forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 9:50 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Mar Apr 01, 2008 11:25 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

AU TRECUT APROAPE 10 ZILE DE CAND IN ZONA IN CARE LOCUIESC, ADICA CARTIERUL BERCENI- APARATORII PATRIEI, SE LUCREAZA ZILNIC, INCEPAND DE LA 7 DIMINEATA, PENTRU INLOCUIREA BORDURILOR.
SE LUCREAZA DE DIMINEATA PANA SEARA CU PICKAMERUL SI VAD CA NIMENI NU TINE CONT CA VIBRATIILE PRODUSE DE ACESTA CHIAR POT FACE RAU, ADICA PROVOACA STRES, STARE DE INCORDARE, NERVOZITATE SI SCADEREA SISTEMULUI IMUNITAR.
NU MA POT ODIHNI MAI DE LOC SI MA SIMT FOARTE OBOSITA TOATA ZIUA. aSA CRED CA SE SIMT MAJORITATEA, CARE STAU ACASA SI NU ESTE CEVA NORMAL, CU CARE SA TE POTI OBISNUI.

Stie cineva ce as putea face, ca ma tem ca o sa ma imbolnavesc si mai rau din cauza zgomotului infernal, dar si a prafului facut in tot acest santier interminabil !?
Va multumesc !

Sus

Subiectul mesajului: paduri defrisate haotic
MesajScris: Joi Apr 17, 2008 8:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

http://www.protv.ro/stiri/romania-marea-defrisare/

Am postat aici un link in care este vorba de o mafie a padurilor din zona Hargitei si nu numai. Ma intreb cat va dura pana cand autoritatile vor lua masuri dure impotriva celor care distrug padurile fara mila.

Sus

MesajScris: Joi Apr 17, 2008 8:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In acest link este site-ul Creenpeace, in care este vorba despre evectele nefaste in cazul construirii unei noi centrale termonucleare, la Belene, Bulgaria, care este la 13 km de Zimnicea si 100 de Bucuresti.
Ma intereseaza si sunt total impotriva construirii acestei centrale, deoarece in cazul scurgerii de deseuri dadoactive, o sa ne avecteze pe toti, va fi o catastrofa de amploare, lucru impotriva caruia ar trebui luptat pe toate caile. Stiu ca sunt interese financiare enorme, dar sanatatea noastra trebuie sa fie mai presus de toate !

http://www.greenpeace.ro/articol.php?aID=16
Astept si parerile celorlalti !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 17, 2008 11:40 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Imi cer scuze pentru disconfortul creat de mesajul mare postat in susul paginii. Acesta va fi scos maine.

Sus

Subiectul mesajului: Re: paduri defrisate haotic
MesajScris: Joi Apr 17, 2008 11:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ema-ema scrie:
http://www.protv.ro/stiri/romania-marea-defrisare/

Am postat aici un link in care este vorba de o mafie a padurilor din zona Hargitei si nu numai. Ma intreb cat va dura pana cand autoritatile vor lua masuri dure impotriva celor care distrug padurile fara mila.

Am vazut reportajul realizat de ProTv si m-a socat nepasarea cu care autoritatile asista la jaful si distrugerea padurior care se petrec sub nasul lor.
Cum spunea si acel batran in finalul reportajului distrugerea asta trebuie sa fie stopata pana la urma, dar fara interventie din exterior si fara impunerea cu forta a legii nu cred ca se vor opri prea curand.
Multi au de castigat enorm de pe urma furturilor comise si s-a format o adevarata mafie de care celor care ar trebui sa intrervina cred ca le e si frica.

Sus

MesajScris: Joi Apr 17, 2008 11:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

VIMP, E FOARTE BUNA IDEEA TA DE A POSTA ACEST CLIP VIDEO LA VEDERE PE ACEST SITE, CA SA VADA CAT MAI MULTA LUME CUM "PROTEJAM" NOI MEDIUL SI SPATIILE VERZI.
DACA AS AVEA POSIBILITATEA, AS LUAT ATITUDINE, DAR ASTA PROBABIL CA O S-O POT FACE, INTR-O MICA MASURA, DOAR DACA O SA FIM UNITI CU TOTII. SCHIMBARILE CLIMATERICE SE PRODUC SI DIN CAUZA ACESTOR DEFRISARI MASIVE, APRECIEZ MULT CAPAPNIA PROtv PENTRU LUPTA IMPOTRIVA DISTRUGERII PADURILOR SI A MEDIULUI INCONJURATOR.

