forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 19, 2026 12:15 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 3:00 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Luna asta trebuie citit gazometrul de Boboteaza, intr-o zi sfanta deci. Nu vad de ce ar fi mai mult, poate la fel sau mai putin, unicul avantaj al acestei vremi, pentru ca e logic, este soare si cald, nu ai nevoie de gaz, nu e soare si e frig, ai nevoie de gaz.

A fost urat iarna trecuta ca era frig uscat, decembrie si ianuarie 2.700 lei dar fara zapada si doar scandal.

Eu as vrea sa am multi bani strict pentru motivul asta, sa nu ma afecteze scumpririle la curent si gaz, pentru ca la ele nu voi renunta niciodata, pe sistem voi nu ma vreti dar eu va vreu, nu e frumos sa fur asa ca va dau ce cereti, dar nu scumpiti din motive ecologiste cretine, gen sa interzicem orice foc ca sa avem 0 emisii de CO2, asta e intoarcerea la pesteri, gaz si chiar si motorina voi vrea mereu, a trece incalzirea, apa calda si automobilul pe electric care la randul lui sa fie trecut pe energie marijuana este cea mai cretina si idioata gandire a omenirii ever, semn ca suntem condusi de prosti sau de unii ce ne vor raul absolut, sa disparem si sa ramana doar ei.

Maxim ma distreaza senzorul Bresser (cu pahar, senzor UV, rotita cu cupe pentru vant) pus pe teava de gaze ce pleaca de la gard spre mine, cea spre fratele alergic la facturi mari este mai groasa si e cea mai joasa. :)

Gaze avem din fericire, nu ca Germania (care a trecut pe carbune ca altfel murea) dar carbunele nu trebuie scos niciodata din SEN, poate doar compensat cu nuclear care si ala are dezavantajele lui gen deseurile. Gaz la productia de curent e cam meh ca de ala avem nevoie in scop casnic. Un electric fara gaz moare si ia foc de suprasolicitare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 10, 2023 5:33 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ploua bine si e intuneric, 14 mm pana acum la mine cu 4,8 mm pe ora rata, la Miesti tot 4,8 rata dar 9,6 mm cantitatea pe ziua de azi.

Statia de pe wunderground Lps Primaverii e praf la termic, a avut 23 C in septembrie, azi noapte vant de est 22-28 km/h abia il simtea la 3-4 km/h si ploaia e injumatatita, 5,84 mm fata de 14 la mine, rata 3,05 mm pe ora.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 10, 2023 8:04 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Update, 18,8 Slatina și 16 mm Miesti.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Mie Ian 11, 2023 1:05 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nenea Ceasca, eu ti-am mai zis cum e cu statiile astea si cu pluviometrele. Au erori.
Ti-am spus ca daca vrei poti sa-ti masori singur cantitatea de precipitatii cu ajutorul unui vas cilindric, asa cum folosesc eu de exemplu o simpla cutie de la o conserva mai inalta, la care turtesc buza cu patentul, sa nu blocheze pe margini intrarea apei.
Si aia e cea mai sigura masuratoare, apoi iti verifici si pluviometrul cum merge.
Dar degeaba iti spun, ca nu stai tu de d-astea, tu doar sa stai in casa si sa vezi cat ploua pe monitor, iar de iesit afara si de masurat cata apa se strange, e greu rau.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2023 2:10 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pana la miezul noptii s-au egalat Slatina cu Miesti, 20,4 mm versus 20 mm.

In acest ciclon vantul a avut o medie de 23 km/h la Slatina si 28,8 la Miesti. Exista si grafic cu viteza maxima dar nu l-am verificat inca.

Vad pe telefon cat ploua, de oriunde as fi, hihihi. Insa in grup pe Tuya, nu wunderground, acolo e Lps Slatina cu erori cu ghiotura.

Erau 17 mm la ANM la ora 19:30. Ploaia mocaneasca este cel mai bun fenomen pentru testarea statiilor, ca vara mai ales la diurnally driven ploua neuniform chiar si intre zonele Slatinei, iar zapada nu e buna la masurat pluviometric decat prin topire sau alte complicatii. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2023 11:09 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

9,2 Slatina si 12 Miesti. Balti en gros in ambele locatii.

