forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 03, 2026 4:29 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16662 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094 ... 1111  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2026 10:02 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da, ger uscat pagubos la gaze in anul in care si impozitele se dubleaza.

Un strat de 5 cm si 2 straturi de 2 cm, mult ger uscat, iarna paguboasa, fara un viscol catastrofal nu merita asemenea ger si asemenea facturi de gaze.

Sus

Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Dum Ian 18, 2026 11:28 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Un viscol catastrofal te-ar fi lăsat în beznă și cu ger apoi.

Sus

MesajScris: Lun Ian 19, 2026 10:34 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pare cam gata cu iarna prin modele. Incalzire si ploi de vineri incolo. Cu un vortex instabil, prognozele sunt si ele foarte schimbatoare. Poate mai prindem o perioada de iarna in februarie.

Sus

MesajScris: Lun Ian 19, 2026 10:42 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sa vedem ce inseamna incalzirea asta stratosferica pentru februarie.

Fişiere ataşate:
gfsnh-10-372.png
gfsnh-10-372.png [ 67.78 KiB | Vizualizat de 730 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2026 11:28 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

aris86 scrie:
Un viscol catastrofal te-ar fi lăsat în beznă și cu ger apoi.

La Miesti, unde nu stau. :lol:

La tine la Pietrele sau cum se numeste in Teleorman.

Sus

MesajScris: Lun Ian 19, 2026 1:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Efectele incalzirii se propaga undeva in 2 saptamani..deci poate catre sfs lunii februarie. In ultimii ani nu prea ne-au ajutat, sau au venit foarte tarziu in primavara, generand doar un aprilie sub medie si ceva ninsori in zonele inalte si depresionare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2026 1:34 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu inca sper ca acest ger uscat va declansa cicloni masivi in Mediterana care inca nu se vad pe modele, situatia pare foarte volatila.

Sus

MesajScris: Lun Ian 19, 2026 2:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Efectele incalzirii se propaga undeva in 2 saptamani..deci poate catre sfs lunii februarie. In ultimii ani nu prea ne-au ajutat, sau au venit foarte tarziu in primavara, generand doar un aprilie sub medie si ceva ninsori in zonele inalte si depresionare.

Ce incalzire? Ce efecte? Ce sfarsitul lunii februarie?!? Te-ai dus mult-mult prea departe in timp. Acolo, daca va fi intr-adevar ceva in sud-estul Europei, ala este bonus.

Nu va uitati si voi pe modele ?! GFS 06z de exemplu! (sau daca abereaza ECMWF la greu cu cateva rulari calde, la t+240h , le-ati si luat de bune,gata ?!?)
Avem un arctic blast foarte interesant spre 28-31 ianuarie .
Iarna continua si se manifesta cu forte proaspete, reamplificate, la finalul acestei luni ianuarie. :)

Heimr fellr, allt dó'
Sólin kólnar, Nótt varir.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2026 4:07 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Arctic Blast de care sa speram ca nu mai este bone dry precum asta.

Sus

MesajScris: Mar Ian 20, 2026 8:18 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Trist grav ce se intampla.... :cry: :cry: :cry: :cry:
A trecut si GFS-ul la varianta ECMWF-trash, a ploilor si a incalzirii grave pt finalul lui ianuarie si prima jumatate a lunii februarie.... :cry: cu multe ploi in Romania si inundatii in Balcani si -n bazinul Marii Meditarane... Presupun ca sunt bune si ploile astea.... Sa vina cat mai multe precipitatii de acum incolo.

Performanta modelelor este execrabila pur si simplu, de rasul-plansul.... In doua rulari a trecut de la Arctic Blasturi si viscole la Tropical Blasturi si ploi :cry: :cry:

Revin la uitatul pe geam, la urmaritul vremii afara-in aer liber, si in special la lasatul modelelor-n pace o buna perioada, ca este prea mare pierderea de vreme urmaritul acestora cu asa "performante".

Macar am acum -15 C , chiciura si zapada afara, iar aceasta iarna nu m-a dezamagit deloc. Doar modelele au mers toate extrem de prost, tot timpul si-n fiece saptamana, de cand a inceput sezonul acesta rece.

Heimr fellr, allt dó'

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 20, 2026 12:55 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Viscolul din 1991 a venit dupa un decembrie 1990 foarte ploios. Nu stiu ianuarie cum a fost.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 20, 2026 2:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Situatia e volatila si februarie poate aduce mega viscol, dar momentan as merge pe ploaie in weekend.

Sus

MesajScris: Mar Ian 20, 2026 9:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dan, vezi ca iar a dat-o EcmWF in diverse. 40 mm de ninsoare intre 28 ian -4 feb. In schimb in GFS e primavara!

Sus

MesajScris: Mie Ian 21, 2026 9:34 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Incalzirea incepe azi si sincer ma bucur. Gerul asta uscat fara zapada, nu prea avea sens oricum. Nu cred ca pana in ferbruarie mai e vreo sansa de iarna, absolut toate mediile ansamblelor sunt calde. Mai vedem ce ne rezerva februarie cu acea incalzire stratosferica.

Sus

MesajScris: Mie Ian 21, 2026 10:16 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Incalzirea incepe azi si sincer ma bucur. Gerul asta uscat fara zapada, nu prea avea sens oricum. Nu cred ca pana in ferbruarie mai e vreo sansa de iarna, absolut toate mediile ansamblelor sunt calde. Mai vedem ce ne rezerva februarie cu acea incalzire stratosferica.

Dar este strat de zapada in sud ... 8O in mare parte din Campia Romana (in sudul extrem de fapt) solul este alb. Ca nu sunt 40 de cm ca-n ianuarie 2017, asta da.

Si au fost azi-noapte -17 C la Oltenita si -13, -15 in Lunca Dunarii, cu 0 , +1 grad C la 850hpa. O inversiune foarte pronuntata.

Nu as lua ce arata modelele la peste t+7 zile ca adevar absolut niciodata, ansamblu sau operationala. Eu nici nu le mai urmaresc....
O incalzire de o saptamana (aprox.) urmeaza, intr-adevar, dar o sa fie estompata o parte din ea si datorita nebulozitatii persistente din urmatoarele zile. Nu vor fi cine stie ce maxime termice ridicate pe arii extinse.

Am asa un feeling ca modelele merg foarte prost la ce trece de o saptamana, cu tot cu ansamblu. De fapt, la fel de prost cum au mers toata iarna asta... Pana si faimoasa iarna 2009-2010 a tot avut incalziri.
Este strat de zapada consistent peste tot la nord-est de Romania. Oricand, un blocaj , poate da peste cap toate estimarile modelelor pe termen lung pentru estul si pt sud-estul Europei , cu tot cu ansamblele lor .

La noapte, daca se va mentine inversiunea, posibil ceva freezing rain, local, prin Muntenia .

Heimr fellr, allt dó'

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16662 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094 ... 1111  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]