|
Revin cu o precizare, conform Wikipedia indexul UV reprezinta puterea in W/m2. Dupa parerea mea se masoara curentul generat de fotodioda facandu-se conversia in W/m2. Din pacate nu se specifica si valorile corespondente, la index 1 cati W/m2 ?! si asa mai departe...
Acum la ora 10:48 la temperatura de 16 grade, soare stralucitor, cer curat, indexul UV este 11 cu un timp de expunere recomandat de 21 de minute si cu avertizare de umbrela (asta insemnand ca trebuie sa iti acoperi capul cu o palarie cu boruri, ochelari de soare cu protectie UV, camasa cu maneci lungi, pantaloni lungi, totul de culoare deschisa, sa te dai cu crema protectoare pe pielea expusa si sa nu stai mai mult de 21 de minute la soare). Este cat se poate de valabila avertizarea, la mare, vara pe plaja, dupa ora 10, chiar daca ai umbrela, tricou si te dai cu crema tot te arde soarele, se simte de n-ai treaba. Insa fiecare procedeaza cum considera... Eu am descoperit pe parcurs ca fiecare parametru meteo conteaza, asadar nu numai temperatura, umiditatea, viteza si directia vantului sau presiunea conteaza, radiatia solara in infrarosu sau UV este la fel de importanta, la fel cum sunt si precipitatiile.
|