forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 31, 2026 6:27 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857 ... 1115  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Sâm Dec 31, 2022 8:04 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Gugustiucii sunt la locurile lor si se mentin in zona oscilatiei negative, in ciuda vremii deosebit de calde.
Sper ca aceasta oscilatie negativa, care este la un nivel foarte scazut, sa se concretizeze si in niste patrunderi reci importante mai incolo in iarna asta, altfel daca or gresi si ei prognoza iernii, atunci asta e, inseamna ca or fi si ei pacaliti de incalzirea stratosferica.
Deocamdata iarna n-o gasim pe nicaieri prin prognoza, indiferent cat am cauta-o.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 31, 2022 10:02 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Lasă că vine ea, în ultima decadă din ianuarie.

Sus

MesajScris: Dum Ian 01, 2023 1:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Încălzirea stratosferică este cu fiecare rulare mai puternica. In rularea 00 z a GFS vortexul polar este afectat grav. Prognozele in următoarele 2 săptămâni vor fi foarte perturbate de acesta încălzire, așa ca e posibil sa avem surprize. Sfârșitul lui Ianuarie și februarie pare sa aducă iarna de mult așteptata.Imagine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Dum Ian 01, 2023 2:45 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Are osclatii de la rulare la rulare dar cert este ca aceasta se va produce. Chiar devine interesanta a doua parte a iernii daca se pastreaza anvergura incalzirii stratosferice din ultimele rulari!!

Sus

MesajScris: Dum Ian 01, 2023 3:39 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Doamne ajuta! Atat pot sa mai zic.

Sus

MesajScris: Mar Ian 03, 2023 12:24 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Marea incalzire stratosferica incepe sa se fasaie iar VP doar o sa fie putin impins de la locul lui, nicidecum divizat/impartit...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 2:10 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

WinterIsComing2021 scrie:
Vom mai avea ierni cu siguranta. Siberia a fost bocna anul acesta, cu temperaturi extrem de scazute, inca din Noiembrie! Canada la fel. Groenlanda la fel. Problema este la Europa de Sud-Est, unde actioneaza de 4-5 ani anticiclonii subtropicali manati de un Atlantic viguros. Europa centrala, de Nord si de Vest au avut ierni destul de bune in ultimii 2-3 ani. Este o configuratie temporara ce ne afecteaza, dar o sa se sfarseasca si cu nebunia asta.

Eu ma intreb de ce este mizeria asta de zona in care ne aflam asa, de ce are Atlanticul posibilitatea asta ca atunci cand este activ sa alunge iarna? Este o mizerie de zona prin chestia asta.

Mai erau teorii cum ca un ciclon Mediteranean cu adevarat puternic "pleaca" mai intai de pe Atlantic, pana si tehnic Mediterana nu era daca nu exista Atlanticul sa o alimenteze.

Clar ca vom mai avea ierni precum 2011-2012, 2009-2010, 2013-2014, chiar si 1995-1996, problema este ca nu stim cand.

La Nina blocata in Pacific de atatia ani si Atlantic blocat aici de atatia ani, ceva este putred in Danemarca. Nu cred in AGW dar incep sa cred mai tare in tehnicile de manipulare a vremii. Se zice ca nu ai cum sa controlezi atata energie dar e prea de tot.

Energie generic vorbind ca in petecul asta tampit de pamant energia meteorologica este moarta dupa 2018. Cineva nu a platit ceva si s-au sistat fenomenele. Apropo de bani, contractele de dezapezire de ce se mai incheie? :mrgreen:

Sa asteptam aprilie-mai ca sa mai fie niste fenomene. Dumnezeule dar unde m-am nascut? Ori martie cu niste amestecuri mocirloase de lapovita practic. Ca atunci vrea pizda mamii lui de vortex sa se rupa, in ianuarie-februarie noooo, doar irosim pe apa Atlanticului potentialul hibernal al radiatiei solare minime. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Vremea asta ma face sa dedic acestei tarisoare numai piesa F*uck You Romania de la Parazitii. :evil:

Ultima oară modificat de Neaceasca85 pe Mie Ian 04, 2023 2:45 am, modificat de 3 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 2:13 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

mircead scrie:
Apa din nordul Atlanticului ramane la temperaturi destul de coborate si trendul se mentine de cativa ani. Acest lucru va avea efect asupra curentului golfului si e posibil ca ierni dure si veri extrem de secetoase sa apara in Europa pana la sfarsitul secolului, asta daca trendul va continua. Bineinteles exista si alte opinii, dar evolutia climei este si acum destul de imprevizibila, cu toata tehnica actuala. Cu toate fenomenele extreme deobicei foarte localizate dar bine mediatizate, cred ca acum traversam o perioada climatica favorabila, altfel nu am fi putut ajunge la 8 miliarde de locuitori. iar personal cred ca o racire globala este 100% mai grava si mai tragica decat orice incalzire globala. Pentru ca nimic nu creste pe frig si pe lipsa de insolatie, iar precipitatiile scad semnificativ intr-o clima rece.

