forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 2:21 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2837 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 190  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 23, 2010 9:57 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La noi toti o scriu cu de 14. :) La master a fost extrem de usor fiindca se presupune ca lucrezi si n-ai timp. Dar in facultate cine vrea sa invete, invata fara probleme. La fel daca nu vrei sa te stresezi prea mult, e doar alegerea ta si nimeni nu iti pune bete in roate. La URA se face carte, nu este o joaca, dar nu te omoara cu ea daca nu vrei sa fii eminent. Pe cand la stat, toti trebuie sa fie niste somitati in domeniu. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului: Re: problema...
MesajScris: Mar Feb 23, 2010 10:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Universitatea Romano-Americana?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 23, 2010 10:00 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da.

Sus

MesajScris: Mar Feb 23, 2010 10:04 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Asa am inteles ca este si la marile universitati din strainatate, daca vrei sa inveti, bine, daca nu, nu te omoara :mrgreen: ...doar ca sansele sa-ti iei examenele sunt mai mici. Si nu-ti permiti asta din moment ce parintii tai au platit cateva zeci de mii de parai taxa de scolarizare...

Plus ca in afara (cel putin in America) e un alt sistem, mult mai fain - de exemplu poti sa-ti alegi ce examene vrei sa dai si cand.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 23, 2010 10:14 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si la URA e un sistem atractiv de promovare in timpul semestrelor, facandu-ti vacanta in sesiuni. Trebuie sa ai 80% prezenta la curs si seminar+ note de cel putin 8 la un test ce se da in seminar si al doilea care se da la curs. Daca iei sub 8 in seminar nu intri in testul de la curs si astfel dai examenul in sesiune. La fel si daca iei sub 8 la curs sau nu ai prezenta 80% la ambele. In sesiune dau examenele cei ce nu au indeplinit conditiile de mai sus, si este suficient sa citesti materia o singura data ca sa iei cel putin 5. :mrgreen: Si e bine sa incerci sa scapi de cat mai multe examene din sesiune, cand ai mai putine e fain si cand scapi de toate e beton. :P

Iar la lucrarile de licenta/disertatie nu poti sa te inscrii la examen fara ca lucrarea sa fie insotita de referatul conducatorului stiintific, care este un fel de OK al profesorului ca este buna si nu gresita sau proasta. La licenta am avut 2 carti de cumparat pe langa cea avuta de la cursul respectiv iar acum am avut de luat inca 3, era nevoie de 4, adica 2 pentru un capitol, altele 2 pentru alt capitol, iar primul si ultimul sunt Consideratii generale si Concluzii, si astfel am 4 capitole. :mrgreen: Dar numarul de pagini trebuie sa fie de cel putin 50 la licenta si de 70 acuma, e singurul care conteaza, alaturi de conditia de a avea cel putin 3 capitole. Dreptul este gargara, povestire, nu ai grafice, probleme sau alte chestii la lucrare, doar sinteza. :mrgreen: Insa eu si inca un coleg am avut grija sa ne luam cele mai simple lucrari, la materii la care nu aveam de facut "Aspecte de drept comparat" si "Propuneri de Lege Ferenda" cum era la majoritatea materiilor. Lege Ferenda inseamna sa propui imbunatatiri in legislatia respectiva. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Feb 23, 2010 10:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La mine profu mi-a dat 3 carti bibliografie (din care 2 ale lui :mrgreen: ) , si am 5 capitole, primele 3 teoretice, al 4-lea practic si ultimul oarecum tot de parte teoretica + concluzii. Evident ca o sa mai caut si alte carti pe langa astea, ar fi culmea sa am 3 carti la bibliografie si 40 de linkuri de pe internet, de altfel, nici nu cred ca m-ar accepta asa.

