forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 31, 2026 5:12 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Dum Ian 15, 2012 10:46 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ecmwf da o incalzire - inclusiv in Transilvania...cu temperaturi maxime de peste 0

Sus

MesajScris: Dum Ian 15, 2012 11:09 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ecmwf supraestimeaza temperaturile la 2m, sunt sigur de asta. Intr-adevar campia de vest va vedea mai mult precipitatii mixte, dar in Transilvania vor fi preponderent ninsori, cel putin cu temperatura la 850 hPa prognozata. Dar pentru asta vor fi mai edificatoare aerosondajele din zilele respective.

Imagine

Acelasi Ecmwf prognozeaza o seara perfecta pentru ger sever in Transilvania in dimineata zilei de joi; daca norii ar intarzia cu vreo 6 ore ar putea fi chiar beton. De urmarit Intorsura Buzaului. Factorul limitativ ar fi ca e doar o zi cu cer senin, implicit aerul rece pentru crearea unei inversiuni serioase nu va avea mult timp sa se cantoneze. Cu mai multe zile senine la rand si cu temperatura din altitudine prognozata, un -30 nu ar fi avut nici o problema sa se inregistreze.

Oricum situatia de joi-sambata e de urmarit, chiar daca pentru Cluj in particular nu sunt prea mari sperante pentru un strat mai consistent, numai daca ciclonul va retrograda intr-un mod favorabil pentru noi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2012 2:28 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Lasa Transilveinia, sudul, sudul, cat e halatul stratului de zapada? E o iarna ca 2005-2006 cand sudul zapada 0 (cu exceptia 28 februarie si topita a doua zi) iar Ardealul cu 2 metri?

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 3:31 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

nu conteaza sudul...cat timp nu sunt eu acolo...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2012 4:29 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai dar nu esti singur pe forum asa ca conteaza si sudul. :mrgreen: Oricum nu-i bai, nu zici tu de sud ca esti la Clujinsky zice iceage care este la Bucurescu si e interesat daca vreun ciclon livreaza peste zona lui. :)

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 8:21 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ultima rulare Gfs aduce primavara de la sfarsitul acestei saptamani :(

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 9:29 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am putut vedea cu ochii mei contrastul nord\sud duminica seara trecand Carpatii dinspre zona Bran catre casa... trecere rapida de la 20 cm la discontinuu pe spatiul unei ... serpentine :wink:

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 9:41 am 
Dany scrie:

nu te lua dupa ultima rulare, ca maine rularea va fi altfel, poimaine iar se va schimba... si pana la sfarsitul saptamanii cine stie cum va mai fi
de joi se imblanzeste frigul, insa duminica pare sa-si revina dar mai ponderat, daca e sa ne luam dupa GFS
la precipitatii ar putea fi ceva interesant sambata insa mai e pana atunci

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 10:12 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Dany scrie:

Poate...la Bulgarski Tabac.

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 11:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi ar fi cam prima rulare ECMWF care pune multa zapada peste sudul tarii, dar pe o circulatie care are sanse de 10% sa reuseasca, privind prognoza de azi. :lol:

In orice caz, extrem de volatila circulatia aerului, la finalul saptamanii acesteia. In ultimele 2 zile, de la T+120h, ECMWF a avut la fiecare rulare, o operationala complet diferita de precedenta, ca si membrii ansamblului de altfel.

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 11:52 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Minunata ultima rulare Ecmwf.

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 11:54 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

minunata pentru cine?

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 12:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Un singur lucru bun ar putea face mereu prea prezenta dorsala azorica din acest an: sa impinga spre est talvegul rece ce se va reforma de duminica peste Europa centrala si sa asigure o pozitionare de durata in sectorul rece si pentru sudul si estul Romaniei... altminteri orice ninsori legate de activitatea ciclogenetica med. aferenta vor fi limitate la vnc. Evident, nu prea mult, pentru cu altminteri riscam o repetare a situatiei din urmatoarele 48 ore: ceea ce ar fi trebuit sa fie o magnifica retrogradare a cut-off-ului polar actual spre zona mediteranei centrale si un prim viscol pentru sud a livrat mult prea putin, si asta doar in vnc, tocmai datorita push-ului progresiv al dorsalei azorice in tandem cu nucleul de vortex islandez.
Raman optimist ca un "blocaj cald" nu este probabil in aceasta iarna. Este recompensa persistentei circulatiilor zonale :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2012 4:17 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cand cacatul asta de vreme (ca nu ma mai feresc de cuvinte) nu vrea sa fie nici primavara si nici iarna ca la carte este oribil, avem un tomberon de clima care-ti muta nasul la cat de rau pute iarna de ceva ani incoace.

Sus

MesajScris: Lun Ian 16, 2012 5:15 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Gfs 6z ...... superb :)
ma intreb de cate ori urmeaza sa-si mai schimbe prognoza...asa brusc?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]