dan2013 scrie:
supercell scrie:
Simt o nostalgie sa revin pe topicul asta si nu imi vine sa cred ca au trecut mai bine de 10 ani de cand l-am creeat.Intre timp, mari furtuni au fost, mai ales in 2020-2022, insa mari zapezi doar prin 2018-2019, in rest nimic aparte, poate doar martie 2020.
Bine ai revenit, Supercell !
Cat ai lipsit tu de pe forum nici nu au fost cine stie ce mari evenimente deosebite prin extracarpatic; exceptand luna ianuarie 2017 si sfarsitul de februarie, cu luna martie 2018, plus freezing-rainul din iarna 2018-2019 din Baragan. In rest, mai nimic, nici macar in sezonul cald...
Acum asteptam niste supercelule severe in lunile urmatoare pe aici prin sud, asa ca de revenire

.
Cu actualele schimbari climatice putem avea supercelule mai frecvente, dar din pacate situatiile cu sisteme convective bine organizate care sa se miste mai rapid vor fi din ce in ce mai rare.
Mie sistemele convective imi plac cel mai mult, pentru ca matura zone extinse si sunt mai spectaculoase in general decat supercelulele, care actioneaza mai mult la nivel local si mai aduc si nenorociri de grindina de dimensiuni mari, care provoaca daune importante.
Iar sistemele convective formeaza sisteme noroase ce determina fronturi masive de ploi torentiale. Si nu-mi doresc vijelii puternice de sute de km/h care sa rupa pomii, ci doar vant la limita producerii de pagube, ca nu am nevoie sa vad cum se strica totul.
supercell scrie:
dan2013 scrie:
supercell scrie:
Simt o nostalgie sa revin pe topicul asta si nu imi vine sa cred ca au trecut mai bine de 10 ani de cand l-am creeat.Intre timp, mari furtuni au fost, mai ales in 2020-2022, insa mari zapezi doar prin 2018-2019, in rest nimic aparte, poate doar martie 2020.
Bine ai revenit, Supercell !
Cat ai lipsit tu de pe forum nici nu au fost cine stie ce mari evenimente deosebite prin extracarpatic; exceptand luna ianuarie 2017 si sfarsitul de februarie, cu luna martie 2018, plus freezing-rainul din iarna 2018-2019 din Baragan. In rest, mai nimic, nici macar in sezonul cald...
Acum asteptam niste supercelule severe in lunile urmatoare pe aici prin sud, asa ca de revenire

.
Mersi Dane
Tocmai ca la mine ianuarie 2017 a fost o mare dezamagire, insa februarie-martie 2018, dar mai ales decembrie 2018 au compensat cu varf si indesat.In ultimele ierni insa, prafen. Furtunile pe de alta parte au prestat bine, nu am ce sa zic si, culmea, in 2021 si 2022 cele mai mari furtuni din sezon au fost in august.Prea multa canicula insa.

Multa canicula ca intindere in timp, insa nu neaparat cu cele mai ridicate valori prin sudul tarii, desi in vest si nord-vest au cazut destule recorduri in ultimii 2 ani.
Stai sa vezi cand vom avea o patrundere tropicala direct pe noi, ca in ultimii ani au venit doar pe ocolite, am fost doar la periferie.
Asteptam maxime de 47-48 de grade in sudul tarii?