forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 4:24 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Mie Ian 04, 2023 10:52 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Vincentiu_1981 scrie:
De murit nu murim, dar nici bine nu e. Iarna e necesara pentru latitudinea tarii noastre cu niste temperaturi mai coborate, altfel mai ales pomicultura din zona tarii noastre se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari primavara legate de compromiterea rodului ca urmare a instabilitatii climatice - cu ierni mult prea calde si cu primaveri care au incursiuni reci ce pun probleme pomilor care infloresc mult prea repede.
In ultimii ani la mine in zona caisii au rodit mai normal abia o data la 2-3 ani, in rest fiind compromisi din cauza temperaturilor care au scazut mult sub 0 grade dupa inflorire.
Si cand eram mai mic mancam caise anual si mult mai rar se intampla o nenorocire d-asta.
Deci nu ne putem compara chiar asa cu spaniolii si cu grecii, chiar daca vom ajunge sa avem clima aproximativ cum era la ei odata, pentru ca nu e acelasi lucru si noi suntem la o alta latitudine, iar riscurile pentru agricultura la latitudinea tarii noastre sunt mai mari decat la ei, indiferent de clima, dar acum cu aceste schimbari climatice la noi riscurile sunt tot mai mari.

Drobul de sare, pica, sau nu, om trăi și om vedea.

Ultima oară modificat de aris86 pe Mie Ian 04, 2023 11:07 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 11:06 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Mike1960 scrie:
gogulica scrie:
singuratic83 scrie:
Eu nu stau deloc la geam ca sa privesc cum ninge.

Nu erai tu vizat aici. ;)

dar ar putea sa faca o vizita la :
" Locuitorii Moscovei se vor confrunta între 6 și 10 ianuarie cu temperaturi de până la -29°C, acesta urmând să fie cel mai rece interval de 5 zile înregistrat în capitala rusă de la începutul secolului XXI "

Sau în acest loc de poveste

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... ic&paipv=0

Sus

MesajScris: Joi Ian 05, 2023 2:08 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

aris86 scrie:
Vincentiu_1981 scrie:
De murit nu murim, dar nici bine nu e. Iarna e necesara pentru latitudinea tarii noastre cu niste temperaturi mai coborate, altfel mai ales pomicultura din zona tarii noastre se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari primavara legate de compromiterea rodului ca urmare a instabilitatii climatice - cu ierni mult prea calde si cu primaveri care au incursiuni reci ce pun probleme pomilor care infloresc mult prea repede.
In ultimii ani la mine in zona caisii au rodit mai normal abia o data la 2-3 ani, in rest fiind compromisi din cauza temperaturilor care au scazut mult sub 0 grade dupa inflorire.
Si cand eram mai mic mancam caise anual si mult mai rar se intampla o nenorocire d-asta.
Deci nu ne putem compara chiar asa cu spaniolii si cu grecii, chiar daca vom ajunge sa avem clima aproximativ cum era la ei odata, pentru ca nu e acelasi lucru si noi suntem la o alta latitudine, iar riscurile pentru agricultura la latitudinea tarii noastre sunt mai mari decat la ei, indiferent de clima, dar acum cu aceste schimbari climatice la noi riscurile sunt tot mai mari.

Drobul de sare, pica, sau nu, om trăi și om vedea.

Ce om trai si om vedea? Am trait si am vazut, iar pe viitor evolutia este previzibila.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 05, 2023 3:58 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

singuratic83 scrie:
In sfarsit, prima zi fara soare dupa 11-12 zile consecutive cu radiatie maxima, ca le-am pierdut sirul. Tot cald este, cu mult peste media normala, dar macar acum pot lucra si de acasa. Pot spune ca e un semn incurajator... cat de cat.
Mai devreme chiar mi se parea ca burniteaza in zona Obor-Mosilor-Cismigiu.

Da, a fost fain azi, nor, incredibil sa avem nori in sudul Romaniei, the God Damned land. Pe bune ca am pozat cerul noros, pentru ca nu se stie cand mai avem nor, sunt realist si precaut. :mrgreen:

In rest cea mai penala perioada meteo ever continua, nici nu ma astept la altceva sau la ceva at all.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 05, 2023 4:08 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mike1960 scrie:
gogulica scrie:
singuratic83 scrie:
Eu nu stau deloc la geam ca sa privesc cum ninge.

Nu erai tu vizat aici. ;)

dar ar putea sa faca o vizita la :
" Locuitorii Moscovei se vor confrunta între 6 și 10 ianuarie cu temperaturi de până la -29°C, acesta urmând să fie cel mai rece interval de 5 zile înregistrat în capitala rusă de la începutul secolului XXI "

Foarte bine si mai aproape de noi decat SUA. Dar iernile din ambele locuri arata clar ca disparitia iernii de la noi e din persistenta ghinionista (daca nu conspirata) a unor circulatii imbecile si proaste, nu din vrajeala si miniciuna servita agresiv de propaganda cu AGW. Va reveni iarna si la noi si vom avea iar cea mai rece luna X din ultimii ZZ ani, dar problema e ca nu stim cand, iar circulatia odioasa cum frumos a zis singuratic83 are clar cea mai indelungata persistenta din 1991 incoace, ca de atunci constientizez vremea.