Spune asta nemernicilor care manipuleaza ca murim si ne ducem dracu daca nu trecem pe "energie verde". Si cred ca vremea este manipulata tot de ei.

Satul de iernile astea nu ma mai sperie nici ideea de iceage. Chiar vreau sa se opreasca curentul Golfului sa vad ce se intampla. Ca pana acum Atlanticul pare ca muta Sahara aici. Si in Nordul Africii acum este mai rece decat normal. :evil:

Si ninge in Sahara si la arabi peste cocoasele camilelor. Si ploua de rupe in Gaza si in Arabia Saudita. Si ninge de rupe in SUA si in Japonia. Ooooo, dar ninge numai in tarile in care munca este religie? Damn and shit, nu pot sa ma mut de aici. Nu pot. Asa ca Dumnezeu trebuie sa intervina in mersul vremii. Daca nu cumva ii protejeaza pe Ucrainieni si pe cei ce nu au bani de gaz sau lemne.

Ultima oară modificat de Neaceasca85 pe Mie Ian 04, 2023 2:48 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 2:25 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vincentiu_1981 scrie:
Incalzirea stratosferica din 2012 a fost corecta prin faptul ca s-a dus pana la Polul Nord si a anihilat nucleul rece din stratosfera.
Acum deocamdata este prognozata o incalzire stratosferica mai mult inconjuratoare si nucleul rece din stratosfera deocamdata nu pare sa fie destabilizat, dar ramane de vazut ce se va intampla mai departe.
Daca incalzirea stratosferica nu va reusi sa ajunga pana mai aproape de Polul Nord si sa faca daune serioase asupra nucleului rece, atunci nu cred ca vom beneficia de vreo interventie a iernii ca urmare a acestei incalziri stratosferice care se prognozeaza.

Dar pana sa ajungem sa aflam ce se va intampla cu aceasta incalzire stratosferica si cu eventualele efecte care ar putea sa apara in troposfera, care probabil ca s-ar putea duce prin februarie, pana atunci avem de trecut prin vremea deosebit de calda din zilele urmatoare, care ne va apropia de recordul de maxima absoluta al lunii ianuarie.
Ar exista o sansa chiar sa se si doboare recordul de maxima absoluta al lunii ianuarie, deci nu este exclusa nici aceasta posibilitate.

Si sper ca sa mai avem parte de niste raciri ale vremii care sa dureze mai mult si care sa nu fie neaparat asociate incalzirii stratosferice, altfel persistenta acestei perioade deosebit de calda poate deveni catastrofala pentru pomicultura anului urmator.

Interesante sunt recordurile de caldura vara si de frig iarna, in rest vax albina crema puca, nimic dar absolut nimic interesant la vremea actuala inceputa in 25 decembrie 2022, absolut nimic, 0 barat si Lima din Peru suntem. Pasionat de meteo nascut in Lima, asa ma simt si ma enervez maxim. Sa avem doar averse de tip diurnally driven este inadmisibil. Sa nu poata persista o ceata sau un nor este strigator la Cer. Iarasi ma enervez pe Carpati pentru ca foehneaza sudul cand aerul circula nord vestic dinspre Atlantic. Mama lui de ocean de tip scursura ordinara.

Obisnuit cu ce a fost ante 2019 nu pot sa nu ma enervez, mai ales problema meteo suprapusa peste celelalte gen Covid si scumpiri, trenduri tehnice idioate, muzica mainstream oribila, razboi etc.

Vor reveni fenomenele, o sa o tot repet, dar nu stim cand. Am facut si glume ca e nevoie sa ma duc in biroul lui Dumnezeu sa lamuresc problema asta. :lol: :lol: :mrgreen: Pentru ca nu se mai poate. :evil:

Prognoza inexacta, un farmec al meteorologiei. Dar acum avem de-a face cu prognoze foarte exacte, ale marelui nimic. :evil:

A sti datele exacte de la urmatoarele evenimente meteo frumoase ar fi ceva de vis. Aberez deja dar e din cauza vremii. Halucinatii de sevraj.