Sus

MesajScris: Joi Feb 25, 2010 2:15 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Incet , incet cartile vor fi inlocuite de mediul online . Cam spre asta se indreapta omenirea .....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 25, 2010 2:29 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sau ziarele. Unele din RO au ramas doar cu varianta on-line din cauza crizei. :)

Sus

MesajScris: Joi Feb 25, 2010 2:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, dar atunci nu stiu cat de calitate va mai fi informatia, pentru ca, chiar daca sa zicem vor fi carti disponibile spre vanzare in format electronic pe Amazon, majoritatea vor poshti cartile respective, astfel ca autorii ar putea intra in faliment; nu cred ca se va face o transformare completa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 25, 2010 4:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce inseamna a poshti? A le pirata?

Sus

MesajScris: Sâm Feb 27, 2010 12:39 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Alte probleme.
Ieri am fost la Moinesti ( Bacau ). Cu serviciul. Probleme normal ca au fost . Din cauza drumurilor noastre Europene / Internationale.
Am plecat la 06:15. Dupa Urziceni pana :!: DUBLA - Dreapta.
Ceata :!: :!: :!: . Fiind curba dreapta eu pe culoarul interior, eram depasit de o masina pe culoarul din stanga care m-a bagat spre interior din cauza masinilor care veneau din sens opus ( spre ca se intelege :) ). Am depasit carosabilul si cu rotile dreapta si am intrat pe aratura. Restabilind directia la urcare pe carosabil ( inaltime de ~ 5 cm ) pana pe rotile dreapta. Anvelopele fiind schimbate in Noiembrie ( iarna ) NOI. Normal ca nu aveam doua roti la mine de rezerva, nici macar compresor sau pompa pentru a vedea daca mai este ceva intreg. Se intampla in jurul orei 07:00. Sun colegii care venea cu duba cu Plotter-ul A0 dupa mine. Erau deja pe la Europa. Au sunat un alt coleg de al meu care avea tot Polo. Noroc ca sta prin cartier. Adica Electronica Industriala. Au intors si au plecat sa ia roata lui. Dupa multeeeeeeeee minute de aspteptare ajung si ei la locul faptei. Primesc roata iar ei trec la treaba. Erau foare suparati. Nu aveau lichid spalator parbriz ( ceata si mazga pe jos ca la balamuc ), far stanga nu functiona ( au cumparat bec ). Pentru a schimba becul trebuie dat jos farul. Dupa aprox. 1/2h la drum. Eu merg regulamentar 8O . Am inercat sa tin pasul cu ei dar nici o sansa. Gandul meu este la persoana mea, la persoana ( copilot ) care dormea in dreapta - un coleg de 23 ani la carnetul si la masina. Nemaifiind in aceasta zona am setat GPS-ul catre Moinesti. Nenorocitul de GPS a calculat drumul prin Onesti ca este mai scurt. Si am luat-o in directia aceea. Drumul este un calvar. Gropi din plin. Schiez cat de cat dar cu masina sa faci slalom printre gropi este un pic mai greu. Nu mai aveam nici o a treia roata de rezerva :D .
Am ajuns pana la urma in jurul orei 11:50. Am descarcat aparatul cu colegii mei ( noroc ca era la parter instalarea lui ). Am montat masa si cu ajutorul lor am pus plotter-ul la locul stabilt. Ceilalti doi cu duba au plecat la Bacau ( aveau de ridicat mai multe echipamente pentru a le aduce la Buc ). Pe colegul meu l-am dus la o locatie in Moinesti la ~ 4km pentru o alta sesizare si am inceput lucrul. Adica instalarea echipamentului. Nu a durat mult dar au aparut probleme cu instalarea pe calculatoare. Era vorba la inceput de 5 beneficiari dar in final s-a ajuns la 17 instalari pe calculatoare. Instalarea se face de pe fiecare comp. in parte. Este retea dar imprimanta nu este instalata pe serverul lor. Trebuie pusa pe fiecare. Am venit si cu stick-ul meu cu softul respectiv dar la al treilea calculator a cedat. Din cauza virusilor existenti pe acel calculator. Am prins un " atorun.inf " si adio cu el. Am continuat cu CD-ul Epson-ului. Daca sunteti interesati este vorbar despre Epson 11880. Normal ca a durat mult pentru ca beneficiarii ( unii ) nu erau la birou, aveau calculatorul deschis dar colegii nu stiau parola de logare. Ce sa mai zic de beneficiarii care mai avea spatiu liber pe HDD de ~ 300MB. In jurul orei 16:00 am reusit sa instalez la toti care au dorit, am facut cu cativa operatorie si eu treaba mea am terminat-o. Dupa semnarea actelor am plecat spre colegul meu care se chinuia cu o imprimanta HP-4730 . Doar culoarea galben decalata. A schimbat laserul, normal consumabilele ca pana la urma spre ora 17:30 sa se rupa din greseala o panglica ( folie plastic cu elemente conductoare ). Am lasat-o asa pana saptamana urmatoare. Am plecat in jurul orei 18:30. Normal spre Bucuresti. Era mai convenabil ( ca distanta ) tot prin Onesti dar nu stiam ce ne asteapta. In zona respectiva se circula bara la bara la viteza de ~ 25km/h din cauza cetii. Controlul pe care-l aveam conducand era doar dunga continua ( daca se vedea ) de la jumatatea drumului. Distanta parcursa in acest stil a fost de ~ 80km. Pauza am luat doar in Buzau la Mac unde am reusit sa papam masa de pranz. In Moinesti nu am gasit nimc. Pe la 23:30 am ajuns in Bucuresti. L-am lasat acasa iar eu am ajuns la 24:00.
Azi la vulcanizare. Ambele anvelope de aruncat, o geanta ( aliaj ) din cele doua - indoita a fost indreptata ( la centru ), roata de rezerva a mea pe care am pus-o dreapta fata a trebuit sa primeasca si ea cateva ciocane ( era intreaga - noua ).
Intrebare :?:
Cand vom putea circula in Romanica noastra sa o vizitam fara sa intampinam aceste probleme :?:
Din aceasta cauza prefer sa fac drumul spre Arad ( bun ) si sa-mi petrec concediul afara. Este corect ce zic ?
Pentru cei din zona Salaj - Zalau unde am fost acum doua saptamani. Peisaje frumoase dar drumul la fel, lasa de dorit.

