forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 7:43 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1754 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 117  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: starea vremii in CONSTANTA
MesajScris: Lun Feb 15, 2010 5:41 pm 
Neconectat
Constanta
Constanta

sorifin scrie:
la 8.0mb pe ora...ar trebui sa traca prin constanta un uragan de categoria 4-5...si ala cu ochiul prin oras...:D...nu cred....

...pacat ca nu crezi...la pranz am prezentat datele la centrul meteo regional...cand i-am zis unui tp acolo ...zice..." nu se poate dom'le,ce ..cazi din avion ??? "...si am fost impreuna sa verificam ....ce credeti ?....s-au "pupat" datele mele cu ale lor....culmea....

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 6:08 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

obisnuieste-te... :P sorifin pune la indoiala toate datele care nu sunt din Tg-Mures...

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 8:36 pm 
Neconectat
Constanta
Constanta

cine nu crede sa fie sanatos...eu cred ca am aici...nu zic ca este si 100% cum trebuie...dar....se vede clar trecerea "ochiului" prin zona asta....

...la caderea brusca de presiune se intensifica vantul , care trece in rafala de 40-45 km/h ...pana la 50 km/h maxim...
...dupa 2 ore incepe sa creasca din nou...iarasi destul de brutal...ceea ce se vede si in intensificarile vantului....

...asta e pentru cine e curios...nu acuz pe nimeni ca nu crede...ii venea greu sa creada si tipului la meteo-regional...

apropos Andrei...am depus azi o cerere la centrul meteo....sa faca share cu ce au ...fara prognoze , doar date real-time in jud cta si tulcea...cica sub 300 ron pe luna nu discuta...ordin de la centru...mai merg zilele astea macar sa imi dea un radar real-time...poate e mai ieftin....

Fişiere ataşate:
ciclon 15.02.jpg
ciclon 15.02.jpg [ 357.64 KiB | Vizualizat de 1134 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 9:02 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu mai ai prieteni/cunoscuti prin Constanta pasionati? Eventual sa puneti "la comun" banii si sa beneficiati toti de aceleasi date...zic si eu...
300 ron nu mi se pare o suma chiar asa mare - vreo 75 de euro - dar doar DACA iti pun la dispozitie toate materialele disponibile real-time...inclusiv prognoze/avertizari nowcasting...
Probabil nu se face diferenta intre persoanele fizice si cele juridice...pt cele fizice ar tb ca suma sa fie mai redusa...
Ai putea sa intrebi de radar, s-ar putea ca ei sa nu il considere asa de important si sa iti ofere date mai ieftin decat, de exemplu, pentru temperatura/vant/precipitatii in timp real...

P.S: daca refuza, nu renunta asa usor! :lol:

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 12:20 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
obisnuieste-te... :P sorifin pune la indoiala toate datele care nu sunt din Tg-Mures...

scuze daca fac asta..dar nu am pus la indoiala..decat asa..datele lui andrei de la cluj..care avea strat triplu fata de statie(si pana la urma am lamurt-o cum sta treaba..cu masuratu pe lemn..sau pe camp pe sol..etc.....si stratul de la filaret...si nu sunt singurul..care am nelamuriri. aici...referitor la tine...chiar am incredere in statia ta...dar am lamurit-o cu catalyn...e vorba de tendinta presiunii pe minut..si deaia ti-a dat asa o medie..de 8mb/h.....cum ti-am zis..daca ai fi avut asa o scadere in 3 ore ai fi ajuns la 970mb si ca dovada..dupa acea scadere plauzibila ..presiunea a stagnat.....altfel aveai ditamai uraganul la malu marii...si nu cred ca a fost asa ceva azi pe la tine..:P...

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 3:43 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
datele lui andrei de la cluj..care avea strat triplu fata de statie(si pana la urma am lamurt-o cum sta treaba..cu masuratu pe lemn..sau pe camp pe sol..etc.....si stratul de la filaret...si nu sunt singurul..care am nelamuriri. aici...referitor la tine...

Nu prea am inteles ce ai zis. :P Acuma stiu ca iti ia cu cateva secunde mai putin sa scrii asa la repezeala, dar ai putea totusi sa incerci sa scrii cu litere mari la inceputul propozitiilor, si mai ales sa renunti la punctele alea care sincer, is chiar enervante. Arata mai bine forumul si se intelege mai bine, parca ti-a mai zis si Neaceasca mai demult asta. Pe bune acum, esti singurul de la zvartoshu incoace care scrie asa dezordonat. :P

Nu stiu in ce sens spui ca "te-ai lamurit" in legatura cu masurarea stratului de catre mine. Eu am renuntat sa masor stratul pe lemn (CUM O FAC AMERICANII, DA, AIA PROSTI CARE AU CEL MAI NASPA SISTEM METEO DIN LUME) pentru simplul motiv ca blana aia a disparut, dar am gasit un loc perfect - o gradina in care nu umbla nimeni. Si da, il voi masura pe sol de acum incolo, ca sa nu mai existe comentarii.

