forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 14, 2026 1:11 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Lun Noi 19, 2012 6:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sal, NeaCeasca... Tocmai am vazut si eu (pe Trilulilu) furtuna de la tine din Slatina de pe 5 aug. 2006. Da, abia acum. Nu stiam ca a fost 'asa cum a fost'. Credeam ca a fost ca cea de la Bucuresti din 2009. Adik cu mult praf la inceput starnit de rafale extreme de vant. Dar vad ca atunci la Slatina totul a inceput cam treptat. S-a innorat cerul, s-a intunecat, a si plouat in averse, iar dupa un timp, destul de lung, orasul a fost lovit de un downburst. Din pacate, tocmai cand a inceput ce a fost mai interesant, ala s-a oprit din filmare... Halal. Eu de-abia de atunci as fi filmat. Oricum, se pare ca a fost ceva serios. Pai cam asa a fost la noi in 13 Mai 2010. Un downburst extrem. Si sa stii ca la noi la Bucuresti au fost multe furtuni la fel de intense ca cea de la Slatina 2006, in perioada 1997-2003. Bad luck for you... :mrgreen: . Dar in ultimii ani, n-a mai fost nimik nici pe la noi. Cica pe 10 august 2004, a fost o ploaie nemaivazut de intensa in Bucuresti, dar doar local. Eu atunci eram la Gara de Nord. Acolo nefiind nimik deosbit. Probabil au fost zone din oras cu 3 l/min.! Cea mai intensa ploaie ever la Buc. a fost cea din dupa-amiaza zilei de 26 aprilie 1999, la o temp. de numai 14 grade. Timp de 10 minute a plouat inimaginabil de torential. Daca tinea o ora, Bucurestiul ar fi disparut de pe harta. Nu exagerez deloc. Cine isi aminteste ce a fost atunci, imi da dreptate!

Sus

MesajScris: Lun Noi 19, 2012 6:47 pm 
Eu sunt o fire metodica, dar daca nu pun pe hartie idei sau cifre, se pierd.
M-a impresionat demult o furtuna ce a smuls pamantul din aratura si era aerul negru la 50 cm. de pamant. Cer senin, vant adiabatic pe versantii subcarpatilor de curbura. Dar daca ma intrebi data...Cred ca a avut 120 la ora vantul.
Eram in tren, in dreptul statiei Mizil. Trepida trenul, vantul de nord venea perpendicular pe el.
Eram in vagonul de jos si am putut avea o imagine buna asupra transportului de pamant.
Practic era un "viscol negru", pacat ca nu am avut un aparat foto cat de rudimentar la mine.

Sus

MesajScris: Lun Noi 19, 2012 7:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Gabbes1981 scrie:
Timp de 10 minute a plouat inimaginabil de torential. Daca tinea o ora, Bucurestiul ar fi disparut de pe harta. Nu exagerez deloc. Cine isi aminteste ce a fost atunci, imi da dreptate!

In primul rand exagerezi clar folosind sintagma inimaginabil de torential.Sunt convins ca toti de pe acest forum am vazut ploi de intensitate deosebita de-alungul timpului si vorba aia, uita-te la ce manifestari sunt in alte colturi ale lumii, mult peste potentialul existent la noi in tara si apoi sa te gandesti la ceva inimaginabil de torential :)

Ultima oară modificat de supercell pe Lun Noi 19, 2012 7:14 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 19, 2012 7:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

http://www.trilulilu.ro/video-eveniment ... -ora-11-30

Da, asta este filmuletul realizat cu talpa unui pantof atunci. Initial era postat de un anume Marius din Craiova (in vizita la parinti cred), dar Triulilu a avut o problema cu niste HDD-uri busite, 2 harduri de 1 TB fiecare Western Digital, parca 1337 de fisiere s-au pierdut.

Eu downloadasem cu Real Player filmuletul, nu puteam sa-l vizionez pe PC, dar dupa incident l-am bagat la loc pe Trilu tocmai ca sa-l pot vedea din nou.

Inainte sa inchida filmarea se aude maica-sa strigand la el ceva de genul "Mari, iesi din balcon!", el raspunde cu DA si opreste telefonul.

Sus

MesajScris: Lun Noi 19, 2012 7:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:
Gabbes1981 scrie:
Timp de 10 minute a plouat inimaginabil de torential. Daca tinea o ora, Bucurestiul ar fi disparut de pe harta. Nu exagerez deloc. Cine isi aminteste ce a fost atunci, imi da dreptate!

In primul rand exagerezi clar folosind sintagma inimaginabil de torential.Sunt convins ca toti de pe acest forum am vazut ploi de intensitate deosebita de-alungul timpului si vorba aia, uita-te la ce manifestari sunt in alte colturi ale lumii, mult peste potentialul existent la noi in tara si apoi sa te gandesti la ceva inimaginabil de torential :)

:P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 19, 2012 7:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Inimaginabil de extraordinar de torential. :lol:

Sus

MesajScris: Lun Noi 19, 2012 7:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

wet microburst.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Noi 19, 2012 8:09 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
Inimaginabil de extraordinar de torential. :lol:

Infinit de torential. Na, sa vedem daca ma face careva aici. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Noi 19, 2012 8:11 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iceage scrie:
wet microburst.

32-33 mm si la Baneasa si la Filaret, nu cred ca un microburst s-ar comporta asa. Probabil a fost o mocaneasca mai abundenta si Gabbes a apreciat un pic exagerat fenomenul. lol

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 19, 2012 8:16 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Despre 26 aprilie 1999 vorbesti?

Sus

MesajScris: Lun Noi 19, 2012 8:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

da

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 19, 2012 8:20 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mocaneasca torentiala atunci, data nu e foarte iesita din comun, la Slatina pe 22 aprilie 2001 am avut furtuna cu tot tacamul, trasnete, grindina marunta, torentiala, No Signal generalizat (prima oara cand am vazut chestia asta).

Receiverul de PRO TV nu si-a mai revenit atunci, si toata Slatina a pierdut un meci cu Steaua parca. Si in iulie 2001 PRO TV si PRO FM au ramas down 24 de ore dupa o furtuna, petarda de statie locala pe care acum nu o mai avem. :)

Sus

MesajScris: Lun Noi 19, 2012 8:28 pm 
Aici nu il poate bate nimeni pe...Eugen.
El va spune sec mm pe minut, pe ora pe 24 de ore si pa!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 20, 2012 4:25 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Acum e ceatza si la sol, asociata cu burnita, nu foarte densa insa.

Sus

MesajScris: Mar Noi 20, 2012 11:38 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A fost burnita prin toate regiunile extracarpatice, pana la 4-5 mm, deloc rau pentru niste apa venita din stratusi. Sa am eu la iarna 5-6 cm de zapada venita din stratusi as fi mega multumit. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]