forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 9:09 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1333 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Brasov
MesajScris: Sâm Apr 12, 2014 9:19 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
Zicea unu' pe facebook ca 4 iunie...basca si cu depunere de strat.

Poate in Poiana sa fie 4 iunie.In oras cu siguranta ca nu.Cred ca recordul e stabilit chiar in urma cu putini ani, 2011 parca, in 7 sau 8 mai.A nins atunci si in Brasov si-n Sibiu.

Sus

MesajScris: Mie Apr 16, 2014 3:50 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

A nins din nou azi, dupa scenariul deja cunoscut. Ploaie toata noaptea, putin inainte de ora 7 s-a transformat in lapovita, iar mai apoi in ninsoare. A tinut cam pana pe la 10, dupa aceea... din nou ploaie.

De pe la 800-900 de metri in sus se vede ca a cazut zapada destul de serioasa.

Sus

MesajScris: Mie Apr 16, 2014 4:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In partea sudica a Brasovului se vedea chiar si un usor strat de zapada pe la 10 dimineata...

Sus

MesajScris: Mie Apr 16, 2014 5:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Parca vad ca ultimii fulgi vor cadea tocmai in mai :)

Sus

MesajScris: Mie Apr 16, 2014 9:02 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Andrei87 scrie:
In partea sudica a Brasovului se vedea chiar si un usor strat de zapada pe la 10 dimineata...

Da, am uitat sa mentionez. Tinand aproape trei ore ninsoarea, s-a depus un pic de zapada pe iarba, masini, etc.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 6:49 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ieri pe Tampa. :)

Imagine

Vizitez Brasovul mai in detaliu pentru prima oara dupa cativa ani, si observ ca s-a schimbat foarte mult in bine. Arata ca un oras european...s-ar putea acum ca orasul Cluj sa fi cazut pe locul doi in topul meu. Nu stiu daca asta i se datoreaza lui Aristotel Cancescu (lol), dar cert este ca orasul arata foarte foarte bine.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 7:53 am 
În bine în ce sens, e mai curat, clădirile sunt mai îngrijite, drumurile, spaţiile verzi ?
Mie anu trecut nu mi s-a părut deloc altfel faţă de alţi ani când am trecut pe acolo.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 2:06 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Asta pentru ca n-ai vrut sa ti se para, Eugen.

Da, Brasovul s-a schimbat mult in bine in ultimii ani. E limpede asta chiar si pentru locuitorii lui, care in mod normal observa mai greu decat turistii care se intorc dupa cativa ani. Atat consiliul local cat si cel judetean au facut cate ceva si fac in continuare. Nu sunt eu fan Scripcaru, n-am votat cu el niciodata si nici n-am de gand s-o fac, dar se vede cu ochiul liber ca n-a dormit. Si nici Aristotel (cu el chiar am votat, nu foarte convins ce-i drept). Acuma cat o fi furat pentru ei si prietenii lor, ei stiu... Banuiesc ca destul. Si cat vor plati copiii nostri toate imprumuturile lor... nu stiu, dar macar se vede ceva. E trist ca am ajuns sa spunem asa ceva, insa asta e.

Atat sa mai faca si eu sunt multumit: sa termine dracu' aeroportul ala odata. Si stadionul.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 2:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Confirm si eu...Anul trecut mi-am petrecut vacanta de Craciun la Brasov. Am ramas impresionat de organizarea excelenta a transportului in comun( in fiecare statie e afisat ora si minutul la care ajung autobuzele ..si culmea se respecta), a traficului in general foarte aerisit datorita sensurilor giratorii din multe intersectii, de existenta colectoarelor de haine vechi(unic in Romania), de curatenia pe strazi, de zona de sub Tampa( cu 2 patinoare) si multe locuri de distractie si promenada, de Aquapark-ul asemanator celor din Austria. Asta sunt pe langa frumusetea cladirilor vechi din oras, a restaurantelor si teraselor existente. Daca ar avea si job-urile din capitala si nivelul salariilor din Bucuresti, maine m-as muta in Brasov. Clujul se apropie de salariile din Bucuresti, dar cam atat. Sibiul e frumos dar numai zona centrala, in rest sincer mi s-a parut plin de tigani. Iar Timisoara colcaie de astfel de elemente, mai ales in centrul sau ocupat de etnia minoritara. Oradea mi-a placut pentru centrul ei si inghetata la "glob" asemanatoare celei din Italia.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 2:41 pm 
Oradea are câteva străzi cu clădiri istorice, biserici, cetate, un mic mall, un restaurant cu panoramă pe deal dar e cam deficitar la spaţii verzi. Există un parc nu departe de centru dar nu e cine ştie ce mare.
Practic în câteva ore bune ai terminat cu vizita prin Oradea, noroc cu Băile Felix şi împrejurimile.
Mic, periferic. Ţigani sunt şi pe aici şi chiar au fost în număr destul de mare şi prin centru, noroc că de vreo 10 ani li s-a mai împuţinat numărul în zona centrală.
Fiind oraş de tranzit se circulă greu la orele de vârf, puţine poduri peste Crişul Repede care realmente taie oraşul în două, aşa ca la Timişoara sau la Cluj.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 3:15 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