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 7:01 am 
Neconectat
Admin
Admin

ullises scrie:
cine nu crede sa fie sanatos...eu cred ca am aici...nu zic ca este si 100% cum trebuie...dar....se vede clar trecerea "ochiului" prin zona asta....

...la caderea brusca de presiune se intensifica vantul , care trece in rafala de 40-45 km/h ...pana la 50 km/h maxim...
...dupa 2 ore incepe sa creasca din nou...iarasi destul de brutal...ceea ce se vede si in intensificarile vantului....

...asta e pentru cine e curios...nu acuz pe nimeni ca nu crede...ii venea greu sa creada si tipului la meteo-regional...

Datele sinoptice oficiale , de la statia meteo Constanta ( aflata pe B-dul Mamaia Nr. 300 , practic la aproximativ 2 km de Piata Ovidius ) , arata astfel :
http://www.mundomanz.com/meteo_p/byind? ... on=display

Comparand datele de la statia ta , cu cele de la ANM , se observa ca rafala maxima ( circa 50 km/h ) si cantitatea de precipitatii ( 16 mm in 12 h ) coincid la cele doua statii , ca o dovada a distaneti mici ce le desparte . La temperaturi diferenta este fireasca datorita influentei orasului si a marii . Ciudat ca difera presiunea atmosferica .....

La statia ANM avem urmatoarele date :
SLP 1006.2 mb la ora 02:30
SLP 1004.3 mb la ora 03:30
SLP 1003.0 mb la ora 04:30
SLP 1002.2 mb la ora 05:30
SLP 1001.2 mb la ora 06:30
SLP 1000.0 mb la ora 07:30
SLP 998.5 mb la ora 08:30
SLP ????? mb la ora 09:30
SLP 995.9 mb la ora 10:30
SLP 996.1 mb la ora 11:30

Asadar se observa o scadere constanta a presiunii atmosferice intre orele 3 si 12 . In schimb la statia ta , presiunea ramane la nivelul de 1006 mb in acelasi interval orar :!:
Diferente de presiune atmosferica pot aparea intr-adevar si la nivel local , datorita curentilor de aer . Din cauza interactiunii depresiunii cu briza uscatului , este posibil ca presiunea sa se fi mentinut mai ridicata la tine in zona ( dar nu erau conditii clasice de briza ) , printr-o oarecare conservare a densitatii aerului , iar dupa incheierea brizei , presiunea sa fi scazut mai mult . Aceste variatii insa de obicei se pastreaza in limita zecimilor de milibar , maxim cativa mb . Mi se pare extrem de suspect de ce pe graficul tau , presiunea atmosferica se mentine asa de constanta intre orele 3 si 12 , fara nici cea mai mica variatie , chiar daca vantul se intensifica si intre aceste ore . Viteza de 50 km/h la rafala nu mi se pare nimic iesit din comun si s-a realizat la atingerea gradientului baric maxim . Cat despre "ochi" ..... cu siguranta nu poate fi vorba de asa ceva . Cel mult un efect ultra-localizat , dat fiind ca la 2 km nord , statia ANM a inregistrat un comportament normal al presiunii atmosferice . Asadar una din doua : un efect baric localizat , sau grafic eronat intocmit de softul statiei .

PS : Am observat ca in ziua cu RH 14% , a fost de asemenea o variatie MSLP de -5.0 mb/hr . As fi curios sa vad cum arata graficul asociat :mrgreen: . De asemenea , mai sunt curios sa aflu la ce interval de timp se raporteaza statia , atunci cand calculeaza variatia SLP .

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 8:31 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

legat de scris...:D...punctele fac parte din sistemul romanesc de scriere nu sunt ceva neobisnuit..neaceasca se lega de cratime..si de atunci cred ca despart cuvintele...cand mai scriu pe fuga mai scriu intruna..dar am mai zis..e forum frate..nu e caligrafie...sa primim note pt punctuatie...adik n-am nimic impotriva ca nu-ti plac tie puncte puncte...:D..dar mie mi mai usor asa..decat sa tot pun punct..si iar cu litera mare..etc..e vorba de timp..si nu tot timpu am rabdarea sau timpul necesar scrierii caligrafice...e ultima data cand raspund la chestiuni legate de scris nu de alta...dar cred ca am lamurit destul...si nu vreau sa zic mai multe..ca m-as putea si eu lega..de multe greseli gramaticale...observate..care sunt cred eu mai grave decat punctele mele...dar nu-si are rostu pe un forum...nu suntem la examen...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 16, 2010 2:12 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu te supara, dar dai impresia de balbait cand pui atatea puncte de suspensie. :lol: Si ma enerveaza lipsa cratimelor, da, dar mai ales k-ul ala pus de multi pe net in loc de "ca", asta de la messenger li se trage, chiar asa se si zice, "prescurtari de messenger".

