forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Mai 23, 2026 11:07 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 351 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: starea vremii in Sahara.
MesajScris: Vin Iun 21, 2013 3:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Mie Iun 26, 2013 8:47 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Incerc o animatie sa vad daca merge si aici.
http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/sal/wvmid/movies/wvmid5.html

Perfect, merge. Se vor vedea ciclonii tropicali cand si cum se vor forma.

Sus

MesajScris: Mie Iun 26, 2013 8:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vaporii de apa-animatie 2 zile.
http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/europe/movies/m7wvbbm/m7wvbbmjava.html

Si mai departe in Atlantic...
http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/atlantic/movies/g8wvbbm/g8wvbbmjava.html

Sus

MesajScris: Mie Iun 26, 2013 9:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

My windfriend.
700-850 mb. http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/europe/movies/wm7dlm1/wm7dlm1java.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 03, 2013 7:40 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Roberta spune (chiar daca clar asta nu se va realiza in vietile noastre de muste ce suntem) ca daca in Sahara ar reveni musonul de odinioara (pe care India il are desi e tot la tropic) si noi am avea o clima mai buna.

In ce consta acea clima mai buna? Idealul meu e ceva gen tropical umed, si canicula si instabilitate severa, ceea ce nu prea se poate la noi decat cu caracter exceptional. Asta in ceea ce priveste verile. Daca inseamna veri mai reci clar nu achiesez.

De ierni spune ca erau la fel de reci si cu zapada si cand Sahara era verde. Deci aici nu ar surveni modificari, desi eu as vrea mai multe viscole.

PS: nu-mi place cum decurge treaba in iulie 2013, potentialul lunii pare sa fie irosit de o circulatie vestica, oribila.

Sus

MesajScris: Mie Iul 03, 2013 7:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Uite, ma provoci la discutie.
Este cert ca, in timpul perioadei cand Sahara era mai umeda, la noi clima era mai buna.
In sensul in care am postat harti ale vegetatiei in topicul "Sahara, actuala si cea umeda" daca nu ma insel.
Asta s-a putut dovedi peste timp.
Voi incerca sa raspund punctual, m-as bucura sa fiu inteleasa, spun concluziile la care am ajuns pana acum.
Deci, paradoxal, desi am vorbi de un desert mai cald, totusi nu ar fi mult mai cald decat acum!!!
Insasi umiditatea ar face doar sa se acumuleze caldura si peste noapte, "si peste iarna"...
Exact cum spunea Iceage, bilantul radiativ af fi "imbunatatit"
Asta e "buba" actuala, acest bilant e negativ din cauza uscaciunii. Si vorbim de bilantul radiativ anual.
Dar la noi sigur ar fi furtuni mai intense cand acel aer mai umed ar ajunge pe aici.
Inclusiv ultima ploaie a avut un impuls din acea directie, am salvat foarte multe harti.
Si iarna ciclonii Mediteraneeni ar avea un plus.
Nu stiu daca mai apuc pe aici sa fac acel topic in toamna-iarna sa vedem exact cum se formeaza acesti cicloni. Nu cred ca o sa-l fac aici.
Dar, nu uita ca pentru asta va trebui (totusi) ca GW sa continue!
Cheia va fi la Pol, sa fie muuult mai cald vara.
Altfel, nici o sansa pentru Sahara verde. Asta e clar, mi-ar lua mult sa si explic in detaliu cum...

Vieti de muste, dar muste norocoase!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 04, 2013 1:06 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce caldura la Pol, acum urmeaza la Ojmkakon si Yakutsk o perioada cu 15 grade ca la noi in octombrie-noiembrie si ploaie mocaneasca.

In 2010 cu 35 la Ojmjakon pentru care -50 iarna e firesc putem vorbi de o caldura istorica la Pol, canicula aia istorica ce le-a dat rusilor foc la vodka. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Iul 04, 2013 8:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, o sa analizez harti climatice, o sa pun multe lucruri cap-la -cap, e munca de sisif, dar asta imi place sa fac.
Abia astept zilele fara griji din vara sa am mancare facuta si sa stau doar la calculator pana noaptea tarziu. Dar o noapte da, una nu.
Conteaza mediile si nu recordurile. Sigur a avut un impact acel val de caldura, imi amintesc ceva-ceva.
Totusi minimul ghetii a fost abia in 2012 atins. Probabil ca in multe locuri nu a putut topi complet dar a subtiat serios gheata.
Acum avem +0,9 mil. km patrati gheata la Polul Nord insa si in Sud tot pe plus.(+0,24 mil. km. patrati)
Totul fata de anul trecut.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 04, 2013 3:26 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

De ce ai pus Sahel la locatie? E in Sahara?

Sus

MesajScris: Joi Iul 04, 2013 9:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu, Sahel e un semidesert. Mi-as dori mult sa cunosc cat mai bine acea zona.

