forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 27, 2026 6:34 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 304  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Barfe, smenuri, susanele
MesajScris: Lun Dec 31, 2012 12:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
Dar oare Eistein chiar avea dreptate? Viteza luminii e cea mai mare viteza posibila? Eu n-as prea crede asta.E vorba insa doar de fizica teoretica.Practic, suntem depasiti inca in multe privinte.Poate peste vreo 50 de ani vom afla lucruri noi.

Prin intermediul fizicii cuantice s-a descoperit o viteza mai mare decat viteza luminii : cea instantnee. Este de fapt rezultatul fenomenului numit "particle entanglement" si functioneaza astfel : daca doi electroni sunt in starea de "entanglement" sau mai bine zis, inlantuiti, unul din ei este dus la capatul Universului iar celalalt se afla pe Terra; daca se aplica un stimul electronului de pe Pamant, celalalt de la marginea Universului va reactiona instant.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Lun Dec 31, 2012 12:17 pm 
Am discutat cu oameni importnti despre fizica, Einstein nu poate fi contrazis.
Insa, se pare ca teoria lui e valabila "acum", chiar daca si intr-un spatiu urias, insa e clar ca la miliarde de ani-lumina distanta sunt alte conditii, mai ales ca noi vedem in trecut.
E totusi de actualitate "paradoxul pisicii lui schrodinger''
"doar putem presupune ca o pisica inchisa intr-cutie daca e vie sau nu"
Pana nu deschizi cutia.
Asa si noi...pana la o limita, vedem cat de cat...r cand prtindem ca vedem muult in trecut,doar presupunem ce e acolo in prezent.
De exemplu acel quasar...e la miliarde de ani-lumina...insa ACUM a devenit altceva.
Doar putem presupune ce e ACUM acolo.

Dar esential e altceva:Sgur, cnd universul era mai mic, viteza luminii era ALTA.
Cu cat universul expandeza,cu atat aceasta viteza scade.
Lucru ce se petrece lent desigur, la scara Universului...
Dar, in urma unor experimente ce pemine m-au uimit, altceva socheaza in Univers...trnsmiterea informatiei...
Informatia poate circula CUANTIC.
Asta inseamna ca poate circula in orice sens si pe orice distanta.
Un lucru odata descoperit nu se pierde.
Daca am putea distruge o gaura neagra si am extrage materiedin ea, materia ar "sti" cum sa se comporte.
In gaura neagra materia e sub alta forma, iar gravitatia spune CATA materie e.

Dar hai sa va spun un experiment:
S-a facut un labirint...soarecii trebuiau sa invete trseul intre apa si mancare.
Un labirint complex.
Dupa un timp, soarecii au invatat traseul.
Experimentul a fost facut in SUA.
Dupa CATIVA ANI, acelasi labirint, alti soareci...prin Germania...soarecii aprope ca AU STIUT traseul!
Cumva informatia s-a pastrat.
Pe mine circulatia informatiei in Univers ma fascineaza, alaturi de enigma gravitatiei.
...Ceea ce imi spune ca universul oricand STIE sa construisca alti oameni ca noi, oricand si oriunde e posibil fizic.
...Ceea ce noi numim "Dumnezeu"...
Desigur, fizic asa ceva NU EXISTA, exista insa aceasta enigmatica putere de stocare a informatiei.
...Cat am putea discuta, daca azi nu ar fi ziua asta asa de scurta, cu alergatura iarasi...
Dar avem timp!
@CrazyFrog am atins un pic partea cuantica, ai dreptate.

Sus

MesajScris: Mar Ian 01, 2013 10:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Eu sunt surprins cat de rapid e HDD-ul extern Seagate de 1 TB pe care mi l-am cumparat, conectare directa la comp prin USB 3.0 (nu e d-ala pe care il bagi in priza)

vad ca te-ai luat dupa mine si ti-ai luat unul IDENTIC cu al meu :) bravos, buna alegere...am spus si eu ca e foarte ok...:)
cat ai baxat ? 380 ? eu am dat 300fix , atunci cu black friday de la emag.

