forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 1:58 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 08, 2016 10:18 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Il deschid doar dimineata/la pranz dupa somn 30 de minute. Si asa am al naibii de mult praf. Azi noapte am dormit cu el deschis, AC-ul a mers doar 30 de minute, pe urma s-a oprit de la racoarea de afara, am deschis geamul. Primavara si toamna dorm cu el deschis.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Vin Iul 08, 2016 10:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorine, naspa in chirie, mai bine iti iei ceva in rate decat asa :( daca poti, normal...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 08, 2016 10:20 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Etajul 4 din 4 e criminal in sud, aproape toti isi iau AC acolo.

Urate racirile de vara in Ardeal, 6 grade, zici ca e dupa 15 octombrie.

Sus

MesajScris: Vin Iul 08, 2016 10:22 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

In conditiile astea n-are cum sa scada temperatura, iar tu consumi energie cat pentru cateva familii la un loc. Mai precis, din prostie, in loc sa te racesti cu aerul de afara, preferi sa platesti o caruta de bani vara pe AC si iarna pe caldura. Bravo. Praful acela se poate sterge, si la mine se aduna si cred ca la toata lumea, dar asa la cateva zile se mai sterge. Of, of....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 08, 2016 10:23 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Il stergi si in 2-3 zile e la loc. Il las deschis noaptea cand scade intre 11 si 17 grade, la ce nopti au fost in iunie clar nu merita, cald si umiditate ca la malul marii. Am baia in camera si geamul mic de la baie e deschis mereu, usa baii spre camera.

AC-ul nu consuma mult, 900 w clasa A, facturi mari sunt doar la gaze iarna, prea mare casa, idem si impozitul, pe ala nu ai cum sa-l scazi. :evil:

Sus

MesajScris: Vin Iul 08, 2016 10:27 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

doodoo scrie:
sorine, naspa in chirie, mai bine iti iei ceva in rate decat asa :( daca poti, normal...

Teoretic, veniturile ma ajuta. Dar a disparut prima casa momentan, eu am avut o schimbare de contract anul trecut, de la o firma la alta, practic e acelasi lucru, n-am avut intrerupere, dar la banca n-a mers. Au mai trebuit sa treaca 6 luni, apoi sotia gravida in 6-7 luni, am zis sa stam pana dupa nastere, apoi s-a dus naibii programul. Acum astept. 30% avans nu am pentru ipotecar. As avea adunati undeva la 15%. La prima casa cu 5% era perfect. Oricum piata e blocata momentan. Ceva se va intampla sigur. Ori va reintra prima casa, ori bancile vor fi nevoite sa scada avansul la ipotecar. Au jucat tare cu legea darii in plata, dar pentru prima data nu le-a iesit si ma bucur. Acum asteptam. Pana atunci insa, oricat de bine ne-am intelege cu parintii, viata trebuie traita singuri. Ma rog, singuri, deja suntem noi o familie, de 3 :)

Sus

MesajScris: Vin Iul 08, 2016 11:24 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

o porcarie asta cu darea in plata, ca la romani...a blocat pe moment ceva ce functiona bine, chestie de interese oculte...

ps - corect, nu e de stat cu parintii ;)
...ma mir totusi ca ai ales etaj 4/4 stiind ca urasti caldurile !!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 08, 2016 11:27 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Era mai 2009, acasa nu dadusem inca drumul la AC dar in Bucale la 4/4 2 zile cat am stat (2 examene de master) i-am dat si i-am pus babele in capul fratelui ca le curgea apa pe pervaz. :lol:

Sus

MesajScris: Vin Iul 08, 2016 11:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

9.4 C minima la Tg-Jiu.Mai rar asa ceva in iulie.Minima absoluta a acestei luni e de 5 C, inregistrata in 1993 :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 10, 2016 5:03 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cica in 19 iulie 2007 ar fi fost 40 C la Slatina, asa zice aplicatia de pe telefon care arata la fiecare si si record high/low, record precipitation.

La ziua de 13 iulie recordul de precipitatii e din iulie 2000, laolalta cu niste 40-uri, tare rau luna aia, ciclonul de dupa canicula sahariana a adus o noapte si o zi de furtuni, dar furtuni adevarate, apoi seara zilei probabil de 13 iulie era de toamna veritabila.

Sus

MesajScris: Dum Iul 10, 2016 5:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Acea temperatura din 19 iulie 2007 nu e exclus sa fie adevarata pentru ca tot atunci la Severin au fost 40.6 C.Pe 21 iulie au fost 40.1 C, pe 22 41.4 C, pe 23 38.2 C si pe 24 42.2 C, iar temperaturile caniculare au mai continuat cateva zile.La Slatina nu cunosc decat valoarea de pe 24.

Da, atunci la jumatatea lui iulie 2000 a fost un ciclon puternic venit din nordul Italiei.Circulatia pe jet sud-vestic e cea mai spectaculoasa pentru Oltenia :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 15, 2016 12:57 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

E plin de fulgere pe GJ. Cand eu spun ca supercell poate avea furtuni bune indiferent de ce tip e vara, nu crede. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2016 9:04 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intr-adevar a fost spectacol din partea fulgerelor, dar ploaie putina.Impecabil acest an la capitolulul fulgere nocturne, am si uitat cate nopti au fost :D Cum spuneam, ploaie slaba cantitativ si asta e problema; sper sa scoata "parleala" din aceasta seara.

Vantul insa incepand cu ora 20:00 a fost abuziv, exagerat, enervant etc.Abia am putut tine geamurile deschise pana spre ora 0:00, rafalele apreciate de mine la 70-80 km/h fara probleme, poate uneori si mai mult, a fost ca un huruit continuu.La un moment dat, desi traznetele erau destul de apropiate, mare parte din sunetul tunetelor era practic "amortizat" de huruitul vantului.Sa nu vi se para SF, dar chiar asa s-a intamplat.Doar in timpul ploii aproape ca se oprise.Nu te poti pune cu Carpatii si ale lor vanturi catabatice.Fulgerele nici nu stiu cand s-au oprit pentru ca la 2:00 m-a luat somnul.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Iul 15, 2016 10:09 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
E plin de fulgere pe GJ. Cand eu spun ca supercell poate avea furtuni bune indiferent de ce tip e vara, nu crede. :mrgreen:

Ti-am mai zis ca in verile excesiv secetoase gen 2000 sau 2012 majoritatea furtunilor sunt uscate, simple si izolate, gen zona montana din California.Ori mie asta nu imi convine ca si asa de fulgere nu duc lipsa in nici un an, din fericire :)

Sus

MesajScris: Vin Iul 15, 2016 6:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E festin furtunistic afara, cu furtuni in serie.Una dintre ele cu structura tip bezna cu un turcoaz intens, vara 2006 style.Bestial :D

Camera mea e pa, trebuie sa imi iau alta....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]