PS. Vad ca am trecut de 500 de mesaje si am ajuns la ploaie. Nu-mi place. Vreau soare :P

Ultima oară modificat de Mike60 pe Sâm Feb 27, 2010 1:01 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 27, 2010 12:49 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si eu care credeam ca am avut o zi proasta :|

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Sâm Feb 27, 2010 12:59 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ai patit si tu ceva ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 27, 2010 1:11 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da-mi voie sa te corectez, se zice janta; jante si nu geanta, referindu-ne la partea rotii pe care sta cauciucul. Deci ai de aliaj si nu de tabla ca in dotarea standard. Dar VW Polo, era bun un Golf. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Feb 27, 2010 1:30 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Sorry. OK. Janta. La ora asta scriu ( gandesc ) mai greu. " Poseta " :D este bine :?:
Aia a fost singura greseala ? 8O
Ref. la Polo. In 2007 am avut ocazia sa iau ( de la servici ) sau Polo 9N TDI productie 2005 cu 50000km reali sau un Golf de 1.9 chior ( fara nici o imbunatatire ). Am preferat Polo. Este comfortline.
Avem si un Scenic II din 2007. Nu-mi place sa-l conduc in Bucuresti, prea mare. Prefer ceva sa reusesc sa gasesc loc de parcare si este mult mai sprinten.
Polo oficial are 75 CP ( acum este un pic modificat ) fata de Scenic 101 CP.
Mai zgomotos ( este in trei cilindrii ). Scenic-ul parca este camion. Foarte bun pentru distante mari.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2837 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 190  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]