forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 8:20 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Dum Ian 24, 2010 8:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

corect - era vb de 980 (GFS si UKMO, de fapt mai toate modelele) :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 24, 2010 9:16 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si eu presimt ca ceva cat de cat deosebit va urma in aceasta iarna, mai mult sau mai putin influentat de ce citesc aici, dar si statistic vorbind, e multa vreme de cand o iarna nu s-a mai facut remarcata puternic. Si se pare ca ce a zis sorifin "Niciodata nu vor fi mai mult de 3 ierni blande consecutive" este o regula de aur; iar Bastardi cand a spus ca in ianuarie si februarie Europa si-o fura rau de la baba iarna, a cam avut si el dreptate.

Acum, probleme personale: :lol: Hmmm, un mare outbreak la sfarsit de ian. si start de feb.- pot spune din nou Fuck it daca e inclusa ziua de 3 februarie in miezul prapadului, ala e ultimul si cel mai greu examen din ultima mea sesiune. :evil: Greu din cauza ca, la ultimul curs din semestru, pe 15 decembrie (ninsoare multa, imposibil de ajuns pentru multi) profu s-a enervat pentru ca numai 2 insi erau prezenti si a zis "Asta e o lipsa de respect, la examen cei care nu au nici o prezenta vor avea niste subiecte de se vor auzi vaiete :evil: " Pai date-n incolo, taman la ultimul curs spui asta? Cand naiba sa mai fac macar o prezenta? Plecand cu masina timpului in trecut? :)

Sus

MesajScris: Dum Ian 24, 2010 9:24 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Apai da-o incolo, daca eram prof si eu turbam daca aveam doar 2 persoane prezente Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 24, 2010 9:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

E Masterat, toata lumea lucreaza; ningea tare- cum dracu sa ajunga; e ultimul curs- nu mai poti emite pretentii- daca ai pretentia de prezenta, o spui nene in primul curs din semestru.

Prezenta normala la aceste cursuri era de maxim 7-8 insi, fata de 30-50 cati sunt la facultate- ciclu licenta. Da, la URA nu prea vine lumea, dar nu-i o problema asta, multi profi zic ca fac si dreg, dar nu se intampla nimic rau. :P

Sus

MesajScris: Dum Ian 24, 2010 9:40 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

am spus asta...din statistica..nu de la mine...niciodata nu am gasit in ultima suta de ani mai mult de 3 ierni blande consecutive...practic nu avea cum sa fie...si mai ziceam si de geru care va veni...si iceage o spunea...dupa viscolele din decembrie...nu are cum ianuarie si februarie sa nu aduca ceva desoebit...si iata ca a adus...ianuarie inca un viscol monstru si acum iata ce frumusete de ger...de referinta pt generatia mea mai tanara...si inca nu s-a terminat iarna...abia a inceput...mai exista o regula de aur.....80% din marile geruri au venit dupa 20 ianuarie...rar cand apar inainte de aceasta data...se confirma si aceasta regula...si mai este o regula...:))))..daca e sa tot vb de reguli...marile viscole istorice au fost in februarie si martie....deci daca pana acum am avut 4 viscole..nu ma gandesc ce va urma in februarie si martie....abia astept...tot nu gasesc ploile lui andrei..:)))...nu stiu unde le vedea..sau poate daca se refera stric la litoral..s-ar putea sa vina ceva amestec pe acolo...dar va fi singura zona cu pp lichide sau semilichide din urmatoarele 15 zile cel putin...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 24, 2010 9:50 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Se pare ca e un delay de o luna ca insolatia minima din 21-22 decembrie sa percuteze la nivelul temperaturilor. Asa cum iulie e cea mai fierbinte luna, ianuarie e cea mai congelatoare luna, tot delay de o luna de la maximul/minimul insolatiei. Si e logic ca viscolele sa fie in februarie si martie, atunci e instabilitatea necesara si conflictele dintre mase de aer rece si cald odata cu inceperea tranzitiei la primavara, viscolul avand nevoie de aceste conflicte.

Sus

MesajScris: Dum Ian 24, 2010 10:03 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Ma intai va salut pe toti :wink:

Am fost putin plecat 8)

sorifin scrie:
tot nu gasesc ploile lui andrei..)

Cred ca Andrei s-a luat dupa ansamblu GFS care da temperaturi pozitive in sud-est in rularile de la 12z pentru Vineri, Sambata, Duminica. Si eu am vazut aceste rulari inca de ieri si combinat cu nebulozitatea, nu pot fi decat ploi.

App: La ora 21 la Poiesti sunt -21 8O Incredibil!!

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Ian 24, 2010 10:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
Se pare ca e un delay de o luna ca insolatia minima din 21-22 decembrie sa percuteze la nivelul temperaturilor. Asa cum iulie e cea mai fierbinte luna, ianuarie e cea mai congelatoare luna, tot delay de o luna de la maximul/minimul insolatiei. Si e logic ca viscolele sa fie in februarie si martie, atunci e instabilitatea necesara si conflictele dintre mase de aer rece si cald odata cu inceperea tranzitiei la primavara, viscolul avand nevoie de aceste conflicte.

Ma refeream strict la momentul din zi, nu la intreaga luna. :)

P.S: nu ma intelegeti gresit, eu vorbesc de ce se va intampla pana pe 31 ianuarie, dupa aceea numa bag; si pana atunci, da inca cred ca vor fi ninsori in general slabe in Ardeal si pp mixte, ploi in dobrogea si pp mixte in rest, va fi si ploaie inghetata avand in vedere ca la sol va fi o masa de aer mai rece iar poleiul se pare ca nu va avea cum sa fie evitat.

La Ploiesti azi dimineata cica au fost -23.

Sus

MesajScris: Dum Ian 24, 2010 10:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O insula de Sc pastreaza Bucurestii si zona de la E-SE de ei "calzi": la statia mea sunt acum -10.9
Pe imaginea sat IR norii apar vizibil mai intunecati decat campia glaciala din jur

Sus

MesajScris: Lun Ian 25, 2010 12:09 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

zapada...multa zapada.. :lol:

Imagine

:(

Sus

MesajScris: Lun Ian 25, 2010 12:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

e doar trecator, dupa aceea se raceste din nou

Sus

MesajScris: Lun Ian 25, 2010 2:21 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, dar o zi e de ajuns ca sa topeasca toata zapada - se pare ca va fi asemanator cu ce s-a intamplat in 19 decembrie, cand toata zapada de pe litoral s-a dus dracu' in vreo 6 ore

Sus

MesajScris: Lun Ian 25, 2010 2:24 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Da simbata noapte si duminica polei si lapovita sa speram ca incalzirea asta scurta de o zi sa nu dauneze grav stratului de zapada

Sus

MesajScris: Lun Ian 25, 2010 4:30 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Urmatoarele sisteme care vor strabate tara vor afecta mai mult zonele extracarpatice cu precadere sud estul. Ce nasol! Zonele intracarpatice vor fi din nou mai ocolite. :( Pana la urma CFS-ul prognozase destul de bine cantitati mai mari in bazinul Marii Mediterane si in partea de sud a continentului.

Sus

MesajScris: Lun Ian 25, 2010 5:42 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Vor fi ploi pe sud-sud-est, ploi insemnate in zilele de 31 si 1. La fel cred ca va fi si in prima saptamana din februarie. La ce prognozeaza modelele cred ca daca ar fi si temperaturile negative, am avea 1m de zapada in sudul tarii pana in 10 feb.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]