forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 7:26 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Mie Dec 21, 2022 6:13 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

gogulica scrie:
mircead scrie:
Hai ca a nins și in Bucuresti in decembrie. Însă doar pe Calea Grivitei și pe 1 Mai…[img]https://uploads.tapatalk-

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asta e un fenomen pe care sincer mi-e foarte greu sa-l inteleg. E un fel de <a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51"><a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51">chiciura</a></a>, probabil, dintr-o zona cu multa umiditate, ca de altfel alti nori in afara de stratus nu sunt in Bucuresti.

Se intampla si la mine la Mures an de an. In aceleasi 2 zone. Cartierul unde stau eu din dreapta Muresului, si in zona universitatiilor. La baza dealului Platoul Cornesti. Si luni, la noi a nins din aceeasi ceata, jumatate de pod era alb, iar cealalta jumatate uscata complet. Dar deja e obisnuinta. Si se pare ca nu combinatul Azomures are legatura cu fenomenul, desi dadeam vina pe el. Dar e oprit de anul trecut. Am traversat probabil anul cu cel mai curat aer din Tg.Mures din ultimii 40-50.

Sus

MesajScris: Joi Dec 22, 2022 12:28 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nu se pune problema daca ninge sau nu ninge din ceata sau plafon de ceata/stratus, pentru ca e clar ca se intampla asta, insa ninsoarea din ceata se diferentiaza net de ninsoarea din nori de precipitatii, la fel cum burnita se diferentiaza de ploaie.
Diferentierea ninsorii din ceata fata de ninsoarea din nori de precipitatii se face prin marimea si forma fulgilor de zapada, din ceata fiind in general numai fulgi mici care sunt ori de forma rotunda si grauntoasa, foarte mici, ori daca nu niste fulgi sub forma unor ace de gheata sau oricum cu niste forme aleatorii, fara sa apara formele acelea de hexagon regulat specifice ninsorii normale.
Iar la ninsoarea din ceata intr-adevar se intampla ca pe areale foarte restranse sa ninga mai mult decat in alte zone.
Totusi, ce a fost astazi la mine in zona si in imprejurimi nu a parut sa fie un fenomen specific ninsorii din ceata, pentru ca nici zona cu ninsoare nu a fost extrem de restransa, nici fulgii nu au fost mici, ci au fost intervale cu ninsoare normala si cu fulgi de dimensiuni prea mari pentru o ninsoare din ceata, iar zona a fost acoperita cu zapada in mod uniform.
Din pacate nu am fost pe afara atunci cand a nins mai tare si cu fulgi mai mari ca sa vad despre ce fel de fulgi era vorba.
Plus ca a nins cam mult pentru o ninsoare din ceata.

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Dec 22, 2022 11:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cica a mai fost o doza azi, tot in aceeasi zona.

Sus

MesajScris: Joi Dec 22, 2022 1:37 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Da, din nou dedimineata m-am trezit si am vazut iarasi albit pe jos, apoi am vazut si ningand binisor si se vedea ca o ninsoare pur normala, nu ca si cum ar fi fost din ceata.
Fulgi de dimensiuni normale, dar de data asta am iesit afara si am vazut ca fulgii erau un conglomerat de ace de gheata, deci nu erau prezente forme hexagonale care se formeaza in norii de precipitatii.
De fapt nici nu avea cum sa ninga decat de la altitudini foarte joase, pentru ca la 850 hPa temperaturile sunt mult prea ridicate si de fapt si ieri dimineata era la fel, deci nici ieri nu putea sa ninga din nori de precipitatii.
E clar ca ambele fenomene au avut acelasi mecanism, adica ninsoare normala din plafon de ceata, lucru care pana acum nu am mai intalnit.
Sau poate a mai fost si nu am stiut, ca pe modele nu ma uit de multi ani, insa cel putin cand stiam sigur ca e doar ceata/plafon de ceata, fara nori de altitudine, nu am vazut niciodata acest fenomen si posibil chiar sa nu se fi produs pana acum vreodata asa ceva la mine in zona.

