forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Apr 18, 2026 1:13 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 947  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: starea vremii Oradea
MesajScris: Lun Apr 13, 2009 5:09 pm 
Oradea 13 aprilie 2009 17:05

Cer mai mult noros, nori altostratus si altocumulus.
Temperatura 23*C.
Dupa o dimineata senina si o dupa amiaza la fel, dupa orele 16:00 au inceput sa isi faca aparitia si norii din sud-est.
In orele urmatoare cerul va fi mai mult noros, posibile precipitatii mai pe seara.
Si o observatie interesanta, la orele amiezii radiatia ultravioleta era extrem de puternica insa daca stateai intr-o zona umbrita si expusa se simtea destul de rece,
vreme ideala sa racesti destul de usor.

Sus

MesajScris: Lun Apr 13, 2009 8:41 pm 
Oradea 13 aprilie 2009 20:35

Cer in general noros, nori stratocumulus, vant destul de activ, temperatura in scadere, 16*C, presiunea in crestere usoara.
Conform prognozelor posibilitatile unor precipitatii par destul de reduse, asadar cer mai mult noros, probabil partial noros ulterior.

Sus

MesajScris: Mar Apr 14, 2009 12:09 am 
Oradea 14 aprilie 2009 00:05

In cele din urma cerul s-a inseninat, vremea s-a racorit bine, sunt 12*C, vantul s-a domolit, adie la limita perceptibilului.
Va fi foarte posibil ca pe parcursul noptii sa avem parte doar de innorari trecatoare, precipitatiile par sa ne ocoleasca.

Sus

MesajScris: Mar Apr 14, 2009 10:55 am 
Oradea 14 aprilie 2009 10:50

Cer in general noros, strat superficial de nori pe alocuri, altostratus si altocumulus, soare difuz, vremea destul de racoroasa, doar 12*C, presiunea in stationare la valori destul de reduse=1008 milibari, umiditate=59%, radiatie ultravioleta moderata=5, vant slab predominant sud-sud-est.
In orele urmatoare cel mai probabil vom avea parte de cer partial noros sau chiar noros.

Sus

MesajScris: Mar Apr 14, 2009 3:08 pm 
Oradea 14 aprilie 2009 15:10

Cer in general noros, cu brese largi de cer relativ senin.
Temperatura doar 20*C.

Sus

MesajScris: Mar Apr 14, 2009 5:41 pm 
Oradea 14 aprilie 2009 17:40

Cer partial noros, vreme destul de racoroasa, doar 18*C, mult mai rece decat ieri.
In orele urmatoare ne putem astepta doar la cer partial noros sau variabil.

Sus

MesajScris: Mar Apr 14, 2009 9:32 pm 
Oradea 14 aprilie 2009 21:30

Cer senin, doar niste urme de nori, vreme racoroasa, stabilizata deocamdata la 14*C.
In rest, nu se intrevad schimbari.

Sus

MesajScris: Mie Apr 15, 2009 10:34 am 
Oradea 15 aprilie 2009 10:30

Vreme racoroasa, cer senin, temperatura moderata 12*C, radiatie ultravioleta mare=8, vant destul de activ, pana la 15 km/h, variabil, presiune in crestere=1012.7 milibari.
Nu se intrevad schimbari.

Sus

MesajScris: Mie Apr 15, 2009 2:11 pm 
Oradea 15 aprilie 2009 14:05

Vreme moderata termic, cer senin, temperatura senzor adapost termic expus 19*C.
Radiatie ultravioleta extrem de mare=11, timp de expunere limitat la 20 de minute.
Vant variabil, de la slab la moderat pana la 10 km/h.
Presiune 1012.6 milibari, constanta, umiditate 47%.
Temperatura senzor expus direct=27*C, temperatura la umbra 18.2*C.
Diferenta foarte mica intre senzorul aflat in adapostul termic expus la soare si senzorul aflat intr-o zona ferita de razele directe ale soarelui.

Sus

MesajScris: Mie Apr 15, 2009 4:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
Radiatie ultravioleta extrem de mare=11

mi se pare cam ciudat acest parametru asa cum ni-l oferi...oare la vara cand soarele e la maxim cum o sa fie daca acum e "extrem de mare" ? ... explica-ne un pic acest UV si eventual niste praguri...

Sus

MesajScris: Mie Apr 15, 2009 4:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sunt curios ce UV e in Antarctica, unde e asa-zisa gaura de ozon. :?:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 15, 2009 4:41 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai mai e gaura in ozon acolo? Ce o fi cu atata UV acum cand activitatea solara este la minim?

Sus

MesajScris: Mie Apr 15, 2009 10:36 pm 
Oradea 15 aprilie 2009 22:30

Cer senin, temperatura moderata 15*C.
Iata si diferentele constatate intre temperatura medie zilnica de la aeroport si cea de la statia mea personala, Tmedie aeroport=12.7*C, Tmedie statie personala=14.4*C.

Sus

MesajScris: Joi Apr 16, 2009 10:43 am 
Oradea 16 aprilie 2009 10:40

Vreme frumoasa, putin racoroasa, cer senin, temperatura 13.1*C, umiditate 52%, vant slab la moderat pana la 10 km/h, predominant nord, presiune 1015.8 milibari, in stationare, radiatie ultravioleta foarte mare 9-timp de expunere recomandat pana la 25 de minute.

P.S. Despre radiatiile ultraviolete- am un aparat detector de radiatii ultraviolete, Oregon 413. Scala radiatiilor ajunge pana la nivelul 25, insa iata cum se clasifica aceste radiatii conform specificatiilor producatorului, nivelul 0-2 mic, 3-5 mediu, 6-7 mare, 8-10 foarte mare, 11-25 extrem de mare, peste 25-dincolo de limite. In functie de nivelul afisat aparatul indica si un timp de expunere recomandat in functie de ten si de gradul de crema dermica protectoare impotriva radiatiilor solare. La ten si crema protectoare am ales nivelul mediu. Si nu uitati, totul are caracter orientativ, daca vi se par exagerate unele observatii facute de mine le puteti pur si simplu ignora. Postarile pe care le fac au un caracter gen jurnal meteo, atat si nimic mai mult. Ma bucura in schimb interesul manifestat. Daca aveti orice nelamuriri va stau la dispozitie cu placere.
Si in ceea ce priveste nivelul radiatiilor la vara, sunt la fel de curios ca voi, am aparatul de detectie UV doar din noiembrie anul trecut, probabil in Antarctica nivelul radiatiilor depaseste indicele maxim afisat, probabil, nu stiu, nu am descoperit niciun site meteo care sa imi ofere aceste informatii, mai ales din Antarctica.

Sus

MesajScris: Joi Apr 16, 2009 2:12 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Ar fi interesant daca ai putea face un grafic al variatiilor UV. Cum "pastrezi" datele?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 947  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]