ullises scrie:
cine nu crede sa fie sanatos...eu cred ca am aici...nu zic ca este si 100% cum trebuie...dar....se vede clar trecerea "ochiului" prin zona asta....
...la caderea brusca de presiune se intensifica vantul , care trece in rafala de 40-45 km/h ...pana la 50 km/h maxim...
...dupa 2 ore incepe sa creasca din nou...iarasi destul de brutal...ceea ce se vede si in intensificarile vantului....
...asta e pentru cine e curios...nu acuz pe nimeni ca nu crede...ii venea greu sa creada si tipului la meteo-regional...
Datele sinoptice oficiale , de la statia meteo Constanta ( aflata pe B-dul Mamaia Nr. 300 , practic la aproximativ 2 km de Piata Ovidius ) , arata astfel :
http://www.mundomanz.com/meteo_p/byind? ... on=displayComparand datele de la statia ta , cu cele de la ANM , se observa ca rafala maxima ( circa 50 km/h ) si cantitatea de precipitatii ( 16 mm in 12 h ) coincid la cele doua statii , ca o dovada a distaneti mici ce le desparte . La temperaturi diferenta este fireasca datorita influentei orasului si a marii . Ciudat ca difera presiunea atmosferica .....
La statia ANM avem urmatoarele date :
SLP 1006.2 mb la ora 02:30
SLP 1004.3 mb la ora 03:30
SLP 1003.0 mb la ora 04:30
SLP 1002.2 mb la ora 05:30
SLP 1001.2 mb la ora 06:30
SLP 1000.0 mb la ora 07:30
SLP 998.5 mb la ora 08:30
SLP ????? mb la ora 09:30
SLP 995.9 mb la ora 10:30
SLP 996.1 mb la ora 11:30
Asadar se observa o scadere constanta a presiunii atmosferice intre orele 3 si 12 . In schimb la statia ta , presiunea ramane la nivelul de 1006 mb in acelasi interval orar
Diferente de presiune atmosferica pot aparea intr-adevar si la nivel local , datorita curentilor de aer . Din cauza interactiunii depresiunii cu briza uscatului , este posibil ca presiunea sa se fi mentinut mai ridicata la tine in zona ( dar nu erau conditii clasice de briza ) , printr-o oarecare conservare a densitatii aerului , iar dupa incheierea brizei , presiunea sa fi scazut mai mult . Aceste variatii insa de obicei se pastreaza in limita zecimilor de milibar , maxim cativa mb . Mi se pare extrem de suspect de ce pe graficul tau , presiunea atmosferica se mentine asa de constanta intre orele 3 si 12 , fara nici cea mai mica variatie , chiar daca vantul se intensifica si intre aceste ore . Viteza de 50 km/h la rafala nu mi se pare nimic iesit din comun si s-a realizat la atingerea gradientului baric maxim . Cat despre "ochi" ..... cu siguranta nu poate fi vorba de asa ceva . Cel mult un efect ultra-localizat , dat fiind ca la 2 km nord , statia ANM a inregistrat un comportament normal al presiunii atmosferice . Asadar una din doua : un efect baric localizat , sau grafic eronat intocmit de softul statiei .
PS : Am observat ca in ziua cu RH 14% , a fost de asemenea o variatie MSLP de -5.0 mb/hr . As fi curios sa vad cum arata graficul asociat

. De asemenea , mai sunt curios sa aflu la ce interval de timp se raporteaza statia , atunci cand calculeaza variatia SLP .