forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 31, 2026 8:46 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Sâm Ian 07, 2012 10:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu as intra in depresie si mai mult cand vad ca e la t+240h :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 07, 2012 10:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu stiu - poate ca e de la vinul pe care tocmail il beam acum :lol:
acum serios vorbind: ECMWF incepe blocajul la t+168h, ceea ce nici macar nu e FI la ECMWF - mai tii minte ca si depresiunea de ieri a aparut tot de la t+168...
JMA: al treila model care merge pe acelasi scenariu; hmmmm...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 07, 2012 11:30 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Asta e jucatorul cheie, la t+120...daca se duce spre nord ar lasa loc aerului rece scandinav sa coboare spre sud; cred ca anticiclonul prezent in momentul respectiv pe Franta si Spania va fi greu de spart, dar nu imposibil in conditiile incetinirii circulatiei nord-atlantice...

Imagine

P.S. Ecmwf la +240

Imagine

si pentru cunoscatori :lol:

Imagine

ca doua picaturi de apa...fiecare ciclon si anticiclon e pozitionat la locul lui :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 07, 2012 11:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ansamblul ECMWF12z sustine formarea blocajului la t+168h, dar dincolo cedeaza in favoarea zonalitatii... se pare ca va fi o batalie cu Islandeza ai carei sorti nu pot fi cunoscuti acum.

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 12:22 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nu doar Romania sufera din lipsa adevaratei ierni.In Boston - de exemplu - temperatura este de 14-15 ° ...... zi de primavara, nu gluma!In partea aia ..... zona Boston - New York....au lipsit fenomenele specifice iernii.Noi macar - aici la Sibiu - am avut si zile cu temperaturi scazute, nopti geroase, ninsoare, etc.Acolo - aceste fenomene - au lipsit cu desavarsire in iarna aceasta.Nici macar un nor'easter serios nu au avut iarna asta.Vorbim despre o zona obisnuita cu viscole puternice!Tot e mai iarna la noi - anul asta - in comparatie cu alte parti ale lumii :)
Cat despre prognoza saptamanii viitoare - atat gfs-ul cat si ecmwf .... aduceau primavara in romania, in prognozele de ieri.Cam ciudata aceasta trecere - in nici 24 de ore - de la primavara la iarna severa.Ma poate lamuri si pe mine cineva cum se face o astfel de prognoza?Dau cu zarurile? :D

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 12:27 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Dany scrie:
Nu doar Romania sufera din lipsa adevaratei ierni.In Boston - de exemplu - temperatura este de 14-15 ° ...... zi de primavara, nu gluma!In partea aia ..... zona Boston - New York....au lipsit fenomenele specifice iernii.Noi macar - aici la Sibiu - am avut si zile cu temperaturi scazute, nopti geroase, ninsoare, etc.Acolo - aceste fenomene - au lipsit cu desavarsire in iarna aceasta.Nici macar un nor'easter serios nu au avut iarna asta.Vorbim despre o zona obisnuita cu viscole puternice!Tot e mai iarna la noi - anul asta - in comparatie cu alte parti ale lumii :)
Cat despre prognoza saptamanii viitoare - atat gfs-ul cat si ecmwf .... aduceau primavara in romania, in prognozele de ieri.Cam ciudata aceasta trecere - in nici 24 de ore - de la primavara la iarna severa.Ma poate lamuri si pe mine cineva cum se face o astfel de prognoza?Dau cu zarurile? :D

Nu uita ca a nins in zonele de care spui tu in octombrie.In New York spuneau ca n-a mai nins in octombrie de zeci de ani.Acelasi scenariu probabil.Octombrie-noiembrie reci, iarna calda.

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 1:12 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

din ce am vazut eu acum undeva dupa 15 ianuarie vremea se va raci drastic sa speram ca asa va fi poate si un pic de zapada :cry:

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 1:16 am 
daca te iei dupa prognoze estimative de peste o saptamana poti sa-ti faci sperante degeaba, de obicei prognozele astea sunt povesti de adormit copiii
nu merita nici macar dpdv orientativ, peste 2-3 zile se modifica propgnoza si te trezesti ca nu vine nici gerul bobotezei si nici altfel de ger

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 1:20 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

da , ramine de urmarit pe masura ce se apropie momentul X

oricum pina acum din am vazut ca in proportie de 60-70% din previziunile (cel putin temperatura ) au fost corecte raportat la 1 saptamina

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 1:24 am 
la alea peste o saptamana, pe care site ?
si 60-70% nimerite poate fi vax daca in loc de -10 grade vor fi doar -2 sau -3
am vazut si eu la ucrainienii lui peste de pe meteoprog, 3 lulele, 3 surcele, prognoze de adormit pruncimea

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 7:05 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

GME reinvie ciclonul la t+48h deasupra Moldovei...punk in not dead! :lol:

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 10:59 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

bygy007 scrie:
da , ramine de urmarit pe masura ce se apropie momentul X

oricum pina acum din am vazut ca in proportie de 60-70% din previziunile (cel putin temperatura ) au fost corecte raportat la 1 saptamina

8O

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 11:38 am 
nu te mai minuna sorifine, ca n-a precizat siteul minune cu 60-70% reusita in prognoze de 1 saptamana
eu am facut odata un paralelism intre cele mai cunoscute modele, GFS, ECMWF, ETA, ETA2, NMM, ALADIN si niciunul nu a venit cu 60-70% dupa o saptamana,
asadar ce pretentii sa ai de la intermediari care la baza tot modelele astea le utilizeaza ?!

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 12:24 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Totusi..precipitatiile din banat - au fost corect prognozate - de cateva zile, de anumite modele.
Ecmwf pune niste ninsori pe Transilvania - la sfarsitul saptamanii...apoi alte precipitatii - in toata tara.Fata de modelele de ieri seara - astazi s-au mai imblanzit - in sensul ca racirea prognozata - pare sa fie resimtita mai bine in jumatatea nordica a tarii.Lucrurile se pot schimba pana vineri - cand este prognozata racirea cu pricina.Va aduc aminte ca - in urma cu cateva zile -aproape toate modelele aratau o incalzire pe joi, vineri :D

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 1:21 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eugenraduoradea scrie:
nu te mai minuna sorifine, ca n-a precizat siteul minune cu 60-70% reusita in prognoze de 1 saptamana
eu am facut odata un paralelism intre cele mai cunoscute modele, GFS, ECMWF, ETA, ETA2, NMM, ALADIN si niciunul nu a venit cu 60-70% dupa o saptamana,
asadar ce pretentii sa ai de la intermediari care la baza tot modelele astea le utilizeaza ?!

Tocmai de-aia ma minunez.Nu are ce sait sa precizeze.Prognozele de acum o saptamana sunau cu totul si cu totul altfel, mai ales la temperaturi.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]