Da, au fost 2 și de alea, unul cred că a nimerit releul Telekom, care e aproape de capătul din deal al grădinii. S-a cutremurat și pământul la câteva, ador senzația aia...

Nu a fost însă niciunul la sub 100 m de mine.
A fost clar cel mai bun episod furtunos de până acum din acest an, în contrast total cu restul acestui sezon convectiv aproape inexistent. Vegetația a început să înverzească...
Vineri am avut o
maximă de 20,1°C, iar ieri temperatura s-a oprit la 25,1°C, cu cer senin. A fost cea mai eficientă răcorire, pentru că ieri dimineață ajunsesem la 22°C în casă, de pe la 27-28°C. Ce păcat că nu se menține tot așa...

Mi-a ajuns până în gât atâta căldură și secetă...

Măcar nopțile dacă s-ar menține mai răcoroase.
---
Câteva date privind luna iulie 2015 aici, pe versantul unui deal cu expoziție sud-vestică, cu secetă full.
- Cantitatea de precipitații: 52,5 mm (aprox. 60% din normal)
- 8 zile caniculare
- 5 zile cu maxima peste 36°C, din care 4 consecutive (23-26 iul)
- Maxima lunară: 36,8°C
- 5 nopți tropicale (cea mai ridicată minimă: 21,7°C)
- Minima lunară: 13,3°C
Cel puțin aici seara se răcorește repede, niciodată n-am avut mai mult de 27 de grade la ora 9, iar ziua am umbră de la copacii din fața casei (și cât timp solul se va menține umed, voi continua să am răcoare în casă). În Iași, în oraș, e oribil. De multe ori în apartament se încălzește mai mult spre seară, umiditatea crește și e greu de suportat, chiar și la etajul 1.