Sus

MesajScris: Mie Ian 02, 2013 5:53 pm 
Si informatia, ce e?
Un gand al meu, ce e?
Fara informatie universul ar fi o gramada de lucruri inutile.
Cu ce viteza circula informatia?
Se pare ca Instantaneu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 03, 2013 3:34 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

In Romania barfa se propaga cu cea mai mare viteza. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Ian 03, 2013 5:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In final nu mi-a disparut nici un post al PRO TV din grila, merg toate ca si pana acum inclusiv PRO TV HD :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 03, 2013 7:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

De la Ex Gen, ca de la Reziliecom Dulce au disparut toate. :twisted:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 05, 2013 1:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:
Andrei87 scrie:
Eu sunt surprins cat de rapid e HDD-ul extern Seagate de 1 TB pe care mi l-am cumparat, conectare directa la comp prin USB 3.0 (nu e d-ala pe care il bagi in priza)

vad ca te-ai luat dupa mine si ti-ai luat unul IDENTIC cu al meu :) bravos, buna alegere...am spus si eu ca e foarte ok...:)
cat ai baxat ? 380 ? eu am dat 300fix , atunci cu black friday de la emag.

da, eu n-am mai avut rabdare, l-am luat cu 399 de la Media G...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 05, 2013 3:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

la mine a fost noroc chior ca m-am uitat brusc pe sait si aveam si cashul pregatit :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 05, 2013 6:05 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

100 de lei...ce-s aia... :)

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 9:57 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:
Eu nu l-am instalat deocamdata la mine, din comoditate bineinteles.Asta mi-a fost impresia care mi-a lasat-o la primul contact cu el si exista totusi posibilitatea sa ma fi lasat dus de val :mrgreen: Zic asta pentru ca nu stiu cum se comporta in randare, editare foto/video.

Pe un site care au facut review baietii zic asa:

-On the right hardware, it's sleek, fast and fun
-Huge security improvements
-Better battery life, faster boot
-Great for touch

Dispare insa start menu, dar nu mai e nevoie de el, poti accesa programele si din interfata aia Modern UI.Interfata nu e asa de annoying precum pare la prima vedere, poti sa o customizezi cum vrei.Poti alege insa fara regret windows 7, un "windows cu experienta " deja, diferenta in toate punctele de vedere fata de windows Xp e uriasa, .Il folosesc de 1 an jumate si nu am nici un argument contra in ceea ce il priveste.Eu zic sa treci intai pe windows 7, sa il tii o perioada pentru a-l testa temeinic, apoi poti incerca windows 8 sa vezi eventuale imporements si daca ti s-ar potrivi mai bine :)

Foarte bun Seagate, am unul in pc de 500GB din mai 2007 si a mers pana acum foarte bine.Daca poti sa iti iei macar un SSD de 60 GB(faci un efort de undeva, eu stiu, amani achizitia pentru a mai strange bani) pentru windows si aplicatii, conteaza enorm, mai ales pentru tine care esti cu editarile.Efectiv sistemul nu mai asteapta dupa HDD, care la ora actuala este cea mai lenta componenta.HDD e foarte bun pentru stocare masiva de date datorita raportului pret/byte si automat e indispensabil . SSD-urile de capacitate mare dupa cum se stie inca sunt prohibitive datorita pretului :) Un OCZ Vertex 3 Series 240GB SATA-III 2.5 inch spre exemplu e 1.096,96 RON :twisted: Un Corsair Force GT SSD 60GB SATA-III 2.5 inch e 354,47 RON, dar merita fiecare rubla.E ca un ecou radar peste 70 dBZ :mrgreen:

Merci. 11 mil, cine stie, poate fac un efort daca zici ca pe partea de editare foto/video ar face o diferenta enorma fata de HDD. Dar asta ar duce pretul pentru sistem pana spre 25 mil, aproape l-ar dubla. Nu stiu daca s-ar renta, la nivelul meu.

Ce zici, configuratia asta ar merge? Ma gandesc sa upgradez peste vreo 2 ani asa.

Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 11:50 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Supercell-ule, vad ca ai o medie a mesajelor chiar mai mare decat a mea. :lol: Ce bine ca nu mai sunt eu primul la acest capitol. :lol:

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 12:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, eu sunt ala care cand prinde timp liber scrie ceva pe forum :))) Nu te las la greu :twisted:

Ce configuratie, alta mai scumpa n-ai gasit ? :lol: :lol: Vezi ca placa aia de baza deja are si placa video la ea in pachet.Ai pus componente din gama server, mai putin desktop :twisted:

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 12:13 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

M-am lacomit la 20 de bucati x SSD. :lol:
Mie imi place cel mai mult carcasa. :lol:
Oare placa aia video ce stie sa faca la 18.000 lei?

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 12:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aia e gama pentru editare profesionala foto-video, nu se foloseste la gaming :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 304  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]