forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 20, 2026 3:57 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Mar Iun 10, 2008 4:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 10 iunie cerul a fost senin in prima parte a zilei, iar dupa-amiaza au fost nori cumulus mediocris si Cb de mici dimensiuni in N-V. Vantul sufla moderat, iar maxima a fost de 28 de grade C. Presiunea atmosferica este de 755 mmHg.
( Ieri am pus data gresita. Am scris pe 9 iunie, nu pe 8, imi cer scuze.)

Sus

MesajScris: Mie Iun 11, 2008 4:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 11 iunie vremea este insorita de dimineata, cu vant slab care s-a mai intetit pe parcursul zilei. Cerul este mult mai limpede ca de obicei, dar in deprtare, in V si N-V au fost nori cumulonimbus de mici dimensiuni, iar in zona mea au predominat norii cumulus care dupa-amiaza au inceput sa aiba ceva convectie, insa sansele de ploaie sunt reduse pentru ziua de azi :(
Soarele este arzator, iar temperatura a urcat la 30 de grade la statia Filaret. Presiunea atmosferica, in usoara scadere , este de 751 mmHg.

Sus

MesajScris: Joi Iun 12, 2008 1:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi dimineata, 12 iunie, cerul a fost mai mult senin, vantul a suflat moderat cu usoare intensificari, iar temperatura era de 27 grade la ora 12 amiaza, adica destul de cald.
Cerul a devenit variabil intre timp, fiind prezenti norii cirrus inatai, apoi altocumulus si cirrocumulus. Cerul este acoperit si de o pacla slaba, asa ca se vede ca sunt elemente ce indica vreme instabila pentru a doua parte a zilei :) :wink:
La Bucuresti este cod galben de ploi abundente si sper sa nu ne ocoleasca, iar presiunea atmosferica este in usoara scadere, de 749mmHg.

Sus

MesajScris: Vin Iun 13, 2008 3:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In seara de 12 iunie nu a plouat de loc la Bucuresti, desi este avertizare cod galben, dar cerul a fost variabil. Au fost intensificari de vant in cursul serii si a noptii de 12 spre 13 iunie.
Azi, 13 iunie, cerul este variabil, sunt nori altostratus si altocumulus, iar in N-V cumulonimbus din care probabil ploua la distanta. La ora 14 erau 27 de grade la Bucuresti, iar presiunea atmosferica este de 747 mmHg. Sunt ceva sanse de ploaie, insa ma tem ca ne va ocoli si de aceasta data. :(

Sus

MesajScris: Dum Iun 15, 2008 9:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 14 iunie vremea a fost insorita si calda, cu vant slab si o maxima de 27-28 de grade C. Pe parcursul zilei au fost nori cumulus fractus, iar seara au aparut cumulus congestus si cumulonimbus mai ales in N-E. Norii veneau din S-V, dar ne-au ocolit pe noi si nu a plouat de loc.
Azi, 15 iunie, vremea a fost usor instabila. In jurul orei 6 dimineata a fost aversa de ploaie fara descarcari electrice, iar in prima parte a zilei a plouat slab, din nori nimbostratus presupun.
De dimineata a fost racoare, 16 grade, iar maxima cred ca a fost de 23-24 de grade, foarte placut.
In aceasta seara, in jurul orei 21, cerul s-a inorat si a trecut un front atmosferic rece, au trecut nori grosi, cred ca erau cumulus congestus, de la S-V catre N-E, iar in S-e a fulgerat de mai multe ori dupa care s-a oprit. Pe radarul dopler se vede apropiindu-se o celula mica de furtuna, care s-a disipat pana la urma.
http://www.sat24.com/frame.php?html=zoo ... 99&yas=280

Sus

MesajScris: Lun Iun 16, 2008 8:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 16 iunie, vremea a fost racoroasa de dimineata, cand au fost in jur de 16 grade C. In cursul zilei, au aparut nori cumulus, care treptat au i nceput sa aiba convectie mai intensa si sa devina interesanti. In a dupa parte a zilei, vantul s-a intetit, iar maxima nu cred ca a depasit 25-26 de grade C. Dupa ora 18 au fost nori destul de frumosi ( Altocumulus, cirrocumulus si cu. congestus), la care am facut poze pe care le veti putea vedea la galeria foto a acestui forum.
Presiunea atmosferica este de 752 mmHg, in crestere fata de zilele trecute.

Sus

MesajScris: Mar Iun 17, 2008 9:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 17 iunie, vremea a fost calda, cerul mai mult senin si vantul a suflat moderat. Dimineata au fost in jur de 19 grade, iar dupa-amiaza au fost 28-29 de grade C si soare arzator. Au fost doar cativa nori cumulus, iar seara au predominat norii cirrus spissatus.
Presiunea atmosferica, in usoara scadere, este de 753 mmHg.

