gogulica scrie:
Incalzirea incepe azi si sincer ma bucur. Gerul asta uscat fara zapada, nu prea avea sens oricum. Nu cred ca pana in ferbruarie mai e vreo sansa de iarna, absolut toate mediile ansamblelor sunt calde. Mai vedem ce ne rezerva februarie cu acea incalzire stratosferica.
Dar este strat de zapada in sud ...

in mare parte din Campia Romana (in sudul extrem de fapt) solul este alb. Ca nu sunt 40 de cm ca-n ianuarie 2017, asta da.
Si au fost azi-noapte -17 C la Oltenita si -13, -15 in Lunca Dunarii, cu 0 , +1 grad C la 850hpa. O inversiune foarte pronuntata.
Nu as lua ce arata modelele la peste t+7 zile ca adevar absolut niciodata, ansamblu sau operationala. Eu nici nu le mai urmaresc....
O incalzire de o saptamana (aprox.) urmeaza, intr-adevar, dar o sa fie estompata o parte din ea si datorita nebulozitatii persistente din urmatoarele zile. Nu vor fi cine stie ce maxime termice ridicate pe arii extinse.
Am asa un feeling ca modelele merg foarte prost la ce trece de o saptamana, cu tot cu ansamblu. De fapt, la fel de prost cum au mers toata iarna asta... Pana si faimoasa iarna 2009-2010 a tot avut incalziri.
Este strat de zapada consistent peste tot la nord-est de Romania. Oricand, un blocaj , poate da peste cap toate estimarile modelelor pe termen lung pentru estul si pt sud-estul Europei , cu tot cu ansamblele lor .
La noapte, daca se va mentine inversiunea, posibil ceva freezing rain, local, prin Muntenia .