mircead scrie:
Mi-a scapat si GFS 0.125 cu 40 de mm aproape pe Bucuresti.

Mint modelele in prostie.... In sud o sa fie cald in draci maine dupa-amiaza , toata ziua de maine, si mai ales maine seara.... Temperaturi muuuult peste 0, +1 grad C chiar si maine noaptea tarziu....
gogulica scrie:
Conform ICON EU, in sud nici nu scade vreodata temperatura sub 0.
Exact

Si-n GFS la fel, si-n SWISS HD nici nu mai zic. Este cald rau chiar si maine noapte .
Oricum "ciclonul" asta este pistol cu apa... Nici aer rece nu trage de nicaieri... trece si foarte repede. Cantitatile de prec. sunt mult de tot
supraestimate de toate modelele...
Si cred ca si rafalele de vant de prin Muntenia sunt mult prea SUPRAESTIMATE de toate rularile .Daca prindeti 5-7 cm de fleasca in capitala, in varianta cea mai optimista, pana miercuri dis-de-dimineata, este boierie mare. Si miercuri dupa-amiaza maxima de +6 , +7 C.
La mine la Zimnicea, in cel mai bun caz, 2-3 ore de lapovita in noaptea de marti spre miercuri, si poate-poate 0,5 cm bruma/zapada pe capota la 2-3 masini... Macar nu am de ce sa fie dezamagit, pentru ca nu am la ce sa sper in Muntenia.
Pe aliniamentul Focsani - Adjud - Barlad posibil ceva strat de zapada , izolat mai consistent, dar nu prea are rost pt ca oricum se incalzeste si acolo pe miercuri / joi....
Offf, unde este deranjul din 26-28 februarie 2018 cu doua zile si doua nopti de viscol si zapada abundenta incontinuu, cu strat de zapada de peste 40-45 cm si troiene de peste 1 metru in sud-vestul extrem al Munteniei si -n sudul Olteniei ??!
Offf, se pare ca SSW-urile provoaca deranj in Romania doar o data la o 6-8 ani. Ultima data in 25-28 februarie 2018 si inainte de asta pe la finalul lunii ianuarie 2012...
mircead scrie:
Dupa evenimentul asta...cred ca vine primavara.
Cu siguranta aceasta va fi ultima lapovita/ninsoare din tot extracarpaticul din sezonul 2025-2026. Nu mai exista nicio sanse pentru alte evenimente scurte de iarna in urmatoarele saptamani. Doar caldura peste tot.
Ce stare nasoala a reusit sa-mi induca acest pistol cu apa/ aka "ciclon''.
Sa vina vara 2024

Yikeeees