Pai daca stiam de 5 august 2006 din timp, mai aveam eu regrete acuma? Sau ca viata ar fi suficient de lunga sa mai prind ceva asemanator cu furtuna aia, pai nu e frate, mai ales daca traiesc doar 58-65 ani. Nu e.

Ultima oară modificat de Neaceasca85 pe Mie Ian 04, 2023 2:50 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 2:36 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

aris86 scrie:
Lasă că vine ea, în ultima decadă din ianuarie.

Asta este sistemul lui 2012 si 2014. 2012 25 ianuarie, 2014 24 ianuarie. Frumos viscol in 2014, dar fix in seara aia am aflat ca fericirea mea ia sfarsit. :cry: In 2012 nu a fost viscol, dar stratul si gerul au facut toti banii.

In 2012 a fost frumos ca fix cand am inceput sa urlu dupa zapada, ea a venit, primele semnale frumoase apareau chiar pe 1 ianuarie, cand citeam forumul in conditii vitrege cu laptopul pe balcon la Sambata de Sus, pentru ca reteaua de internet inca nu se dezvoltase, doar FTTH acasa era cea mai mare dorinta a mea atunci.

Acum urlam toti si tot nimic. Suntem in luna 1 si asteptam luna a 5 a ca cerul sa mai miste ceva. Alminteri am camere, am senzori si statii, prin bunatatea unui om intalnit, dar toate sunt useless din cauza vremii imbecile, omul ala din Mioveni efectiv a aruncat banii pe ele degeaba. :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 2:37 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

mircead scrie:
Încălzirea stratosferică este cu fiecare rulare mai puternica. In rularea 00 z a GFS vortexul polar este afectat grav. Prognozele in următoarele 2 săptămâni vor fi foarte perturbate de acesta încălzire, așa ca e posibil sa avem surprize. Sfârșitul lui Ianuarie și februarie pare sa aducă iarna de mult așteptata.Imagine

Ce bataie si ce omor imi vine sa-i dau lui Nea Vortex asta, poate prin SSW reusesc, poate SSW e mana lui Dumnezeu, poate am ajuns in biroul Lui.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 2:39 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

WinterIsComing2021 scrie:
Marea incalzire stratosferica incepe sa se fasaie iar VP doar o sa fie putin impins de la locul lui, nicidecum divizat/impartit...

Normal, prognozele sunt pe sistemul tot ce este bun trebuie sa dispara. Suntem intr-un mare rahat cu totii, legat de scumpiri, razboi, muzica nasoala, oamenii tot mai stresati si rai, fenomene meteo lipsa totala, lucru care ma face sa-mi urasc tara si orasul, cine poate trai in trecut e un fericit, tot ce ne dorim e sa nu se extinda razboiul.

Vazand pe Youtube cat de greu este sa traiesti in Ucraina unde razboiul depune toate eforturile in a te tine fara curent electric si fara cele care depind de el, chiar vad ca orice fenomen ar fi in Romania, nu poate aduce conditiile acelea deosebit de grele, deci ma enervez pe bucuresteni ca se tem de zapada sau furtuna. :evil:

Vai de mama mea ce nevoie este pentru a razbuna acesti ani, ce viscole catastrofale trebuie sa avem intre 15 ianuarie si 15 martie, vai de mine ce sisteme de furtuni mezoscalare trebuie sa fie in mai iunie si apoi in august septembrie, e nevoie de un adevarat razboi meteorologic pe care il visez peste petecul de pamant numit Romania, mai ales in extracarpatic, de la Mehedinti la Constanta si Iasi, fiecare zona sa fie serios imbratisata de fenomene ori cum se zice, sa si-o ia in freza in mod egal. :evil:

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 7:41 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ceașcă ai luat-o razna, mai ia o pauză......
Când te trezești, spălate cu apă rece pe față, dă-ți 2 perechi de palme și trezește-te în prezent, nu mai trăi în trecut, apoi recitește ce ai scris....și vezi dacă îți place.

Ultima oară modificat de aris86 pe Mie Ian 04, 2023 10:47 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 8:35 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS 00 z a introdus o rulare cu zăpada in extracarpatic. F rar așa ceva.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 8:45 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS are viscol săptamâna viitoare, pe un anticiclon siberian de iti lasâ gura apâ (1060mb la centru) si mai are un vortex stratosferic făcut țăndări, la finalul lunii. Iată ca se poate. Sa vedem si ce se materializează din prognoza aceasta.

Fişiere ataşate:
viscol.png
viscol.png [ 50.41 KiB | Vizualizat de 848 ori ]
pv.png
pv.png [ 69.57 KiB | Vizualizat de 848 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857 ... 1115  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]