gogulica scrie:
Imi aduc si acum aminte cum Romica Jurca insasi, anunta la buletinul meteo, in seara de 23 decembrie 2003, dupa o zi cu +4 C vant si ploaie, ca urmeaza o alta zi "urata" in Bucuresti, cu o temperatura in jur de + 1 C, vant si precipitatii mixte.
A urmat o zi intreaga cu viscol si cu o maxima de 0.1 C la Baneasa. Se intampla acum 20 de ani, se presupune ca acum stam mai bine pe prognoze, dar cine stie.

Imi aduc si eu aminte dimineata de 24 decembrie 2003: m-am dus cu colindatul la 07:00 dimineata prin viscol , ninsoare abundeta si strat de zapada. A fost super!
Alte vremuri; pe vreme aceea nu auzeai la TVR notiuni de vortecsi polari, incalziri mega-spatialo-stratosferice si totusi iarna era.... ei bine, IARNA ! Acum in schimb, avem vreme de sudul Greciei...
Pe vremea bunicilor nostri, astfel de cicloni cu ploi si lapovite la +1 +2 grade C ii vedeai la final de septembrie, cand incepeau ploile puternice mocanesti si zilnice de toamna, iar la inceput de noiembrie se culegea porumbul cu zapada pana la genunchi in sudul tarii

.
Copiii nostri unde se vor mai da cu sania?!? Doar pe varful Mont Blanc?!
Probabil ca nepotii nostri vor auzi de termeni ca: "ger, zapada, ninsoare, viscol" prin dictionare, drept arhaisme si notiuni uitate de timp, dintr-o alta civilizatie.