Andrei87 scrie:
Insa pare ca vor fi mai mult diurnally driven , 2010-like. Si temperaturile raman la valori modeste. Ar fi culmea sa avem primul 30c in tara abia in iunie, nu stiu cand a fost ultima data cand s-a intamplat asta.
Mi-ai dat direct Knock-Out absolut, cand ai pomenit de
diurnally-driven 
.
Macar acum nu mai am nicio asteptare pentru nimic. Astea coboara lent doar dinspre Meridionali pe aici prin sud, si pana sa se lase noaptea se disipa norii complet pe undeva prin Ilfov sau sudul Argesului...
Daca vor fi numai si numai diurnally driven in urmatoarele 3-4-5 saptamani , inseamna ca este grav de tot pentru mine

si nici nu are rost sa mai ma uit pe modele nici la t+6h...
Nici 3 sau 5 litri/mp cumulati intr-o luna intreaga NU vor fi la mine din astfel de diurnally-driven (stationare si cvasi-stationare) pentru ca nici macar nu se formeaza nori pe aici prin zona din asa ceva, nici prin imprejurimile ceva mai indepartate de zona mea --- dar sa mai si ploua, nici atat.... pot sa arate modelele si 300 l/mp ca degeaba...

.
Singura mea sansa sunt MCS-urile foarte bine organizate cu deplasare rapida, sau squall-urile, sau mocanesti si cicloni mediteraneeni.
Dar cum MCS-uri apar din ce in ce mai rar in ultimii mai multi ani in sud, chiar extrem de rar acum.... si nici macar nu inteleg de ce ?!?
Din diurnally driven stationare am observat ca ploua in fiecare sezon exact , dar exact, in aceleasi locuri punctuale din partea sudica :
-- locul I (intotdeauna) -->> Bucuresti - aspiratorul-burete de cvasi-stationare diurnally-driven, pe urma sunt locurile alea consacrate de langa munte si dealurile mai inalte (de prin judetele Arges, Dambovita, Prahova) si pe urma mai este Ilfovul si cu o parte din Ialomita si Braila.
Partea buna este ca vor fi si zile racoroase, placute termic
Ar fi foarte interesant de cautat care a fost in ultimii mai multi ani cea mai tarzie data dintr-un an cand s-a inregistrat prima valoare >=30.0 grade C la umbra la statiile ANM Romania, dar trebuie timp pentru asa ceva, si rabdare