forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 1:59 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Vin Iul 15, 2016 6:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cat noroc au unii dintre noi. :roll:
Pentru la iarna iti urez zile cu temperaturi de 8-10 grade cu plus si 3 cm de zapada apoasa pe luna! :lol: :lol: :lol:

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2016 8:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ca sa fie treaba treaba am avut si acel downburst ca la carte acum 1h.Ploaia foarte intensa a spalat si solul in unele locuri.Magistral, iar eu nu am nici acum curent.Tot iulie o comiye.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 15, 2016 9:01 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Daca nu vrei sa te muti la Targu Jiu, vei sta la lumanare. :twisted: Tot iulie o comite, exact ca in 2012. :twisted:

Caciulata doar o ropota petrecuta la ora 19 cand ma barbieream, :lol: acum liniste si pace, poate ploaie slaba, desi e nowcasting grupa mare pentru tot VL-ul.

Caciulata tot downburst a avut in 15 iunie, dar evident ca nu s-a luat curentul.

Update: ploua dar nu tare, se vad ceva fulgere difuz pe cer. La Slatina nimic.

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2016 9:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
Ca sa fie treaba treaba am avut si acel downburst ca la carte acum 1h.Ploaia foarte intensa a spalat si solul in unele locuri.Magistral, iar eu nu am nici acum curent.Tot iulie o comiye.

Cam cati mm s-au strans la tine de cand a inceput sa ploua si pana acum?

-- Neptune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 15, 2016 9:11 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asta vede maine in raportarile postului pluvio Sadu.

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2016 9:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, maine vad.De mentionat ar fi si superba rotatie a acelei supercelule ce o mentionasem in primul mesaj.Se vedea de la o posta, cum e vorba aia. N-am cum sa fiu mai mutumit de ceea ce am avut pana acum si, in mod normal, spectacolul nu s-a terminat.De aia imi plac mie contextele astea sinoptice si se pare ca a meritat asteptarea :)

Neaceasca , parca ziceai atunci ca la Caciulata nu a fost vant.Aropo de iulie 2012, e pisavais, asa ca nici nu are rost sa mentionezi o astfel de luna penala.

dan2013 scrie:
Pentru la iarna iti urez zile cu temperaturi de 8-10 grade cu plus si 3 cm de zapada apoasa pe luna! :lol: :lol: :lol:

Misto urare. Ca sa nu zici tu ca nu sunt de treaba la randul meu, iti urez ca la iarna sa ai freezing rain sau lapovita in timp ce la mine se depun 30-40 cm de zapada :lol:

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2016 10:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
Ca sa nu zici tu ca nu sunt de treaba la randul meu, iti urez ca la iarna sa ai freezing rain sau lapovita in timp ce la mine se depun 30-40 cm de zapada :lol:

La cum se intinde ghinionul asta la nesfarsit, cu sutele de litri prin vest si zero absolut in capitala, nici nu as mai fi surprins daca exact asa o sa fie .

-- Neptune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 16, 2016 1:20 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bucurestiul nu ia nimic, supercell ia ceva bun, eu iau pishwasser, parca e mai bine nimic decat mizeriile astea de mocanesti cu 3 fulgere lesinate, iti fac pofta dar te lasa neterminat, cam asa e. :evil:

Iarna mie imi convine si freezing rain, mai ales daca e cu vant. :twisted:

Sus

MesajScris: Dum Iul 17, 2016 9:15 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ultimele precipitatii au dus la cresterea debitului pe Jiu, fiind ceva mai mare chiar si decat in iulie 2014.Asta se datoreaza si faptului ca de aceasta data cantitatile de precipitatii nu au fost cu nimic mai prejos in Valea Jiului, spre deosebire de atunci cand cantitatile au fost mult mai mari in nordul GJ.

