Azi, 15 iulie m-am intalnit cu Stef in statia de metrou din Berceni. Am luat metroul si am mers in parcul Tineretului, parc cam pustior la orele dupa-amiezii, probabil din cauza soarelui arzator. Amandoi am fost cam nemultumiti de vremea potrivnica- caldura excesiva si lipsa norilor convectivi, care cel putin pe mine n-ar fi facut sa fiu mult mai vesela si entuziasmata.
Stef s-a uitat cu interes la aparatul meu foto si m-a sfatuit sa incerc sa ma folosesc de functiile acestuia, extrem de variate, ca sa pot face poze mai reusite , dar si sa incerc sa pozez fulgerele noaptea !
Desigur, ca ma discutat si despre furtuni, in special despre cele mezociclonice care ne-au impresionat cel mai mult, in ultima vreme. Mi-a zis ca este feeric ,ceva extraordinar sa vezi supercelule, cerul acela verzui, nori striati si brazdati de fulgere. Inteleg prea bine, deoarece din copilarie am indragit aceste fenomene din toata inima, dar si tot ceea ce este frumos in natura.
Am trecut sa vedem Extreme Spinner-ul, carusel care din pacate nu functiona, probabil din lipsa de clienti. Stef credea ca Spinner-ul este mult mai inalt, insa numai cand te dai in el simti ce poate acest carusel " pitic"
Am trecut pe la McDonal's si am luat doua inghetate pe care le-am mancat cu placere, avand in vedere vremea torida, dupa care m-qa condus pana in cartieru meu si ne-am despartit, cu gandul ca ne vom revedea cat de curand. El se grabea la gara sa prinda trenul pentru Deva, iar eu m-am grabit sa ajung acasa, sa scap de soarele care ardea al naibii de tare.
Ma bucur foarte mult ca am reusit sa ne vedem, este o reusita pentru mine, deoarece astfel sper sa ne unim si sa fim un grup unit de preteni. Plus ca pe viitor sper sa ne intalnim in grup ,sa ne plimbam si sa ne bucuram impreuna daca e sa prindem si vreo furtuna frumoasa.
Poate nu se cade sa recunosc, insa fara de Internet, nu cred ca as fi avut cum sa-l cunosc pe Stef si pe voi toti, pasionati cu adevarat de meteorologie si fenomene deosebite. Pana nu de mult, n-am crezut ca va fi posibil sa ma intalnesc cu cineva de pe net, insa cand este buna inteegere, se pot lega pretenii de durata, asa cum este de dorit sa fie si pe acest forum.