catre mircead:
1.Nu este drept sa tragi o concluzie despre un anume oras (Sibiul in speta) daca nu ai petrecut macar un an in el.
2.Nu este normal sa faci declaratii xenofobe .... pana la urma si tiganii sunt oameni.Da, au apucaturile lor, marlaniile lor...dar nu-s singurii cu astfel de tendinte.Le gasesti si la romani, si la americani, si la unguri, si la chinezi...cam la toate nationalitatile.Dar asta nu ma face sa trag concluzii xenofobe.Apreciez xenofobia ca apartinand mintilor obtuze, frustrate, care folosesc din plin, ca mecanism de aparare psihic - proiectia.
3.Pentru ca sunt sibian mi se pare normal sa vorbesc despre Sibiu.Spun doar atat: recunoasterea internationala.Sibiul este singurul oras din tara care apare in mai multe topuri internationale de turism...si nu numai.Sunt sigur ca sunt si alte orase frumoase in Romania, sunt sigur ca se mai pot face inca multe in Sibiu...dar este singurul oras din tara care s-a dezvoltat puternic...dupa ce a devenit capitala a culturii europene.Asa ca te invit sa observi Sibiul obiectiv, nu prin ochii calatorului grabit.Din afirmatiile tale trag concluzia ca nu prea cunosti Sibiul, nici Brasovul.Fa-ti timp sa-l cunosti si vei vedea frumusetea lui.Sunt atatea lucruri frumoase de observat, nu doar centrul.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 4:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Lasa-ma cu declaratiile xenofobe...azi o ambulanta a afost atacata de 15 romi, iar un politist este in coma dupa ce a fost lovit de alti tigani la Timisoara. Eu trec zilnic prin Ferentari si vad ce e pe acolo, asa ca lasa-ma cu textele astea. La voi troneaza marele imparat/rege al tiganiei in casele cu turnulete.
Un oras nu trebuie remarcat doar pentru ca are cladiri frumoase si a fost capitala europeana a anui 200X. Nu trebuie sa stau 1 an intr-un oras ca sa-mi dau seama. Daca adun zilele in care am stat la Sibiu se strang vreo cateva luni. Asa ca stiu Sibiul cum este din 1989 pana anul trecut. Si daca e asa dezvoltat puternic, de ce Ambientul de exemplu este in faliment si distrus de Dedeman, de ce nu aveti un sistem de transport modern in oras, de ce salariile sunt la jumate cat sunt in Bucuresti. Cate concerte se tin la Sibiu? Cati oameni vin la Paltinis la munte si cati vin la Poiana in Brasov? Mai sunt multe de facut in Sibiu. Eu nu am contestat ca e un orasel frumos, dar nu se poate transforma intr-un domiciliu pentru mine din motivele enuntate mai sus. Brasovul, Clujul da, dar nu si Sibiul. Ca turist apreciez Sibiul, dar atat.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 4:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si ceva pentru studiu..
http://www.cristianmacedonschi.ro/braso ... ntasi.html

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 5:05 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Mda!Nu o sa-mi pierd vremea raspunzand unor frustrari adolescentine.M-as cobori prea mult. :wink:
Iti raspund totusi la cateva intrebari:
1.Transportul e modern, cu panouri electronice..la fel ca la Brasov.
2.Nu compara capitala cu provincia.Daca ramanem pe logica asta..nici la Brasov nu se castiga mai mult ca la Bucuresti.
3.Se vede ca ai cateva frustrari legate de Sibiu si de tigani.....cauzate de anumite experiente negative.
4.Sibiul este - prin excelenta - un oras al festivalurilor anuale ( festivaluri internationale de muzica , festival international de teatru, etc).Consulta agenda culturala a Sibiului si te vei mira.Vara este plina la Sibiu - in fiecare an.Nu are Brasovul - INTR-UN AN - atatea festivaluri cate sunt la Sibiu intr-o vara)
Deja am scris prea mult.S-ar putea trage falsa concluzie ca am pus pret pe mesajele tale social denaturate.
Spun doar atat: eu traiesc la Sibiu si castig f bine.Nu cred ca orasul iti decide valoarea, pretul...ci curajul, statornicia, ambitia si inteligenta.
Sibiul este deci pentru cei descurcareti, inteligenti.Nu e de mirare ca nu ti-a placut :D
P.S. nu ca ar conta prea mult...dar nu-mi da o sursa subiectiva de citit.Pagina respectiva apartine unui consilier local, este o pagina pur electorala si, mai mult decat atat, forma de exprimare din titlul mesajului este deformata, incorecta dpdv gramatical.
Da-mi surse credibile, coerente, probate...nu imi cita dintr-un tip care ar trebui sa-si mai toceasca vreo 1000 de creioane pe manualele scolare.

Sus

MesajScris: Mar Apr 22, 2014 5:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

' Nu este normal sa faci declaratii xenofobe .... pana la urma si tiganii sunt oameni.'

Referitor la ce am 'subliniat' cu rosu: sper f. tare ca glumesti!

Eu stau in Ferentari de cand ma stiu, asa ca legat de tigani ce sa zic? Mi se pare aiurea rau sa le ia cineva apararea. Inseamna ca nu a locuit cu/langa ei... Mi se pare chiar amuzant... :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1333 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]