Sus

MesajScris: Joi Apr 17, 2008 11:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Catalin,
Simt sincer ca mi-e rusine ca sunt roman, tara asta a devenit patria hotilor si al mafiotilor, care nu mai stiu cum sa se imbogateasca. Putin le pasa ca pana la urma o sa-si faca rau pana si lor insis, distrugand natura cu atata barbarie :cry: :cry:

Altii lupta pentru protejarea cainilor maidanezi de pe strazi, ca sa nu mai fie eutanasiati si maltratati. Nici eu nu sunt de acord sa schinjuiesti animalele, insa eu as lupta in primul rand penru protectia mediului si pentru siguranta omului de rand, pe domeniile publice si in mijloacele de transport in comun.
Peste tot este o dezorganizare strigatoare la cer, din pacate.

Sus

Subiectul mesajului: DEFRISARI ca-n codru
MesajScris: Vin Apr 18, 2008 8:50 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

:!: Incredibil, am ramas uimit sa vad ca Politia Romana sunt mana-n mana cu hotii de lemne. Patronii, politia, chiar si preotul comunei.... :!:
Nu stiu ce fac cei de la Ocolul Silvic si care este rolul lor.
Acesta nu este un caz singular, in Romania se fura ca-n codru si nimeni nu face nimic.

Sus

Subiectul mesajului: SUNT REVOLTATA !
MesajScris: Vin Apr 18, 2008 12:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

:!: :!: :!: SPATIILE VERZI SUNT DISTRUSE FARA CA NIMENI SA IA ATITUDINE !!!

In Bucuresti, problema parcarilor este foarte delicata si complicata, avand in vedere sutele de mii de masini. Stiu ca toti vrem sa avem un loc de parcare, insa ce se intampla, este strigator la cer.
Primaria a dat dispozitii sa fie ingustate spatiile verzi din jurul blocurilor pentru asa zisele parcari ecologice :cry:
Am vazut ca pun niste dale prin care poate sa creasca iarbam insa eu ma indoiesc ca va creste, avand in vedere noxele de tot felul pe care le dlimina fiecare masina in parte. Primaria se face probabil ca nu intelege ca nu sunt suficienti pomii plantati si panselutele de pe artelele principale, ca avem nevoie de spatii verzi cat mai extine si plante si arbusti care sa absoarba din praf si noxe si care sa oxigeneze aerul, si asa foarte poluat, din cauza caruia suntem bolnavi si luam medicamente cu pumnii.
Azi dimineata, a fost trimisa o echipa de lucratori care au ingustat spatiile verzi din careul meu de blocuri, care si asa este supraaglomerat cu masini. Sunt foarte indignata ca au luat o astfel de masuta stupida, avand in vedere ca s-a amenajat o parcare cu dale prin care credte iarba, in interiorul careului. Era acceptabil, sa zicem, daca ingustau spatile verzi din jurul blocurilor, dar lasau p mijlocul terenului un spatiu verde cu pomi cu multa verdeata. Era si aspectuos, dar si bine pentru copii care n u au pic de spaciu verde pe timp de canicula. E o adevarata crima ecologica ce face primaria cu spatiile de parcare si ar trebui ca lumea sa protesteze vehement, iar organizatia Greenpeace sa faca tot posibilul sa-i impiedice pe toti cei care distrug spatiile verzi, fara sa tina cont si de consetintele din viitor :idea: :!:

http://www.agendabacau.ro/stiri-zilnice ... verzi.html
Nu stiu cat este de grozav, dar am lasat si acest link, pentru cine intereeaza acest subiect important pentru noi toti.

Sus

MesajScris: Dum Apr 20, 2008 10:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aici puteti vedea o situatie reagi-comica :roll:
Sa vedeti se inteleg o parte dintre noi ce inseamna debarasarea de electrocasnicele vechi si de cine ajung sa fie acestea " reciclate " ! :cry: In viziunea unora, asta inseamna " ecologie"
http://www.protv.ro/stiri/social/marea- ... vechi.html

ASTEPT SI PAREREA CELORLALTI, CA EU NU MAI AM CUVINTE.... :!:

Sus

Subiectul mesajului: Poluarea
MesajScris: Mie Mai 21, 2008 4:42 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

15 state membre vor rata indeplinirea obiectivelor de reducere a emisiilor din cadrul Directivei NEC

O analiza preliminara a datelor raportate de statele membre la sfarsitul anului 2007 in cadrul Directivei Plafoanelor Emisiilor Nationale (Directiva NEC) arata ca multe dintre tarile UE nu vor reusi sa indeplineasca limitele stabilite privind poluarea aerului pana in 2010, comparativ cu anul anterior. VEZI DATELE PRELIMINARE

Directiva NEC cere statelor membre sa raporteze anual informatii privind emisiile si previziunile privind patru substante poluante principale: dioxid de sulf, oxizi de azot, compusi organici volatili si amoniac. Acestea dauneaza atat sanatatii umane, cat si mediului prin contributia pe care o au la formarea ozonului.