Astazi insa a nins din ceata si pe Theodor Pallady, in partea cealalta a Bucurestiului, la fel cu depunere si albire.

Sus

MesajScris: Joi Dec 22, 2022 3:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

raport-starea-vremii/cluj-t401-12495.html

Sus

MesajScris: Joi Dec 22, 2022 8:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

dextercioby scrie:
Cica a mai fost o doza azi, tot in aceeasi zona.
Da a fost mai mult pe șoseaua Chitilei.Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Joi Dec 22, 2022 9:10 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Este ciudata ninsoarea de genul asta din ceata de la mine din zona, adica din toata zona Chitila-Calea Grivitei-Bucurestii Noi.
Pana acum nu am mai vazut niciodata ninsoare de genul asta din ceata si din cate vad pare sa fie un trend in directia asta, adica sa apara ninsoare anormala din ceata, fata de ceea ce stiam ca e posibil sa se realizeze.
Tin minte doar o data in urma cu multi ani ca am vazut prin Targoviste o ninsoare din ceata care era mai apropiata de o ninsoare normala, dar care era pe o zona extrem de restransa, in rest niciodata.
Daca ar fi fost ceva surse de poluare la mine in zona cu cosuri care sa scoata fum sau aburi in cantitati mari, atunci ar mai fi fost de inteles, dar asa e chiar ciudat, pentru ca in toata zona mea nu exista surse de poluare care sa aiba impact asupra precipitatiilor, mai ales ca vantul batea si dinspre vest sau sud-vest, deci curentii de aer venind din afara Bucurestiului, iar eu fiind cam pe la periferie.

Sus

MesajScris: Joi Dec 22, 2022 9:32 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
http://forum.meteorologie.ro/raport-starea-vremii/cluj-t401-12495.html

Stim Andrei acel episod. Am avut si la Mures cativa cm. Dar n-ai cu cine. Pacat de acest forum….

Sus

MesajScris: Vin Dec 23, 2022 12:46 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Am vazut ce s-a intamplat la Cluj in 2020 si nu am contestat.
Ce s-a intamplat la Bucuresti e ceva asemanator cu ce a fost acolo, insa cel putin in zona aici cauza nu este poluarea, pentru ca dupa cum spuneam nu exista in zona nicio sursa de poluare care sa poata sa genereze astfel de manifestari.
Zona este aceeasi ca si in trecut din punctul de vedere al poluarii, cu toate ca acum poluarea ar trebui sa fie mai mica datorita imbunatatirii sistemelor de filtrare a poluantilor, in general vorbind. Daca cauza era poluarea sau caldura orasului, atunci aceste fenomene ar fi trebuit sa le fi intalnit si in trecut, pentru ca nu s-a schimbat nimic, nu s-a facut orasul aici peste noapte, ci exista dinaintea mea.
Nu vad unde e problema cu forumul.

Sus

MesajScris: Vin Dec 23, 2022 1:53 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

Vincentiu_1981 scrie:
Am vazut ce s-a intamplat la Cluj in 2020 si nu am contestat.
Ce s-a intamplat la Bucuresti e ceva asemanator cu ce a fost acolo, insa cel putin in zona aici cauza nu este poluarea, pentru ca dupa cum spuneam nu exista in zona nicio sursa de poluare care sa poata sa genereze astfel de manifestari.
Zona este aceeasi ca si in trecut din punctul de vedere al poluarii, cu toate ca acum poluarea ar trebui sa fie mai mica datorita imbunatatirii sistemelor de filtrare a poluantilor, in general vorbind. Daca cauza era poluarea sau caldura orasului, atunci aceste fenomene ar fi trebuit sa le fi intalnit si in trecut, pentru ca nu s-a schimbat nimic, nu s-a facut orasul aici peste noapte, ci exista dinaintea mea.
Nu vad unde e problema cu forumul.

