Andrei87 scrie:
In loc sa te bucuri de ninsoarea de azi si maine, tot vanezi curcubeul.

O sa vina si viscolul ala ca-n februarie 2018 sau ianuarie 2014 (centrul si nord-estul Munteniei), vreodata! E doar o chestiune de timp, in viitorul urmatoarelor sezoane, si de sincronizare...
Am un fel de "alergie", daca pot sa-i spun astfel, la notiuni de genul "blocaj Groenlandez", mase de aer Arctic aruncate aiurea prin Atlanticul de Nord etc. Stim cu totii cam ce aduc acestea, de cele mai multe ori din pacate, prin partea noastra de continent

Mi se activeaza o stare de iritare numai cand aud de ele...
Deocamdata nu a inceput sa fulguie, dar bate vantul de NE destul de bine. Se vede insa pe radar ca incep sa apara benzi slabe de precipitatii prin Bulgaria central-nordica. Pare o circulatie a benzilor S->N , cu o oarecare tendinta sa vina si dinspre SE, poate trage ceva umezeala la noapte si de prin Marea Neagra, vedem.
Mai spre seara o sa inceapa sa ninga in mare parte din Campia Romana.
Mi se pare insa bizara redactarea ANM pentru sudul Munteniei si pt sudul Olteniei

--->> ... 6-10 cm strat de zapada , echivalentul a 10 l/mp

--> asta era valabil pentru o ninsoare la temperaturi in jurul de 0 grade C.
Cum pot fi in Campia Romana, presupunand desigur ca s-ar strange intr-adevar 10 l/mp (ceea ce nu se stie) , doar 6 cm strat de zapada,
afanat, dintr-o cantitate de 10 l/mp la temperaturi exclusiv sub -3, -4 C (chiar -5 , -6 C in unele zone din sud) pe tot parcursul episodului de ninsoare ?!?

Cam ciudata formularea atentionarii. Mai bine lasau doar 6-10 cm, si nu mai treceau deloc aia 10 l/mp in atentionare.
Chiar ma bucur insa de acest eveniment cu ninsoare, indiferent de strat, cum m-am bucurat de fiecare episod de zapada si de fiecare "pui de viscol" din acest sezon.
Si la mine chiar au fost neasteptat de multe episoade in care a nins si s-a depus strat in acest sezon 2025-2026, mai multe si decat in faimoasa iarna 2009-2010, desi ca intensitate si severitate este de departe incomparabil ce-am avut in acest sezon curent cu ce a fost in acel sezon consacrat, pana acum cel putin.