La fel ca si partea dinspre Sahara din Maroc.
Nu mai e cu marocanul verisoara cea mica, as fi calatorit in Maroc.
Totusi a ramas cu acte casatorita acolo, nu exista divort in Maroc.
O poveste deosebita, au fost despartiti in urma unui interogatoriu spate-in-spate.
Li s-au pus aceleasi intrebari si nu au facut punctajul.
Autoritatile Spaniole i-au spus marocanului eject.
Si basta. Era baiat de treaba, numai din poza iti dai seama. Mie imi placea mult de el.

Dar nici nu poti sta acolo cu parul acoperit si alte toale aiurea.
Dar din punct de vedere climatic ma interesa enorm Marocul, mai ales partea dinspre desert as fi vrut sa o vad macar o singura data.
Acum ea e cu altul si nici nu-i mai amintesc...Ar spune sigur "Ei, da-l dracu' " Dar stiu ca sunt vorbe doar de fatada.

Ramane Sahelul...Dar acolo e mai rau de atat cred...din punct de vedere politic si social ma refer...Sigur, nu am altceva decat sa calatoresc candva, as fi trista sa stiu ca nu voi ajunge niciodata pe acolo.
Marocul e mai accesibil. Sigur, intre aceste doua regiuni s-ar face jonctiunea umeda daca se va intampla candva.
Cam asta e cu Sahelul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 05, 2013 2:48 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Tampenii musulmane. Un barbat are nevoie sa vada femei frumos/sexy imbracate indiferent ca va avea sau nu vreo partenera de viata. :lol: Imaginile sunt strictul necesar la ei.

Sa vezi cum arata numai dupa casatorie e ceva... :x :cry: imi plac arabii pentru muzica lor si gusturile in materie estetica, cum zice cineva in comentarii la Amr el Diab-Habibi na you el ain, middle eastern culture is so wonderful, de asta am urmarit telenovela Clona in 2002, actiunea se desfasura in Maroc si Brazilia.

Dar ii urasc pentru impotrivirea contra instinctului sexual sau privatiunile de orice fel (lipsa de sex e o cauza a terorismului sinucigas, combinata si cu canicula aia :lol: ), ca barbatii sunt avantajati de acea religie si femeile practic sclavele lor.

Apreciez enorm turcii, sunt cei mai libertini musulmani. Ah, si nici fara carne de porc nu as putea, sa mananc doar pui m-as plictisi. Vita mi-e scarba, oaie mi-e foarte scarba. De alcool i don't give a shit.

As fi urat uniformele la scoala daca as fi avut, asa in clasele 8-12 am avut ce vedea. :twisted:

Sus

MesajScris: Sâm Iul 06, 2013 11:02 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe partea cu oceanul s-ar face jonctiunea umeda intre partea nordica cu climat Mediteranean si partea musonica ecuatoriala. Ca in imaginea alaturata.
Imagine

Noaptea trecuta furtuna in Maroc.
Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Iul 06, 2013 11:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Monitorizare 6 iunie:
Vaporii de apa.
Imagine

Vizibil ora 6.
Imagine

http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/europe/movies/m7irn/m7irnjava.html
http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/europe/movies/m7wv/m7wvjava.html
http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/sal/splitE/movies/splitE5.html
http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/sal/wvmid/movies/wvmid5.html

Sus

MesajScris: Dum Iul 07, 2013 10:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Din nou furtuna in Maroc.
Imagine

Desertul strapuns de nori exact ca in modelul cu prognoza precipitatiilor postat mai sus.
Imagine

Si prognoza actuala. Ce frumos!
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 08, 2013 3:10 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Jumatatea estica se incapataneaza sa ramana neplouata, ala e braul anticiclonic subtropical care in 2000 si 2012 s-a extins si peste Romania si tarisoara noastra facea parte integranta din Sahara. :lol:

Se pune o canicula superba peste arabi:

- Dubai: 40-45-44-43-44 in zilele ce urmeaza
- Riyadh 46-47-46-46- hooold your horses, AC-urile mele nu ar functiona la asa ceva, in 2012 le simteam dupa ureche ca nu le prea placea la 38-39, fluierau, sunau ingrosat. Dar limita le este cam la 43 conform specificatiilor.

Acolo sigur se folosesc alte R-uri decat la noi, cu puncte de fierbere mai ridicate, ale noastre R 407 sau R 410 il au la -2. S-ar putea sa aibe numai Invertere (turatie variabila) ca s-au inventat in anii '80, in conditii extreme turatia maxima a compresorului nu este buna, presiune prea mare cand este foarte cald.

Asa zice wunderground, iar in Dubai unde umiditatea este mare la ora 5 AM cat este acolo este 35 cu real feel de 42, asta da noapte tropicala. :twisted:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 351 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]