Dupa trecerea acelei memorabile supercelule ce a lovit in plin creasta Valcanului, a urmat acel downburst puternic asociat MCS-ului ce s-a format, iar circulatia intre Oltenia si Ardeal via Defileul Jiului a fost aproape blocata datorita cantitatilor mari in timp scurt.Suvoaiele de pe versanti veneau pe carosabil, iar in unele parti ale defileului a fost si strat de grindina.Violente pasajele astea pe SV-NE, e circulatia "mamei lor" si e interesant ca lovesc cu forte proaspete si Valea Jiului, chiar daca e si un obstacol orografic semnificativ pana acolo.Din nou Petrosani a fost serios afectat de inundatii.Continutul foarte mare de vapori de apa si energia la fel de mare a sistemelor isi spune cuvantul.In Tg-Jiu au fost copaci doborati, efectiv a maturat pe unde a trecut.Am vazut furtuna pe webcam cand se apropia de Tg-Jiu si in aproximativ 30 min era "calare" pe Sadu.Pe versantii din apropiere curgeau cascade de parca eram la Milford Sound (pastrand proportiile); cine stie ce valori de precipitatii s-au atins pe acolo, probabil si 50 mm/30 min.Pe aici ruperi de arbori nu au fost(normal, la ce antrenament au), dar in comunele invecinate am inteles ca au fost afectati ceva pomi fructiferi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 17, 2016 1:54 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Valea Jiului lovita in plin dar Valea Oltului nu prea, in Caciulata a fost slaba actiunea, doar la Brezoi mai sus sa fi fost mai acatarii.

Sus

MesajScris: Dum Iul 17, 2016 8:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mai ales Petrosaniul asta nu iarta mai nimic in ultima perioada; de oriunde ar veni furtuna se soldeaza cu lovitura in plin.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Iul 17, 2016 9:57 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Neaceasca85 scrie:
Valea Jiului lovita in plin dar Valea Oltului nu prea, in Caciulata a fost slaba actiunea, doar la Brezoi mai sus sa fi fost mai acatarii.

Caciulata nu e reprezentativa pentru clima de pe Valea Oltului.
Chiar acum am venit din zona si au fost 2 zile cu ploi abundente. Pamintul musteste de apa iar pe marginea drumului vezi frecvente cascade generate de izvoare care s-au reactivat.
Iar ieri traficul a fost serios perturbat de apa dupa cum poti vedea si in mesajul de mai jos

http://www.oradesibiu.ro/2016/07/16/fot ... e-sensuri/

Valea Oltului propriu zis se intinde de la Boita si pina la Cozia si pt acesta zona sunt 3 zone cu clima diferite. Nu de multe ori aici intilnesti 2 anotimpuri

Boita- Caineni clima e cea specifica din sudul Transilvaniei
Caineni - Brezoi e o clima de tranzitie cu mult soare si mai blinda dpdv precipitatii si datorita muntilor care opresc precipitatile care vin din nord sud est sau vest)
Brezoi - Cozia unde clima e apropiata de cea din zona nordica a Olteniei

Sus

MesajScris: Dum Iul 17, 2016 10:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Inseamna ca stii bine zona.Bune explicatiile astea.Prin zona asta, pe Defileul Jiului, ai fost ? :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 18, 2016 7:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Momentul de maxima reflectivitate radar a acelei supercelule despre care vorbeam, in momentul ce se indrepta spre munte.Undeva la nord-vest de Tg-Jiu se pare, desi nu prea sunt impacat cu pozitionarea pe radar.Uimitor cat de repede se rotea :)

Imagine

Cireasa de pe tort a acestui sezon convectiv ar fi ca una de asta sa loveasca orasul fix cu "miezul".Tot de o circulatie asemanatoare ar fi nevoie si poate cu putin noroc.... :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 18, 2016 8:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Te-a ocolit la mustata supercelula aia, trebuia sa-i faci si tu o poza :).
Cea de ieri, de langa Radauti, a fost si mai violenta decat asta de langa Targu-Jiu; a avut si a doua nuanta de purpuriu pe radar.

supercell scrie:
Cireasa de pe tort a acestui sezon convectiv ar fi ca una de asta sa loveasca orasul fix cu "miezul".Tot de o circulatie asemanatoare ar fi nevoie si poate cu putin noroc.... :)

Asta daca va mai fi o alta supercelula in Gorj in acest sezon.

-- Neptune

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]