Este ora 2: 27 dimineata ( 19 iunie), iar o vijelie puternica insotita de fulgere frecvente a trecut in urma cu aproximativ 10 minute prin N-E orasului. Norii Cb puternic dezvoltati au venit din S-V si s-au inddreptat catre N-E. Desi noi ne-am situat undeva sub nicovala norului, au fost rafale puternice de vant si ploaie slaba, datorita forfecarilor de vant. Am incercat sa observ daca cumva a fost toratie in nori, iar in lumina fulgerelor, ce se produceau mai mult intr-o anumita portiune a norului, am putut vedea neclar ca norii pareau a fi usor rasuciti, dar nu intr-un fel asa deosebit. Vantul continua sa sufle in rafale puternice si suiera printre blocuri de nu te lasa sa dormi de loc, iar temperatura a scazut considerabil, in doar 5-10 minute. Un lucru remarcabil este ca desi au fost oraje puternice, tunetele s-au auzit extrem de slab, aproape de loc !

In plus, cerul a fost mai mult senin in partea de S-E, iar vantul a imprastiat si norii cumulus fractus care au fost deasupra noastra.
Ma gandesc ca e posibil sa fi fost mezociclonica aceasta furtuna, insa la o scara mica, desigur. Wind-shear-ul a fost deosebit de intens, avand in vedere ca mai mult timp a plouat slab la noi, fara sa fie norii deasupra noastra.
Este ora 2:43 dimineata, furtuna se indeparteaza repede, insa este insotita de aceleasi fulgere fecvente, iar vantul cred ca incepe sa slabeasca treptat din intensitate la noi.
Interesant fenomenul, insa nu am dormit de loc pana acum.