forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 11:36 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Mar 06, 2022 10:27 pm 
Neaceasca85 scrie:
Am vazut harta cu 15% gaz rusesc din gazul de la noi. Bulgaria 96%, Grecia 68%, Germania 45%, cateva tarisoare de la vest de Rusia 100%.
Dar azi, dupa ce rusii au inchis conducta Yaman, se zicea ca in 2020 Romania a folosit 10% gaz rusesc.
Eu credeam ca e mai mult de 10-15%, dar asa poate ca ne putem lipsi. Dar evident ar fi alta scumpire.

Naspa pentru tine care te plangi toata ziua din cazua scumpirilor de gaz, lumina, shaorma, .... :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 06, 2022 11:11 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Le taiara si Tik Tok-ul. Nu mai pot uploada content nou.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Stiri si informatii diverse
MesajScris: Dum Mar 06, 2022 11:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, ca rupeau rusii cu tik tokul. Mizeria aia de aplicatie o folosesc doar tinerii vopsiti in par, ca au si rusii asa ceva. Deci nicio pierdere :)

Sus

MesajScris: Lun Mar 07, 2022 11:07 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Tik-tokul e dovada clara de indobitocire a populatiei. Ar trebui interzisa peste tot.

Sus

MesajScris: Lun Mar 07, 2022 2:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Lumea o ducea mai bine pe vremea cand nu eram dependenti de China. Urasc tara aia din toata inima.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 07, 2022 2:51 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

China ne-a oferit aparatura ieftina. Si Coreea de Sud (sunt fan Samsung la televizoare, telefon am Huawei). Inainte de 2007 aparatura electronica si electrocasnica era prea scumpa. Pana am intrat in UE, aveam o nenorocita de taxa de lux la aparatele din import. :evil:

Segmentul IT si de retelistica s-a dezvoltat foarte mult tot cu scule Made in China. Sau Taiwan, sau Coreea. Japonezii sunt scumpi, un AC Mitsubishi rupe la pret.

Sus

MesajScris: Lun Mar 07, 2022 7:58 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Lasa-ma cu aparatura ieftina te rog, ca e mai scumpa per ansamblu daca stai sa te gandesti ca trebuie inlocuita aproape anual.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Mar 07, 2022 10:35 pm 
Neaceasca85 scrie:
China ne-a oferit aparatura ieftina.

Daca nu existau Chinezii nu exista posibilitatea producerii aparaturii electronice la cerintele actuale. Acelasi produs se poate achizitiona la un pret de doua, trei ori mai mare de la o firma consacrata. Pentru ce ? La cumparare te documentezi bine ce achizitionezi - nu in graba, printre randuri. Singurul lucru de care sunt nemultumit este taxa suplimentara de 2-5% aparuta de cateva luni.
De la Chinezi cand cumperi ceva trebuie sa ai stil in a vorbi cu ei. Nu toti posed acest lucru. Eu spre exemplu sunt client Aliexpress din Iulie 2014, sute de cumparaturi iar conflicte cu vanzatorul daca am avut 10.
Repet - trebuie sa stii cum sa comunici cu toti oamenii.

Sus

MesajScris: Mar Mar 08, 2022 5:01 pm 
Inca cinci elicoptere Ucrainene AU PRIMIT APROBARE de a intra si a survola spatiul RO. Sunt destinate ajutoarelor umanitare.
Aviz amatorilor :idea: Nu sunt FUGARI :!:
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... brasov.htm

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2022 1:15 pm 
Toate restrictiile anti Covid ridicate in RO. Bravo :D

Ramane inca partea naspa cu Ucraina :( dar probabil ca se vor retrage in barlogul lor CACATII DE RUSI ( UNII ) :idea:
Ulterior sa vedem cresterile de pret la TOATE ..... :!:

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2022 2:06 pm 
" n 1956 soldatii ruși capturați de luptătorii maghiari spuneau că ei nu știu ce caută la Budapesta. Că lor li se spusese că în Ungaria este o contrarevoluție și că ei trebuie să apere populația civilă.
In 1968 soldații ruși interpelați și apostrofați pe stradă de către praghezi spuneau că ei nu știu ce caută la Praga. Că li se spusese ca fac exerciții militare.
In 2022 imaginile postate și difuzate pe rețelele de socializare ne arată soldați ruși care spun că ei nu știu ce ca... "
:D :D :D

Doar pentru cei care nu cunosc :idea:

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2022 7:10 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Da, nu stim nimic. Noi urmam niste ordine. Brain fog. :)) Mai degraba vor sa scape basma-curata. Sunt surprins de cat de bine se comporta ucrainienii cu militarii rusi capturati. La cat de multi tineri de 18-19-20 de ani sunt in brava armata a Rusiei si la ce aparatura de pe vremea URSS folosesc stau si ma intreb cat a fost propaganda si cat realitate in ideea ca Rusia este una dintre cele mai de temut, dotate si avansate armate.

Intre timp creste pretul benzinei. Azi-dimineata era 7.2 lei, cea standard, de 95 CO. Acum pe seara a ajuns la 7.6 lei. Este coada la benzinarii. Lumea panicata, ca probabil se va scumpi si mai mult in zilele urmatoare. In realitate e specula si aici. Inteleg sa creasca la GazProm si Lukoil, care aduc benzina de la rusi. Ceilalti aduc de pe la arabi, azeri, kazahi...

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2022 7:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Se preconizeaza ca in curand va ajunge la 10 lei. Impreuna cu toate celelalte scumpiri, la limita saraciei vor fi si romanii care castiga sub 3000 de lei, nu doar sub 2000. Adica limita saraciei se apropie de salariul mediu pe economie, ceea ce nu s-a intamplat nici la criza din 2009. Cel mai rau nu o vor duce oamenii de la sate, ci cei din oras, de la bloc, care doamne feri sa mai stea si in chirie sau sa aiba rata de platit. Peste 50-60% din romani vor fi la limita saraciei nu mai tarziu de aprilie, mai.
Si 20% vor fi si la limita subzistentei, ca in Coreea de Nord.

Cat despre rusi, nu stiu cine a crezut propaganda aia. Sunt tari pe nuclear, cate focoase or mai fi functionale, dar pe infanterie sunt intr-adevar la nivel de 1950 si chiar mai prost la nivel de organizare. O fi bine, o fi rau...

Oricum green deal-ul, parte a great reset, pare ca ia o pauza. Nu stiu daca tocmai neplanificata. ;)

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Mie Mar 09, 2022 7:46 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2022 7:46 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Clar, revenim la normele de dinainte de 90, cand carbunele era baza.
Cica prin Valea Jiului situatia este privita cu bucurie de localnici.

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2022 7:48 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

E doar ceva temporar cu siguranta. In astfel de momente se vede prostia crasa si ticalosia grupului infractional organizat de la Bruxelles.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]