Roberta scrie:
Criticati,asta e,nu tin partea nimanui,eu sunt de partea unui partid ecologist,prea mica si marunta ca sa am un cuvant de spus acum.Trebuie sa invat multe si mi-e teama sa nu fie totul in zadar.Macar atata lucru vad si eu ca ddpp e roman,ca si Vadim dealtfel,dd are limbaj adecvat fata de Vadim,si totusi 20% mi se pare putin,cred ca de fapt are muult mai mult.Sondajele il dezavantajeaza,dd are de partea lui oamenii cei mai amarati,atat de amarati incat nici sondajele nu ajung in mizeria in care traiesc.Ceilalti sunt patati ca dalmatienii.S-au manjit cu petrol,cu orice.Criza.Pai daca nu mai avem nimic al nostru,de unde?Azi sunt la mitingul anti-ACTA. Veniti daca puteti.Voce nu mai am,fluier si vuvuzele am.Si inima.
Situatia atat la nivel continental cat si la nivel national seamana foarte bine cu cea de la mijlocul anilor '30.Doamne fereste sa urmeze ce-a urmat atunci, desi nu prea vad alte solutii la ce se intampla acum prin Europa.Dan Diaconescu saracu ce sa zic, seamana cu Capitanul(Corneliu Zelea-Codreanu), iar partidul sau cu Garda de Fier.Doar ca nivelul este mult inferior.Aceleasi principii insa.Din nou spun, Doamne fereste sa mai ajunga o data un partid legionar la putere.Tine-ti minte ca cine nu-si cunoaste istoria risca s-o repete, iar noi, din pacate am ajuns sa uitam toate relele comunismului, atat de rea este situatia in care ne aflam.Mai mult nu ma duc in istorie, pt ca de legionari si de acea perioada nu-si mai aduc decat bunicii nostri, pe care oricum nu-i mai asculta nimeni.Sa nu mai revin la problema etnica.De mare actualitate.Am ajuns intr-o situatie in care copiii maghiari au mai multe drepturi si privilegii decat copiii romani.Nu vorbesc aici de Bucuresti, ci de cazuri reale din judetul Mures si nu numai.Politica Ungariei este una de extrema dreapta nationalist-sovinista, foarte asemanatoare cu cea din anii '30-'40.Sper sa nu ajungem din nou in situatia in care pe dealul care desparte doua sate vecine sa se inalte un gard de sarma ghimpata peste noapte.Poate ca par aberatii ceea ce spun, dar cei nascuti aici, in Cluj, Salaj etc stiu despre ce vorbesc.Plus ca in Tg-Mures se intampla lucruri incredibile de cateva luni.De UMF ati auzit probabil toti, insa pe langa asta, mai sunt cateva procese intre umdr-isti si primarie sau societatea civila, cu privire la amplasarea busturilor unor criminali maghiari, de schimbarea denumirilor unor scoli si gradinite, de schimbarea numelor unor strazi.E absolut incredibil ce se intampla.Sa ajunga studentii maghiari sa protesteze pe strazile orasului ca nu mai vor sa faca cursuri alaturi de studentii romani.E aproape similara situatia cu cea din 1990.Mai lipseste scanteia.