Limitele pentru poluarea cu oxizi de azot sunt, se pare, cel mai dificil de respectat pentru majoritatea statelor membre. Ungaria, Olanda si Marea Britanie au raportat ca nu vor indeplini limitele de poluare cu aceste substante pana in 2010, pe baza strategiilor pe care le-au implementat. Pana acum, 13 din 27 de tari membre au raportat ca nu vor indeplini obiectivul daca nu iau masuri suplimentare de reducere a emisiilor.

Cinci state membre (Danemarca, Franta, Portugalia, Spania si Polonia) au raportat ca vor rata indeplinirea obiectivului privind limitele de compusi organici volatili, doua tari (Germania si Spania) nu vor indeplini limitele de azot, iar una (Olanda) va rata indeplinirea obiectivului privind dioxidul de sulf.

In total, 15 state membre au raportat ca vor rata indeplinirea a cel putin unui obiectiv. Cu toate acestea, unele tari (Belgia, Franta, Germania si Olanda) sustin ca, prin intermediul unor masuri aditionale, isi pot respecta limitele de poluare pana in 2010.

Datele primite de Agentia europeana pentru Protectia Mediului cuprind, pentru prima data, informatii privind poluarea din Bulgaria si Romania. Ambele state anticipeaza indeplinirea limitelor din cadrul Directivei NEC.

Sursa: www.green-report.ro
Datele preliminare privind poluarea aerului din statele membre in 2007, format pdf: http://www.green-report.ro/dynamic/stud ... -10241.htm

Sus

Subiectul mesajului: Mizeria de pe lacul din parcul Tineretului
MesajScris: Sâm Oct 10, 2009 8:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Parcul Tineretului este un loc agreabil, o oaza de verdeata si de liniste intr-un oras sufocat de mii si mii de autoturisme, de constructii realizate abuziv si extrem de poluat din toate punctele de vedere. Pacat insa ca nu stim sa apreciem ce mai avem bun si ca nu pastram curate spatiie verzi si lacurile din parcuri. Dovada stau aceste imagini, dar din pacate aceasta nu este singura problema a parcului in care ma plimb cel mai des. Dovada sunt aceste imagini, iar pe viitor o sa revin si cu alte imagini de acest fel.

Fişiere ataşate:
lac murdar.jpg
lac murdar.jpg [ 248.53 KiB | Vizualizat de 2286 ori ]
lac mizerabil.jpg
lac mizerabil.jpg [ 284.73 KiB | Vizualizat de 2286 ori ]
apa mizera.jpg
apa mizera.jpg [ 290.97 KiB | Vizualizat de 2285 ori ]
Sus

Subiectul mesajului: Re: Poluarea din zona Copsa-Mica Medias
MesajScris: Sâm Oct 10, 2009 10:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu ca s-o luam de la inceput nu sunt de acord cu lacurile artificiale in interiorul oraselor...

Sus

Subiectul mesajului: Re: DEFRISARI ca-n codru
MesajScris: Sâm Noi 07, 2009 1:04 am 
Neconectat
Admin
Admin

steaua scrie:
Nu stiu ce fac cei de la Ocolul Silvic si care este rolul lor.

Si ei doresc sa se imbogateasca .

Sus

Subiectul mesajului: Re: Poluarea din zona Copsa-Mica Medias
MesajScris: Sâm Noi 07, 2009 12:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Emisiile de SO2 sunt partial "benefice" pentru ca formeaza aerosoli de acid sulfuric care reduc temperatura; pe da alta parte duc la ploi acide care distrug padurile si deci pe termen mediu duc la cresterea CO2... unele studii pun accelerarea cresterii temperaturii globale in ultimii 20 ani pe seama reducerii emisiilor SO2 care au crescut radiatia solara directa la suprafata

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2 [ DST ]