Sus

MesajScris: Joi Ian 12, 2023 12:10 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nenea Ceasca, statiile astea meteo pe care le-ai instalat sunt utile doar daca au cele mai bune conditii de amplasare si daca au erori minime, asa incat sa-ti masoare toti parametrii meteo in limita unor erori foarte reduse.
Daca nu, si sigur e asa, atunci sunt degeaba. De ce zic asta? Pai pentru ca-n cazul asta datele masurate nu au nicio relevanta, ci sunt doar de jucarie.
Practic chiar daca statia ar fi performanta, faptul ca tu o amplasezi deosebit de prost o face total inutila.

Pe precipitatii poti face o comparatie mai buna cu statia meteo de la Slatina la mocanesti, insa atentie, ca la intensitate mare a averselor eroarea pluviometrului este mai mare decat la intensitate mica.
Asa ca ramanem la masurarea apei colectata in vas cilindric sau paralelipipedic, dar stai ca tu nu te bagi la d-astea, ca ai treaba cu omuletii verzi care conduc planeta si nu te lasa sa faci ce vrei tu, ca astia sunt cu dictatura militara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 12, 2023 11:16 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Lps care e pe wunderground chiar e praf. La toti parametri, a mea va fi doar la UV si puterea luminii ca nu ajunge soarele la ea.

23 litri la Slatina la statia mea ieri.

Acum ninge dar nu se depune.

Sus

MesajScris: Joi Ian 12, 2023 11:30 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Daca nu ajunge Soarele la ea inseamna ca nu va fi buna nici la temperaturi. Plus ca nici la vant, directia vantului etc.
Orice statie meteo trebuie sa fie in camp deschis si sa nu-i fie obturata lumina in jur, pentru a se putea inregistra toti parametrii asa cum trebuie.
La ce distanta e de casa?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 13, 2023 12:38 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

3 metri. Ba e chiar OK la temperatura, cred ca va fi cu 1 C mai jos ca ANM. Oricum e curte, cu ceva verdeata.

La vant e perfect, punctele cardinale sunt la fix. Ma intereseaza vant si precipitatii, apoi maxima sau minima, alea cu UV si lumina nu. Nu am alt loc mai bun in curte, aveam un loc unde era cam obturat vantul.

La mocanesti observ ca diferentele intre Slatina si Miesti sunt mici, de maxim 1-2 mm. Daca una sau alta a ramas in urma, a recuperat ulterior ploaia. Cel putin acum la acest ciclon, perfect doar ca durata, vantul nu a sarit de 30 km/h si a fost doar ploaie, multa ploaie.

Anyway, Slatina serveste si ca back-up la Miesti la cele mai puternice fenomene cand Miestiul risca sa ramana fara curent. Senzorii sunt cu baterii, normale sau alkaline AA, dar nu stiu daca transmit catre baza dupa revenirea curentului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 13, 2023 2:51 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In schimb Miesti are pozitie optima pentru toti parametri.

Sus

MesajScris: Vin Ian 13, 2023 2:58 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Daca are doar 3 m fata de casa, atunci nu poate fi perfect la niciun parametru, nici vant, nici ploaie, nimic. Daca bate vantul dinspre care ce sa mai fie perfect?
Iar in cazul in care apare o ploaie in care bate vantul puternic dinspre casa, atunci casa va bloca ploaia si statia o sa inregistreze o cantitate mai mica de apa.
Depinde si de inaltimea casei aici, dar prea mica nu cred ca e.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 13, 2023 3:00 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Casa e la sud de statie bre, vanturile de vest, est si chiar nord nu sunt afectate. Zona este asfixiata de case, cum zice supercell din poze, pentru vant nu e loc mai bun.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 13, 2023 3:03 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La apa sunt foarte multumit ca a inregistrat mult mai mult fatza de Lps pe WU.

Si chiar mai mult decat Miesti de multe ori.

Vantul de est e 0 la LPS, 0, soarele dubleaza temperatura.

3 maxim 5 metri sunt fatza de casa.

Sus

MesajScris: Vin Ian 13, 2023 3:07 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

De fapt in realitate vantul chiar daca bate paralel cu zidul dinspre statie, el tot sufera niste modificari in apropierea constructiilor, perfect nu poate fi. Perfect e doar in camp perfect deschis, iar in orase nu se intalneste asa ceva.
Apoi zidul ala dinspre sud influenteaza cu atat mai mult cu cat vantul va bate mai apropiat pe directa perpendiculara pe el, atat dinspre nord, cat si dinspre sud.
Iti dai seama cum se modifica viteza si directia vantului in apropierea unui perete, nu?
Cand statia iti indica modificari substantiale ale directiei vantului si nu va fi vorba despre vant de natura convectiva, atunci asta inseamna un singur lucru: denaturarea vantului din cauza obtacolelor.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]