forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 9:56 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Dum Iul 19, 2015 8:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Una dintre cele mai mari furtuni pe care am vazut-o a avut loc in dimineata zilei de 31 august 2007 in jurul orei 4 si era a 2 a din acea noapte de poveste.Majoritatea localitatilor din zona submontana a judetului, intre Tismana si Bumbesti-Jiu(inclusiv Tg-Jiu) au fost afectate de caderi masive de grindina.Au fost niste caderi de grindina pe arii atipic de extinse, mai rar ceva.Stratul de grindina prin spatele blocurilor mai era prezent si la orele amiezii in zonele umbrite, inca nu se topise tot.Asa s-a incheiat acea luna si totodata acea vara pe care nu am cum sa o uit.August 2007 a fost una dintre lunile care m-au marcat pentru totdeauna in privinta furtunilor, alaturi de august 2006, iunie 2010, iulie 2014 si asa mai departe :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2015 8:56 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:
Sa stii :lol: Dementiala furtuna din 20 iulie 2011 si aici, si chiar daca nu a lasat cantitati de apa mari a fost o vijelie pe cinste.A fost pe circulatia aia la care tot ravnesc eu vara asta, aia sud-vestica :)

Sigur a fost sud-vestica? Mie mi s-a parut vest pur...chiar usor VNV

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2015 9:29 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mai exact in zona mea a fost aproximativ vest-sud-vestica.Acum difera in functie de unde esti pozitionat.Am vazut cazuri de furtuni frontale cand pe la Cluj era circulatie sud-vestica si la mine era vestica, vest-nord-vestica :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2015 10:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

24.5 mm au cazut ieri.O veritabila gura de oxigen :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2015 12:23 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Asta cu Ilie nu este tocmai o poveste. In fiecare an se intampla surprize in jurul acestei date, chiar fenomene ciudate cateodata. Modelele sunt varza. Cum explica scepticii asta? De multe ori meteorologia populara este mai de incredere.

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2015 3:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mi se pare interesanta chestia asta pentru ca aproape an de an in preajma acestei sarbatori au loc furtuni; parca vin cu precizie matematica :))) E bine.

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2015 4:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O perdea de ploaie de nici 10 minute cu stropi mari, vant si foarte mult zgomot, destul de localizata.Perfect :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 20, 2015 7:29 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Idem si la Caciulata, stropi pe camera si totul destul de ud in jur, la ora 18 doar batea vantul.

Sus

MesajScris: Mar Iul 21, 2015 9:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Au fost aproape numai traznete, exact cum imi place mie.La sud-vest de mine a fost un picior de ploaie si mai intens, 99 % au fost caderi de grindina acolo.Nu ma asteptam la asa ceva in cazul unei convectii in mase de aer tropical, in timpul unor asemenea temperaturi :)

De maine, o sa scap cateva zile de canicula pentru ca o sa le petrec pe crestele Meridionalilor : Valcan, Retezatul Mic, Godeanu si Cernei pana la Herculane :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 22, 2015 11:17 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si supercell fuge sus pe munte la 2000 m din cauza caniculei, un act de lasitate. :twisted: :lol:

Sus

MesajScris: Mie Iul 22, 2015 11:35 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Las esti tu care nu ai nicio activitate interesanta toata viata ta :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 22, 2015 11:40 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Activitatea interesanta este o chestiune subiectiva. :wink:

Sus

MesajScris: Mie Iul 22, 2015 11:43 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

More or less.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 22, 2015 5:52 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Citat:
zona de munte şi subcarpatică a judeţelor Gorj, Vâlcea, inclusiv zona localităţilor Bumbeşti Jiu, Novaci, Baia de Fier, respectiv Ob. Lotrului, Voineasa, Malaia, Brezoi, Călimăneşti şi zonele adiacente
Se vor semnala : frecvente descărcări electrice şi averse ce vor depăşi 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea aspect de vijelie.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Iul 24, 2015 6:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Si supercell fuge sus pe munte la 2000 m din cauza caniculei, un act de lasitate. :twisted: :lol:

Gresit "caldurofilule" :lol: Drumetia era planificata inca de la sfarsitul lunii mai pentru a sincroniza concediile participantilor.Ca s-a nimerit sa fie tocmai in perioada de canicula asta e alta treaba.A fost exceptional de cald, abia dupa 1500 m incolo incepe sa fie o temperatura buna de urcat.Las esti tu ca vrei canicule dar te refugiezi repede sub AC like a pussy :twisted:

Am prins o furtuna tip razboi in Pasul Jiu-Cerna la ~ 1400 m altitudine pe care o sa o povestesc si la nepoti; e genul ala de furtuna pe care nu va doresc sa o experimentati in camp deschis si cu atat mai putin la altitudine.Parca crapau vaile si nu altceva la ce traznete erau, e absolut horror sa te prinda asa ceva in golul alpin si sa nu apuci sa pui cortul.Bine ca nu ma aflam acolo.A plouat atat de mult intr-o ora incat curgeau suvoaiele de pe versanti, iar drumul national ce face legatura cu Herculane(neasfaltat in acea zona) era parca o albie de rau. Parca am o atractie pentru ploaie; ultima tura fara asa ceva a fost in 2012.Asta e un motiv pentru care nu imi lipseste echipamanetul.E o zona propice furtunilor severe acolo, deci cu atat mai mult.La amiaza a fost umidiate extrema(la ora 12 pe la 1400 m altitudine covorul vegetal era ud, asta desi era cald bine :!: ) Upslope flow pe Muntii Retezat si aia a fost :)

Aproape 31 C la mine in camera, imi vine sa ma intorc pe munte si sa cobor in septembrie :lol:

Ai zis tu ceva in legatura cu fetele din Targu-Jiu intr-un mesaj si pot sa iti spun ca dezavantajul e ca in perioada asta "te imbolnavesti" la ce poti vedea pe strada :lol: Sunt unele care ar trebui sa ia amenda pentru ca sunt prea bune, dar si rele in acelasi timp :lol: Personal parca mi-ar conveni mai mult o ardeleanca pentru ca, in general, sunt alta fire :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]