Neaceasca85 scrie:
Nu cred ca au canadienii prea multe AC-uri, surprind cu caldura asta ca si rusii in vara 2010, eu Rusia mereu o asociam cu iarna, gerul, viscolul, in nici un caz nu mi-a trecut prin cap ca ar putea avea o vara ca 2010.
Ai ramane surprins de ce-ai putea sa afli daca ai intra mai in amanunt in clima Canadei.Iti garantez ca au AC-uri mai multe ca in Romania.Sunt frecvente temperaturile de peste 35 de grade si uneori chiar peste 40.Mediile lunilor de vara se duc prin unele parti si spre 25 de grade.Atata doar ca iarna e mult mult mai rece decat la noi.Aceleasi zone care au vara 37 de grade, iarna au -35 sau -40.Doar nordul e mai moderat vara, dar si acolo exista o vara cam ca la Ciuc, cu medii de 15-16 grade si temperaturi de 30 de grade in zilele cele mai calde.Cat despre Rusia ma mira ca ai ramas surprins.Rusia e uriasa si vara de vara maximele ating 39-40 de grade pe undeva.Ori prin sud-est, ori in sud, sau in sud-vest de regula in jurul Deltei Volgai.Orasele de acolo au niste medii in iulie-august de i-ar face invidiosi chiar si pe locuitorii din lunca Dunarii.Exemplu, Astrakhan, media lunii iulie 2011, 29 de grade cu o maxima de 42 de grade.Media lui iulie 2010 a fost de 30 de grade si cu o minima a lunii ce n-a scazut sub 20 de grade.Nu o sa gasesti in Romania asa ceva, nici pe la bulgari, sarbi etc, poate doar prin Grecia.