forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 6:09 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 212 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 2:42 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Thundersow mai trebuia si era complet tacamul, asa ai avut averse din Cb-freezing rain de proportii-viscol de proportii, e fix ce vreau de la o iarna. 8O

Constanta e un loc al contrastelor meteo unde se pot succeda mai multe anotimpuri in functie de cum bate vantul, dinspre mare sau invers.

La mine iarna anilor 2000 e in mare parte caracterizata de ninsori marunte si linistite care ma scot din sarite, sau frig uscat. Insa anii '90 cu viscolele lor din care tocmai primul, cel din februarie 1991, a fost cel mai epic, m-au facut sa ma intereseze si iarna, pe langa vara cu fulgerele si luatul curentului la tara. :lol:

Crengile gardurilor? 8O Poate ulucile. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Iarna 2011-2012
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 9:55 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Frumos, cred ca toti avem astfel de scene bine pastrate in amintire.Si eu imi amintesc tot undeva prin anii aia, sau 1996, oricum pe acolo, ca mergeam la bunica mea sa o ajutam sa de-a jos zapada de pe casa, sa nu cada acoperisul.Ningea ca-n basme.Bine, am facut asta si mai recent, prin 2006, dar atunci mi-a ramas mai bine in memorie.Pot spune un singur lucru: sa nu ne mai plangem de mila, am mai spus-o, cand sunt conditii avem si noi niste evenimente ca si americanii ar tanjii dupa ele.Dovada sunt recordurile din toate domeniile.Si sa nu comparam marimea tarii noastre cu celelalte.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 3:40 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vreau mai des astfel de evenimente (mai ales cele de vara), eu imbatranesc vazand cu ochii si nimic si iar nimic, fac si 30 de ani si nimic deosebit, vremea imi serveste numai scarbosenii gen vara 2011 si 2008. :evil:

Ultima oară modificat de Neaceasca85 pe Lun Noi 07, 2011 3:43 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 3:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
eu imbatranesc vazand cu ochii si nimic si iar nimic, fac si 30 de ani si nimic deosebit. :evil:

insoara-te :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 3:55 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ma indoiesc. :lol:

Sus

MesajScris: Lun Noi 07, 2011 4:37 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pe principiul "insoara-te, ai sa vezi ca timpul va trece chiar mai repede!" :lol:
Partea "buna" e ca dupa ce te insori si mai ales dupa ce faci copii n-o sa-ti mai pese, o sa zici ca ti-ai trait viata, lol :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Noi 07, 2011 5:24 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
Pe principiul "insoara-te, ai sa vezi ca timpul va trece chiar mai repede!" :lol:
Partea "buna" e ca dupa ce te insori si mai ales dupa ce faci copii n-o sa-ti mai pese, o sa zici ca ti-ai trait viata, lol :mrgreen:

O sa ma zbat cat pot sa n-ajung sa zic vreodata fraza asta.Cred ca la fiecare varsta ai ceva de facut interesant.Daca batranii din ziua de azi nu fac nimic, o mare parte din ei pt ca n-au cu ce, iar altii pt ca asa s-au obisnuit, nu inseamna ca asa trebuie sa facem toti.Exemplele se pot lua de la batranii din strainatate.Daca multi de acolo nu ajung pe nicaieri cat timp lucreaza, dupa ce ies la pensie ajung sa vada intreaga lume sau Europa macar.Ok, diferenta e enorma, dar se poate.Nu trebuie doar sa te gandesti cate medicamente sa mai ingurgitezi.Din pacate insa, oamenii trecuti de 60 de ani de la noi au trait in alte vremuri si asta nu din vina lor, iar adaptarea nu mai poate fi facuta.Sunt destui insa care i-au niste pensii frumusele, o pensie dupa parerea mea de 1000 e ok pt un batran care se presupune ca nu fumeaza.Sunt multi angajati care nu au salarii de 1000 de lei.Exemplu cel mai bun care-mi vine in minte este cu bunicii mei.Ambii au in total 2000 de lei.Ce fac cu ei.Ii baga pe toti in agricultura primitiva din Romania, noi lucram pamantul ca pe vremea dacilor, cel putin la mentalitate, si cu ce se aleg....cu absolut nimic.Nu scot cati bani baga.Si atunci??Si in situatia asta sunt destui.Nici nu-i vad pe ei mergand sa viziteze Europa...asta e clar :D , dar ar putea trai binisor din banii astia, nu sa se chinuie cu toate prostiile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 6:09 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu n-am deloc dorinta sa vad lumea sau chestii din astea, cam urasc calatoriile de fel, la mare la turci da, merita decat pe litoralul nostru de porc dar si acolo imi place sa nu ies din perimetrul acelui hotel, excursii am facut in 2008 si am zis ca nu mai pierd zile de plaja pentru ele. Ma rog, mancarea mai buna ca la noi si apa marii mult mai calda si mai sarata (plutesti fara mare efort, nu e pericol de innec) sunt adevaratele motive pentru care imi place in Antalya, Marea Neagra e urata, rece si periculoasa, Mediterana rulz. Din pacate in 2006 nu urmaream pe Mircea Badea sa-mi spuna ca marea noastra e una urata. :twisted:

Au de ce sa fie ai mei nervosi, am toate calitatile unui om de casa care-i place sa stea asezat, oarecum sedentar, adica perfect pentru o familie dar tocmai asta nu vreau. :lol: :mrgreen:

Cu batranii da, nu fac altceva decat sa isi astepte moartea si sunt foarte indispusi tot timpul sau mai ales comunisti impotriva tinerilor, apreciez totusi un batran trecut de 60 de ani (Motzoc pe SP; Old DG pe cutremur.net) care are un spirit mai tanar ca oricand si e forumist. :D

Sus

MesajScris: Lun Noi 07, 2011 7:48 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Neaceasca esti bestial!:"Sunt "young and restless" pentru ca megaoperatorul RCS/RDS face discriminari si refuza sa-mi cableze casa cu fibra optica:)"

Si acum trecand la subiect..zona Romaniei este o zona cu aspecte ale vremii din cele mai diverse si in cazuri bine realizate si exceptionale poate da niste fenomene severe ale vremii!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 8:01 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce-i drept eu am dat numele de Tanar si Necablat telenovelei ce o traiesc pe Softpedia, pentru ca imi da o mare neliniste lipsa fibrei de RDS si pare o problema fara de sfarsit ca si serialul cu pricina. :D

Da, Romania ne da si ea 2 fenomene meteo severe intr-o viata de om, unul a fost cand eram prea mic si altul cand am plecat ca boul vagon din Slatina. :evil:

Sus

MesajScris: Lun Noi 07, 2011 8:54 pm 
Desi am devenit un impatimit in tainele meteorologiei si tot ce tine de mersul vremii inca mi-e greu sa-mi dau seama de ce va doriti fenomene extreme. Daca va uitati pe Discovery aveti exemple de; tornade, taifunuri, uragane, alunecari de teren, valuri mareice, tsunami, inundatii, eruptii vulcanice, furtuni solare, tot ce doriti.
Am prins cateva furtuni mai serioase in viata si e adevarat, creste gradul de adrenalina insa urmarile in general nu si le doreste nimeni; gospodarii distruse, oameni ramasi pe drumuri sau mai rau, ucisi de capriciile vremii.
In fiecare iarna cand vine cate o zapada mai serioasa curat la zapada de imi trece tot cheful de albul imaculat sau daca ploua serios, asa cum a fost anul trecut, am de scos la galeti de apa din beci la greu, chiar daca stau la baza unui deal intr-o zona mai inalta.
Asa ca eu nu astept, cu bucurie, niciodata extremele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 9:49 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu doresc neaparat ceva care sa se lase cu distrugeri/pagube (tornadele chiar nu-mi plac si bine ca n-avem) dar macar 1-2 furtuni decente pe vara in p#%& masii tot trebuie sa fie, sa nu mai vad veri ca 2008 si 2011 in orasul asta ca ma cred blestemat; si macar 1-2 viscole decente iarna, astea sunt si mai rare, anii '90 m-au facut sa cred eronat ca sunt destul de dese viscolele iar anii 2000 m-au facut sa cred iarasi gresit ca nu exista vara fara un oraj major.

Si nici nu prea pot fi afectat aici unde ma aflu, in 2006 desi au zburat in cartier si in oras 30 de acoperisuri de bloc si 50 de copaci la mine tigla de la acea vreme nu a patit nimic; la fel sunt imposibil de inundat; nici curentul nu s-a luat pe 5 august 2006, doar cablul TV pana la ora 10 seara. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Noi 07, 2011 11:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
Eu n-am deloc dorinta sa vad lumea sau chestii din astea, cam urasc calatoriile de fel, la mare la turci da, merita decat pe litoralul nostru de porc dar si acolo imi place sa nu ies din perimetrul acelui hotel, excursii am facut in 2008 si am zis ca nu mai pierd zile de plaja pentru ele. Ma rog, mancarea mai buna ca la noi si apa marii mult mai calda si mai sarata (plutesti fara mare efort, nu e pericol de innec) sunt adevaratele motive pentru care imi place in Antalya, Marea Neagra e urata, rece si periculoasa, Mediterana rulz. Din pacate in 2006 nu urmaream pe Mircea Badea sa-mi spuna ca marea noastra e una urata. :twisted:

Au de ce sa fie ai mei nervosi, am toate calitatile unui om de casa care-i place sa stea asezat, oarecum sedentar, adica perfect pentru o familie dar tocmai asta nu vreau. :lol: :mrgreen:

Cu batranii da, nu fac altceva decat sa isi astepte moartea si sunt foarte indispusi tot timpul sau mai ales comunisti impotriva tinerilor, apreciez totusi un batran trecut de 60 de ani (Motzoc pe SP; Old DG pe cutremur.net) care are un spirit mai tanar ca oricand si e forumist. :D

Scrie diabet pe tine. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 08, 2011 2:27 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vezi ca sunt mare consumator de dulciuri cu ciocolata si cu toate astea glicemia mi-a iesit beton acum 3-4 saptamani, colesterolul era cam mare, 190 cu un maxim admis de 200. :lol: Iar in Antalya numai in apa fara sa ating pamantul am stat, singura miscare posibila.

Si ca sa nu scrie anchilozare pe mine fac miscare cate 50-60 de minute pe zi, cateodata 90 de minute cum am facut duminica seara de mi-am alungat si depresia de toamna ce ma cuprinsese. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Noi 08, 2011 2:41 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pai cand esti tanar organismul are inca mecanisme de reglare a glicemiei...oi vedea tu mai incolo cand pancreasul se va razbuna. :P

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 212 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]