Andrei, poate ca nu vrei sa te lasi victima wishful thinking-ului asa cum noi cei din APIG avem atat de des tendinta sa o facem, dar nu se poate sa nu observi, daca "scanezi" de la cap la cap membrii individuali ai ansamblului GFS ora 06z, ca este una din cele mai fascinante proiectii pe care le-am vazut vreodata - in mod repetat fiecare membru descrie in urmatoarele 2 saptamani cel putin 3 situatii (frame-uri) compatibile cu ninsori abundente in mai toate zonele tarii, succesiuni de incalziri usoare si raciri accentuate, genul de vreme care caracterizeaza iernile severe in tara noastra... daca nu vor surveni schimbari radicale, ansamblul GFS de azi 06z spune - cui are urechi de auzit - "BE PREPARED". Romania se indreapta spre cea mai dificila perioada a acestei ierni, pentru ca la stratul de zapada existent se poate usor adauga de 2 ori mai mult - in cazul extrem se intrezareste secventa de viscole din feb 1954... la asta adaugam riscul de aparitie a "ice-storm" -urilor in sud-est, care ar putea avea efecte catastrofale asupra alimentarii cu energie. Nu am mai trait de mult asa ceva - probabil pentru cei mai tineri de aici va fi prima data cand vor putea vedea o iarna cu adevarat severa asa cum se pare ca va ramane in amintire aceasta. Sper ca nu am fost patetic, stiu ca nu pot fi considerat impartial in rationamente din cauza semnaturii

dar de data asta chiar e timpul ca autoritatile sa stie la ce se pot astepta si sa ia masuri de minimizare a impactului, cu ceva timp inainte de a se produce. Winter is here to stay.