Cand e zapada si viscol si chiar si ger ies si prin oras, nu stau doar la geam. Mai degraba ies atunci decat acum cand stiu ca nu ma aspteapta decat acelasi peisaj dezolant. Te bucuri indiferent de vreme, dar cand vremea persista prea mult in prostie, nu am cum sa nu protestez impotriva ei.

Am carat la miezul noptii 10 saci de frunze, de la gutui cazute foarte tarziu, da, mai bine noaptea ca stiu sigur ca noaptea nu e soarele scarbos. :evil: :evil: Nu mai avem fenomene, avem doar soarele scarbos, asa zicea un forumist cu 3 postari pe Softpedia, si bine zicea. :evil:

Pustiul de 11 ani din Pitesti ce ni s-a alaturat in Muzeul Lampilor a zis si mai simpatic astazi, sa nu iasa Satana dintre nori. :twisted:

Sus

MesajScris: Joi Ian 05, 2023 11:46 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Inainte sa ajungi sa urasti Soarele trebuie sa-ti aduci aminte ca datorita Lui existam, deci trebuie sa-I multumesti.

Si daca tot e iarna si suntem in preajma punctului periheliu al orbitei Pamantului in jurul Soarelui, este bine sa ne amintim ca acum fiind cel mai aproape de Soare, asta inseamna ca luminozitatea aparenta a Soarelui este mai mare acum decat vara, afeliul fiind in jur de 3-6 iulie.
Nenea Ceasca, daca vrei iti si calculez cu cat te orbeste mai tare Soarele acum decat in iulie.
Facem asa: la afeliu distanta pana la Soare este de aproximativ 152.1 milioane km, iar la periheliu distanta este de aproximativ 147.1 milioane km.
Deci avem 152.1/147.1 = 1.034, care se ridica la patrat si rezulta 1.069, adica in perioada asta Soarele are o luminozitate aparenta mai mare cu aproximativ 6.9% decat vara la afeliu.

In dimineata asta am avut ceata la Bucuresti, dar acum datorita vantului de vest ceata s-a curatat si plafonul de ceata a inceput si el sa se sparga, apoi vor ramane doar niste nori de mare altitudine, prin care se va mai vedea Soarele pe parcursul zilei, insa vremea se va incalzi, iar maine va fi Soare mult in tot sudul tarii si vom avea din nou temperaturi de cel putin 12-13 grade.

Mie imi convine sa fie Soare si cald iarna, ca ies la alergare si in conditiile astea pot sa alerg la pantaloni scurti si tricou. In ultimii ani am alergat la pantaloni scurti si tricou in buna parte din iarna daca alergam ziua, ca daca alerg noaptea, atunci e mai greu sa fie asa cald cand e senin si alerg in trening.
Aseara de exemplu am alergat 15 km, dar a fost bine, ca nu era mocirla, nu era burnita, ci doar un pic de asfalt umezit pe jos de la roua prin zonele umbrite si de la cateva picaturi de ploaie in rest, unde era mai mult uscat.

Sus

MesajScris: Joi Ian 05, 2023 2:41 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Lasă să fie cald mâine, intenționez să schimb uleiul la cutie, afara, în regie proprie.

Sus

MesajScris: Vin Ian 06, 2023 11:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

aris86 scrie:
Lasă să fie cald mâine, intenționez să schimb uleiul la cutie, afara, în regie proprie.

pui de o poluare a solului...? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Ian 06, 2023 3:55 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu, îl reciclez.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 07, 2023 7:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mi-am adus iar aminte de filmuletul acesta de pe Youtube.
Bucuresti, acum fix 6 ani, chiar prin perioada aceasta a lunii ianuarie. Una dintre iernile mele preferate, si asta fara "major SSW":

https://www.youtube.com/watch?v=PtJjRfILYF4&ab_channel=Irinahp

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

MesajScris: Sâm Ian 07, 2023 8:51 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Da, era frumos atunci, dar acum avem o iarna colosala. Colosal de calda.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 08, 2023 5:41 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

aris86 scrie:

Treaba de service auto. Dar daca esti pasionat, nu am nimic impotriva. Trebuie sa fac si eu revizia, amanata pe motiv de bani.

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2023 11:53 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

De câțiva ani, îmi schimb singur uleiul la motor și filtrele. Cu un prieten am schimbat și la servo, acu aș vrea să merg la service pentru lichidul de frână.

Sus

MesajScris: Lun Ian 09, 2023 2:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

12.9 gr media anului 2022 la Baneasa, egala cu cea din 2019 si cu 0.1 gr sub cea din 2022. Incalzirea din ultimii 5 ani e evidenta si in mare parte e iernilor calde. Cu exceptia anului 2021, media a fost peste 12 grade in ultimii 5 ani. In trecut, doar celebrul 2007 a mai avut media peste 12 grade.
La Filaret avem 14.2 gr media. Deci e o dovada clara cand de mult influenteaza orasul temperaturile si media globala in general.
La Afumati avem 13.5 grade.

La precipitatii avem 327.5 mm la Afumati, 423 mm la Filaret( care a prins niste averse abundente vara ) si 379.2 mm la Baneasa. Un an mai secetos mai regasim de abia in 2000.

Sus

Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA București
MesajScris: Lun Ian 09, 2023 3:21 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Se aseamănă cu 2000, inclusiv la iarna (2000-2001).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]