zis ca esti multumit de acest sezon convectiv. Si statii ca Pades, Polovragi, Targu-Jiu n-au dus lipsa de ploi, mai ales in iulie. E bine in nord-vestul Olteniei fata de ce a fost pana acum in sudul si sud-estul extrem.

La voi in zona in verile cu adevarat ploioase presupun ca sunt diluvii in toata regula.

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

MesajScris: Joi Aug 18, 2016 4:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asa e, sunt chiar multumit :) Oricum verile sunt cu adevarat ploioase in zona subcarpatica a Olteniei cand se inregistreaza valori de peste 400 mm.In cele mai ploioase se trece de 500 mm, chiar 600 mm in cazuri extreme.Se intampla cand sunt frecvente circulatiile de SV (in regim ciclonic) cu lifting-ul orografic aferent. Aceasta vara nu intra in categoria asta.Exemple de veri dupa 1990 care se incadreaza cu brio : 2014, 2010, 2006, 2005, 2004, 2002, 1999, 1998, 1997 si 1991 :)

Sus

MesajScris: Joi Aug 18, 2016 7:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In orice caz, parerea mea ca in vara asta a fost o circulatie "complicata" pentru zona si oricand situatia putea fi ca in restul extracarpaticului.A fost multa circulatie nord-vestica, ce implica automat si descendenta maselor de aer; ma puteam confrunta cu o situatie foarte "delicata" pluviometric si furtunistic in acelasi timp.

Practic doar NV Olteniei a scapat, imediat la est sau la sud se stie cum a fost cu seceta.Am iesit cum nu se putea mai bine si chiar daca furtunile nu au adus cantitati impresionante, nu de putine ori manifestarile au fost asa cum ne plac noua pasionatilor :)

Sus

MesajScris: Vin Aug 19, 2016 9:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mult zgomot astazi, dar ploaia a fost parca chinuita.Din pacate actiunea a fost mai la sud.

Sus

MesajScris: Lun Aug 22, 2016 7:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De punctat astazi ar fi traznetele cam "salbatice", dar ploaia sub asteptari.Totusi a fost ceva, azi nu trebuia sa fie nimic conform modelelor.Ramane de vazut daca maine serveste o ploaie mai consistenta :)

Sus

MesajScris: Joi Aug 25, 2016 9:58 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

2 traznete apropiate in timp ce veneam spre casa ieri dupa amiaza, cele mai apropiate de anul asta pe care le-am prins afara.Aproape ca nu e sezon in care sa nu am parte de cate o "melodie" de asta :))

O singura zi caniculara a fost la Tg-Jiu in aceasta vara.S-a intamplat pe 22 iunie cand au fost 35 C.Statiile de sub munte nu au inregistrat niciuna :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 25, 2016 12:18 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Melodie heavy metal poate. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Sep 06, 2016 12:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
..Macar am atins media multianuala si totodata borna de 600 mm)

E cat se poate de bine.La hidro de la mine din zona sunt abia vreo 540 mm anul asta.Asta se datoreaza si faptului ca a cam fost ocolit.Depindem din nou de toamna pentru realizarea mediei anuale. Cu toate ca lunile ramase pot aduce cantitati mari de precipitatii, la cum decurg lucrurile nu m-ar mira ca anul asta sa nu se atinga suma.Pana la 830-840 mm e cale lunga :)

Sus

MesajScris: Mar Sep 06, 2016 12:56 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

supercell scrie:
doodoo scrie:
..Macar am atins media multianuala si totodata borna de 600 mm)

E cat se poate de bine.La hidro de la mine din zona sunt abia vreo 540 mm anul asta.Asta se datoreaza si faptului ca a cam fost ocolit.Depindem din nou de toamna pentru realizarea mediei anuale. Cu toate ca lunile ramase pot aduce cantitati mari de precipitatii, la cum decurg lucrurile nu m-ar mira ca anul asta sa nu se atinga suma.Pana la 830-840 mm e cale lunga :)

Tine cont totusi ca statia Cluj e din nou cea mai ploioasa din regiune si printre singurele care au ajuns deja la medie. E o situatie generala prin sud-vest, insa in centru cele mai multe statii sunt apropiate de ceea ce ar trebui sa fie pana la aceasta data sau un usor plus.

Sus

MesajScris: Mar Sep 06, 2016 2:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, Clujul in ultimii ani a avut un fel de statut aparte din punctul de vedere al precipitatiilor :)

In zona suntem doar putin sub norma, vreo 30-40 mm, nimic important.Am avut un an agricol bun pana acum, dar e nevoie de apa si pe aici.Buna ploaia de azi noapte, dar mai trebuie :)

Sus

MesajScris: Mie Sep 07, 2016 11:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cantitati de precipitatii in intervalul 1 septembrie 2015 - 31 august 2016:

Pades - 1208.7 mm
Polovragi - 1111.4 mm
Sadu - 858 mm
Tg-Jiu - 821.8 mm

Se observa cum Polovragi si Pades ies in evidenta si asta se datoreaza in mare masura lunilor mai si iunie.

Cu o medie de 22.1 C la Tg-Jiu, vara 2016 e doar cu 0.1 C sub celebra vara 1952.Ca si diferente lunare, iunie atunci a fost mai rece cu peste 2 C, iulie a fost aproape la fel ca si medie, iar luna august de atunci a fost mult mai calda, locul 2 dupa 1946.Pluviometric insa diferentele sunt foarte mari intre cele 2 veri, 2016 fiind normala, iar 1952 extrem de secetoasa :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]