Pe 19 Dec ai afirmat ca in sudul tarii este ultima zi din Decembrie cu temperaturi negative. De atunci si pana astazi nu s-au pozitivat si nici ceata nu a disparut cum ai prevazut. Acesta a fost doar un singur exemplu din postarile tale. Problema cu forumul este ca suntem cativa utilizatori de prin 2007, 2008 incoace care chiar daca uneori am mai intrat in contradictoriu, ne-am pastrat latura aceea de bun simt. Profetiile si megalomania nu aveau ce sa caute aici. Motiv pentru care multi dintre noi doar mai citesc si se minuneaza sau posteaza foarte rar. Iar marea majoritate dintre noi chiar stiu cu ce "se mananca" acesta stiinta. Iti recomand sa citesti toate topicurile de la prima si pana la ultima pagina. Ai material bun de studiat si mai ales exemple de discutii si exprimare.

Sus

MesajScris: Vin Dec 23, 2022 11:37 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Esti total offtopic si pe langa orice subiect de pe intregul forum.

Sorin probabil ca s-a suparat din cauza ca o fi inteles ca am contestat mecanismul de producere a ninsorii din ceata de la Cluj sau in general vorbind, ceea ce nu e cazul, pentru ca eu am discutat despre ce s-a intamplat la Bucuresti.
Sau poate se referea ca si aici ar trebui sa fie acelasi mecanism, adica ninsoare generata de poluarea si caldura din oras. Aceste elemente generate de orase au efect in cresterea cantitatilor de precipitatii si pot genera clar mai multa ninsoare din ceata decat in zonele din afara oraselor.
Si plus ca daca ninsoarea de genul asta din ceata se intalneste doar prin orase, atunci asta ar trebui sa fie mecanimsul invocat in diferentierea fata de ceea ce s-ar intampla in afara oraselor.
Numai ca aici exista o variabila pe care eu nu o pot identifica si care s-a modificat fata de ceea ce stiam ca era in trecut, pentru ca fenomenul generat s-a modificat si el, in trecut nemaivazand niciodata o astfel de ninsoare la mine in zona si din cate am vazut nici la Cluj nemaifiind niciodata in trecut un fenomen atat de important.
Care este acea variabila care s-a modificat este greu de spus, spun doar ca e ceva ciudat.

Sus

MesajScris: Dum Dec 25, 2022 11:10 pm 
Am sperat sa gasesc temperatura mai scazuta sau un petec de zapada.
Nu prea !!!
Azi 25-12-2022 la ora 4:30pm temperatura in parcul Tei Colentina era 12*C !!!
Spre Bucegi nu vad nimic zapada de la etajul meu. Este adevarat ca sunt si ceva nori. Pacat.
Pe drum spre Bucuresti ( 22-12-2022 ) din avion am vazut doar petice slabute de zapada prin munti.
Naspa :-(

Fişiere ataşate:
IMG_20221225_162912.jpg
IMG_20221225_162912.jpg [ 127.6 KiB | Vizualizat de 1065 ori ]
IMG_20221225_154153.jpg
IMG_20221225_154153.jpg [ 111.58 KiB | Vizualizat de 1065 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Dec 26, 2022 6:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma duc eu in Fagaras azi. Sper sa fie ceva zapada, macar la 2500 m.

Sus

MesajScris: Lun Dec 26, 2022 9:29 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Iarna asta a inceput clatinandu-se, ba pe dreptul, ba pe stangul, iar de Craciun a zbarcit-o de tot: cer senin complet ieri inca de la primele ore ale diminetii, idem si azi cu un soare orbitor. Nimic mai oribil ca asa ceva! Categoric, nici spiritul sarbatorilor nu-l mai poti simti cu o vreme atat de ciudata ca asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 26, 2022 8:19 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bataie de joc pe fata. Cineva face misto de noi.

Macar daca ramaneau norii, ceata si chiciura de dinainte de Craciun.

Nu am o problema ca nu e zapada de sarbatori, decembrie nu a dat niciodata viscol puternic la mine, problema e ca si ianuarie se intrevede sumbru, pur si simplu sumbru. A 5-a oara la rand. Nu mai suport.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]