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 2:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Asta e distanta exacta de la platforma meteo la partea dinspre nord-est a blocului lui ullises, +/- 50 m, sau cat o avea eroare gugle earth:

Imagine

Ambele statii sunt situate la cativa zeci de metri de mare, singura diferenta e ca platforma meteo e cu iarba iar blocul e cu beton. Am observat ca de fiecare data cand se incalzeste brusc in C-ta, la ullises apare prima data incalzirea, apoi dupa cateva zeci de minute sau chiar vreo 2 ore se incalzeste si la statie. :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 2:59 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
legat de scris...:D...punctele fac parte din sistemul romanesc de scriere nu sunt ceva neobisnuit..neaceasca se lega de cratime..si de atunci cred ca despart cuvintele...cand mai scriu pe fuga mai scriu intruna..dar am mai zis..e forum frate..nu e caligrafie...sa primim note pt punctuatie...adik n-am nimic impotriva ca nu-ti plac tie puncte puncte...:D..dar mie mi mai usor asa..decat sa tot pun punct..si iar cu litera mare..etc..e vorba de timp..si nu tot timpu am rabdarea sau timpul necesar scrierii caligrafice...e ultima data cand raspund la chestiuni legate de scris nu de alta...dar cred ca am lamurit destul...si nu vreau sa zic mai multe..ca m-as putea si eu lega..de multe greseli gramaticale...observate..care sunt cred eu mai grave decat punctele mele...dar nu-si are rostu pe un forum...nu suntem la examen...

Aici gresesti, sunt forumuri pe care ai putea fi banat pentru ca scrii asa, si mai ales pentru faptul ca refuzi cu buna stiinta sa te conformezi sa scrii normal. :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 7:11 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

punctele de suspensie din cate stiu eu fac parte din gramatica limbii romane...eu cred ca e mai putin grav sa scrii asa(din obisnuinta) decat sa uiti cum se face un acord subiect-predicat sau sa nu stii cati de i se pune la pluralul cuvantului membru sau unele cuvinte scrise gresit(p in loc de b..sau mai stiu eu ce alte erori) care nu cred ca se fac din buna stiinta sau din obisnuinta...ci mai degraba din nestiinta..sa nu zic mai mult...ca ma fortati sa spun chestii pe care nu le-am bagat niciodata in seama..pe forumuri sau pe mess si nu e cazul...iar vorbim despre chestii ce nu au legatura cu vremea si cred ca suntem pe un forum de meteo nu de gramatica a limbii romane sau de batut cu pumnu-n piept

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 8:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu trebuie sa fii pe un forum de literatura ca sa scrii corect si estetic. Ai noroc ca adminii nostrii nu sunt ursuzi. :P

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 8:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E imposibil sa-l convingi pe sorifin sa scrie corect. Pur si simplu nu vrea, nu-si doreste o romana corecta. :wink:

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2010 12:14 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ceea ce spuneti voi se cheama discriminare...adica omul are voie sa spuna ce vrea sa scrie ce vrea si cum vrea atata timp cat nu aduce vreun prejudiciu celui sau celor din jur..prejudiciu moral sau legal...asta se numeste democratie ca definitie, nu va convine cum scriu sunteti liberi sa nu-mi cititi postarile,dar atata timp ca nu aduc nici un prejudiciu nimeni nu are dreptul de a ma cenzura...si mai bine sa nu ne mai credem mari romani..ca daca am da un simplu test de gramatica sunt foarte curios cati am lua peste 5...sau de istorie..sau geografie...a romaniei..sau orice altceva...si a-ti face bine sa treceti peste chestia asta...pt ca nu voi mai raspunde la asa ceva...decat in termeni mai duri..si nu vreau sa transformam forumul din meteo..in atacuri la persoana..am mai zis-o si o mai repet...lasati-o mai moale...nu va convine nu cititi..si punct...vad ca atunci cand se termina argumentele obiective...se trece la altfel de proceduri..doodoo stie la ce ma refer...si bine face ca nu mai raspunde...ceea ce voi face si eu

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1754 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 117  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]