Sus

MesajScris: Mie Iun 18, 2008 9:44 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 18 iunie,o sa fie o zi calduroasa, avand in vedere ca erau 19 grade de la ora 8 dimineata ! :(
Presiunea atmosferica este de 752 mmHg, in usoara scadere, vantul nu batea de loc la ora 9: 42, iar cerul este variabil, predomina norii altocumulus stratiformis.
Azi se anunta conditi sa ploua local, dar e de asteptat sa ne ocoleasca, ca intodeauna. :cry:

Sus

MesajScris: Joi Iun 19, 2008 2:44 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Este ora 2: 27 dimineata ( 19 iunie), iar o vijelie puternica insotita de fulgere frecvente a trecut in urma cu aproximativ 10 minute prin N-E orasului. Norii Cb puternic dezvoltati au venit din S-V si s-au inddreptat catre N-E. Desi noi ne-am situat undeva sub nicovala norului, au fost rafale puternice de vant si ploaie slaba, datorita forfecarilor de vant. Am incercat sa observ daca cumva a fost toratie in nori, iar in lumina fulgerelor, ce se produceau mai mult intr-o anumita portiune a norului, am putut vedea neclar ca norii pareau a fi usor rasuciti, dar nu intr-un fel asa deosebit. Vantul continua sa sufle in rafale puternice si suiera printre blocuri de nu te lasa sa dormi de loc, iar temperatura a scazut considerabil, in doar 5-10 minute. Un lucru remarcabil este ca desi au fost oraje puternice, tunetele s-au auzit extrem de slab, aproape de loc ! :!: In plus, cerul a fost mai mult senin in partea de S-E, iar vantul a imprastiat si norii cumulus fractus care au fost deasupra noastra.
Ma gandesc ca e posibil sa fi fost mezociclonica aceasta furtuna, insa la o scara mica, desigur. Wind-shear-ul a fost deosebit de intens, avand in vedere ca mai mult timp a plouat slab la noi, fara sa fie norii deasupra noastra.
Este ora 2:43 dimineata, furtuna se indeparteaza repede, insa este insotita de aceleasi fulgere fecvente, iar vantul cred ca incepe sa slabeasca treptat din intensitate la noi.
Interesant fenomenul, insa nu am dormit de loc pana acum.

Sus

MesajScris: Joi Iun 19, 2008 8:32 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tot azi, 19 iunie, dar la ora 8: 26, cerul este mai mult senin, vantul sufla slab, erau 17 grade la ora 7 dimineata, iar presiunea atmosferica este de 752 mmHg.
In cursul acestei dimineti vremea a fost calma, vantul a scazut destul de repede din intensitate, iar cerul s-a mentinut mai mult senin. Cred ca au fost ceva pagube sau chiar victime in N-E orasului, deoarece la aproximativ 15 minute de la vijelie s-au auzit sirenele ambulantelor. Poate aflam mai multe la stiri.

Sus

MesajScris: Joi Iun 19, 2008 4:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tot pe 19 iunie, vremea s-a incalzit, la ora 16 erau 28 de grade C si vant moderat, iar presiunea a scazut putin, e de 751 mmHg.
De remarcat norii deosebit de frumosi pe care oricine i-a putut admira azi. Au fost multi nori cumulus mediocris si congestus foarte bine conturati. Acestia ar putea pevesti averse ocale foarte puternice, avand i n vedere si soarele arzator.
Mai multe fotografii le puteti vedea in galeria foto a site-ului.

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Nor cumulus congestus, frumos luminat, in dupa-amiaza zilei de 19 iunie.
Nor spumos-19 iunie.jpg
Nor spumos-19 iunie.jpg [ 30.54 KiB | Vizualizat de 2792 ori ]
Sus

MesajScris: Sâm Iun 21, 2008 12:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 20 iunie cerul a fost variabil, vantul moderat si in jur de 28-30 de grade dupa-amiaza.
Vremea a fost usor instabila, mai ales seara, cand au fost averse locale. Aseara, dupa ora 21 a fost aversa de ploaie insotita si de cateva descarcari electrice. La noi a plouat torential pentru scurt timp, dar nu a mai fulgerat.

Azi, 21 iunie cerul este mai mult senin, cu cativa nori cumulus si 27 de grade de dimineata. Vantul sufla slab, iar presiunea atmosferica este de 756 mmHg. Azi sunt sanse reduse de ploaie :(

Sus

MesajScris: Dum Iun 22, 2008 8:33 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 22 iunie cerul a fost variabil, cu nori cumulus, altocumulus dupa-amiaza si Cb de mici dimensiuni in N-E. Vantul a suflat moderat, spre tare dupa-amiaza, cand au fost acei nori Cb la distanta.
Temperatura a fost de 32-33 de grade si soare arzator. iar disconfortul temic accentuat, nici din casa nu am avut chef sa ies.
Problema este ca se anunta o saptamana de foc cu ploi foarte putine si maxime de 37 de grade ! :roll: :cry: :cry: :cry:
Presiunea atmosferica este 756, dar cred ca o sa inceapa sa mai scada.

Sus

MesajScris: Lun Iun 23, 2008 2:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 23 iunie, vremea este deosebit de calda inca de dimineata, cerul predominant senin, dar in cursul zilei au aparut nori cumulus convectivi, dar fara sa fie conditii de ploaie :cry: Vantul sufla slab, soarele este arzator, iar presiunea atmosferica de 756 mmHg. ESTE COD GALBEN DE CANICULA PENTRU BUCURESTI SI SUDUL TARII :( :cry:

Sus

Subiectul mesajului: CANICULA
MesajScris: Mar Iun 24, 2008 5:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

AZI, 24 IUNIE cerul a fost mai mult senin de dimineata, vantul slab doar cativa nori cumulus humilis, iar in departare, in nord se vedeau nori Cb de mici dimensiuni. A fost foarte cald inca de dimineata, DAR VREMEA A DEVENIT CANICULARA, IAR SOARELE DOGORESTE INGROZITOR :!:
Este ora 17 : 8, iar norii s-au mai inmultit, insa temperatura este de 36 de grade la umbra :!: Diseara ar putea sa ploua in caz ca norii n u ne vor ocolii, iar vantul ar putea fi deosebit de puternic.
Presiunea atmosferica este in usoara scadere, de 753 mmHg.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]