|
Oradea 16 aprilie 2009 10:40
Vreme frumoasa, putin racoroasa, cer senin, temperatura 13.1*C, umiditate 52%, vant slab la moderat pana la 10 km/h, predominant nord, presiune 1015.8 milibari, in stationare, radiatie ultravioleta foarte mare 9-timp de expunere recomandat pana la 25 de minute. Nu se intrevad schimbari. P.S. Despre radiatiile ultraviolete- am un aparat detector de radiatii ultraviolete, Oregon 413. Scala radiatiilor ajunge pana la nivelul 25, insa iata cum se clasifica aceste radiatii conform specificatiilor producatorului, nivelul 0-2 mic, 3-5 mediu, 6-7 mare, 8-10 foarte mare, 11-25 extrem de mare, peste 25-dincolo de limite. In functie de nivelul afisat aparatul indica si un timp de expunere recomandat in functie de ten si de gradul de crema dermica protectoare impotriva radiatiilor solare. La ten si crema protectoare am ales nivelul mediu. Si nu uitati, totul are caracter orientativ, daca vi se par exagerate unele observatii facute de mine le puteti pur si simplu ignora. Postarile pe care le fac au un caracter gen jurnal meteo, atat si nimic mai mult. Ma bucura in schimb interesul manifestat. Daca aveti orice nelamuriri va stau la dispozitie cu placere. Si in ceea ce priveste nivelul radiatiilor la vara, sunt la fel de curios ca voi, am aparatul de detectie UV doar din noiembrie anul trecut, probabil in Antarctica nivelul radiatiilor depaseste indicele maxim afisat, probabil, nu stiu, nu am descoperit niciun site meteo care sa imi ofere aceste informatii, mai ales din Antarctica.
|