Cred ca esti ultimul la care ma asteptam de pe forumul asta sa aiba o retorica pro-rusa.

)
Nu are cum sa fie Zelensky vinovat in egala masura cu Putin, atat timp cat Rusia nu are dreptul asupra teritoriului ucrainean. Nici asupra unui milimetru, nici asupra Crimeei, nici asupra celorlalte zone din est. Am vazut cum l-au primit rusofonii din est: cu curu.
Daca o luam dpdv istoric Rusia nu ar trebui sa existe. Statele slave s-au nascut la Kiev, in
Rusia Kieveana, pe cand pe teritoriul actual al Rusiei erau alte popoare. Indiferent cum o iei istoria este de partea Ucrainei. Apoi in vremurile in care traim nu se mai fac cuceriri cu armata. Procedurile teritoriale se rezolva diplomatic.
Zelensky nu are de ce sa cedeze presiunilor. Nu se afla in postura de a ceda. Pana acum au murit 1400 de civili ucraineni ucisi de „armata eliberatoare rusa”. Oamenii aia nu au murit degeaba, ci pentru pamantul lor, limba lor, libertatea lor. Nu vor sub jugul rusesc. Este atat de simplu. In mod sigur vor fi integrati in UE si probabil mai tarziu si in NATO. Deja sunt discutii.
In 1991, dupa caderea URSS, Ucraina a cedat armele nucleare Rusiei si SUA si a primit garantarea si integritatea securitatii teritoriale, atat din partea Rusiei, cat si a SUA, Marea Britaniei si a ONU. Ce s-a intamplata am vazut zilele astea.
Despre retorica recenta a lui Zelenky, pai omul e nedormit de doua saptamani. E normal sa critice NATO si UE, care oricum se fac vinovate moral si ar trebui sa intervina mai serios.
Putin trebuie trimis in istoria neagra alaturi de Stalin, Hitler si alti extremisti criminali care se fac vinovati de orori greu de amintit.