Mike60 scrie:
Merita sa iau o statie care are si anemometru si pluviometru ?
Eu zic ca da. Acum daca vantul e preponderent din sud probabil ca nu o sa zica nimic (adica daca esti cu fata la nord). dar din celelalte 3 directii o sa indice ceva. Trebuie sa sti de unde bate vantul, de regula am vazut ca nu se prea schimba directia lui.
Eu sunt cu fata la sud-est si indica. E suficient sa vad ca bate vantul, daca e peste 3m/s inseamna ceva, mai ales iarna. La o adica nu stiu cat de concludenta e viteza vantului cu exactitate, cat sa sti de faptul ca bate vantul.
Dimineata arunci un ochi pe ecran, vezi ca bate vantul, a plouat ceva, temp, umiditate, o presiune relativa acolo, o tendinta, si ti-ai facut o idee cum sa te imbraci. Ca nu suntem profesionisti sa facem statistici, progoze.
Am vazut ca sunt baieti pasionati pe aici, au site-uri personale, laudabil efortul lor, probabil ca lucreaza in domeniu sau efectiv e un hobby, un mod placut de a ocupa timpul liber.
Si chiar daca nu transmite date la calculator, ws1070 are o functie de istoric, sa te uiti prin urma de indicatii au fost, dar eu nu le-am folosit pana acum.
De directie e limpede ca nu ai nevoie, dai banii degeaba.
Cat despre pluviometru, eu zic ca merita. Mie mi-a indicat odata intr-o dupa amiaza (ca doar odata a plouat vreo 2 ore).
Da, trebuie pus la marginea balconului si la ceva departa de zid.