Andrei87 scrie:
Ovidiu Pop, mai esti pe aici?
Ovidiu Pop e aici... iti facusi griji?
Daca citeai mesajele mele ai fi vazut ca am zis de unele grupuri, printre care IPCC, ca exagereaza cu prognozele lor apocaliptice. Pana la urma, tot raul spre bine. Mai bine sa se exagereze, pentru a nu se ajunge acolo, decat sa fim indolenti si sa nu luam masuri. Prin oceane s-au format adevarate insule de peturi pantru ca ne doiare in dos de planeta. In jurul pamantu;lui sunt nu stiu cate mii de tone de gunoi cosmic, provenit de la diferite misiuni spatiale, care ar putea aduce probleme oricand.
am ciudat graficul cu raportarea fata de o perioada atat de scurta. Cat despre RSS si UAH, trebuie spus ca nu sunt temperaturile directe la la 2 m de sol. Sunt date satelitare, pentru troposfera joasa, determinate printr-o tehnologie de microunde si ulterior transformate in temperaturi.
supercell scrie:
Roberta 93 scrie:
Dar nu poti vedea un documentar, nu poti citi nimic pe net fara sa afli de GW, sperietoarea moderna.
Bineinteles, pentru ca banii sunt mai presus decat orice

Pai sigur ca e vorba de bani, dar sa nu ne imaginam ca banii circula doar intr-o anumita directie. Mari companii, petroliere, de extractie si exploatare a gazului si carbunelui, platesc cu bani grei diferite studii climatice si de mediu, elaborate de institutii infiintate peste noapte, pentru ca totul facut de ei sa fie in regula.
Cat despre schimbarile climatice, eu zic sa fim totusi mai temperati. Campania negationistilor e din ce in ce mai mare in ultimii ani. Vreo 70% din acest curent e fabricat de ei. Ei vin cu 25% din adevar, iar restul e minciuna. Daca putem nega datele, nu putem nega consecintele, de la vreme extrema, la schimbarea si deplasarea faunei si florei.