Multumesc inca o data pentru explicatii. Am si eu de adaugat ceva. Registre vechi, originale, scrise cu cerneala sau cu creionul (atunci nu erau pixuri) sigur s-au distrus, atit la statii, la mutare, la inchidere, cit si la CMR-uri si chiar si la Baneasa. Asta era situatia inainte de 1989. Deci nu numai partea vizibila pe site a arhivei electronice este incompleta, dar chiar si
raw data.
Sa dau un exemplu concret: statia Striharet a functionat din 1885 pina in 1959. Practic 74 de ani minus anii pentru primul razboi mondial, sa zicem 70 de ani (serie completa de masuratori, sau zile, luni ani lipsa, greu de spus). Apoi a fost dezefactata, iar, conform cu ceea ce ANM a declarat la OMM, statia a fost reinfiintata cu numele Slatina - cam in acelasi loc linga padurea Striharet pe 1 august 1978.
Este plauzibil ca registrele din 1978 pina azi sa fie acolo, sub cheie in statie, asa cum spui tu. Atunci unde sint cele din 1885-1959 ?
Din sistem stiu ca registrele se completau in dublu exemplar, dupa finalul anului se trimitea duplicatul la Bucuresti. Fara registru la Bucuresti, nu se puteau genera Buletinele Meteorologice anuale, care apareau fix in anul urmator (singura exceptie, anul 1899 cind Buletinul a fost publicat pentru 7 ani la un loc, 1892-1898). Existau la Bucuresti si buletine meteorologice zilnice, la fel completate retroactiv pe baza registrelor duplicat, cum este cazul anilor 1911-1913, cind nu am gasit buletinele anuale la Biblioteca Academiei, ci doar pe cele zilnice.
Pentru statii de ferma, IAS, ICHV, manastire, cabana (deci nu cele clasice) nu stiu cum se proceda.

Din pacate, cred ca chiar si d-l Tistea nu mai este printre noi, sa ne spuna cum au muncit in anii de dinainte 1966 sa faca atlasul climatologic si Clima R.S.R.