forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 9:11 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Vă rugăm, ca în ciuda destinaţiei acestei secţiuni, să aveţi o atitudine civilizată şi de bun simţ, să folosiţi un limbaj "cizelat" :D

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 66  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2012 3:46 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

In orasele din vest gen SM, Oradea sau AR pe cablu ai Cartoon Network sau Boomerang cu sunet obligatoriu in ungureste desi se poate da un DUAL cu I-romana; II-maghiara. Viasat Explorer are in Oradea subtitrare in romana dar audio in maghiara. Ce sa-i faci daca patronul Erdeesh este ungur si multi din angajatii de acolo din vest sunt maghiari.

Un roman oradean de pe SP si-a pus Nagyvarad la locatie in semn de protest fata de aceste anomalii de pe TV.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Balamuc offtopic
MesajScris: Mie Mar 28, 2012 11:24 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

http://www.gandul.info/financiar/harta- ... au-9444892
Pentru ca tot am auzit intr-una pe forumuri, in public, etc, ca restul tarii ii tin pe bucuresteni...cel mai elocvent articol. Bucurestiul aduce peste 72% din contributiile la buget.

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 11:50 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Evident ca e exact invers. Nici nu m-am asteptat alfel. Inteleg ca BV, PH, CT livreaza catre stat foarte bine de pe urma turismului, IF, CJ si TM livreaza statului in principal datorita investitorilor, apoi zonele unde mai mult se primeste datorita lipsei industriilor, turismului etc. Mai poate fi si proasta administrare a banilor publici, intentionat sau nu.

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 11:51 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

mircead scrie:
http://www.gandul.info/financiar/harta-banilor-din-romania-cat-da-si-cat-primeste-inapoi-de-la-bugetul-de-stat-judetul-tau-9444892
Pentru ca tot am auzit intr-una pe forumuri, in public, etc, ca restul tarii ii tin pe bucuresteni...cel mai elocvent articol. Bucurestiul aduce peste 72% din contributiile la buget.

Ehh....sa fim serios.Nu poti compara asta.Oare cat din cele 72% provin de la populatie si cat de la firme si care e numarul populatiei din Bucuresti fata de un judet, judet in care de regula 50% din populatie traieste la sat.Si daca ne uitam pe harta, in Transilvania istorica, aici includ si Crisana, Banat sau Maramures, avem un singur judet, MM, care cu 4% doar depaseste suma alocata fata de cea produsa.In rest, totul e sub.3 judete chiar sub 50%, si inca 5 sub 75%.Restul hartii la exterior de Carpati e colorata in mare parte in verde inchis.Dar eu nu ma oftic pt asta, din contra, daca unele regiuni sunt mai bogate trebuie sa primeasca si celelalte, pt a se creea un echilibru.Altceva ma oftica pe mine.Se duc o groaza de bani in Oltenia si Moldova si nu se vede absolut nimic.Ar trebui sa fie cel putin la acelasi nivel cu restul zonelor, si nu se intampla asta.Unde se duc acele sume uriase de bani, pt ca daca mergi prin Vaslui, Botosani, Dolj, Teleorman, Olt etc e JALE.Cel putin judetele limitrofe Dunarii sunt de condamnat.Nu poti sa lasi sa treaca cel mai cunoscut fluviu din Europa si sa nu faci nimic sa profiti din asta.In toate orasele de pe Dunare, in afara de Galati, si cat de cat Braila, n-am intalnit absolut nimic.Jungla ca pe Nil.

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 12:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

dc multe firme gigant au fost obligate sa isi mute sediul in B ???
ex : rds sau upc si inca altele...

no comment

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 3:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Realitatea este ca tara asta traieste aproape in procent de 90% din ceea ce produce Bucurestiul, Constanta, Timisoara, Brasovul, Clujul, Craiova si cateva zone din Transilvania centrala. Deci ar fi Muntenia(cu exceptia judetelor limitrofe Dunarii), jud Constanta, partial Banatul si Transilvania centrala. Restul mananca si bea sau munceste pe afara. Este normal ca firmele sa aiba HeadOffice-urile in Bucuresti, Ilfov, pentru ca aici exista o infrastructura superioara restului tarii(chiar daca e mult inferioara capitalelor europene). Mai sunt si firme care au sediu social la cuca macaii, ca sa nu plateasca impozite( fiind in zone defavorizate). Din ceea ce am observat eu in peregrinarile prin tara, mari diferente intre olteni, moldoveni, ardeleni, munteni..nu prea sunt. Norocul non-miticilor este ca au fost sub ocupatie austriaca si s-au mai civilizat un pic, insa in ultimii ani au recuperat decalajul( in sens negativ) fata de semenii de peste munti. Din pacate suntem cu mici exceptii un neam de pomanagii, lenesi, invidiosi si "foarte crestini". De abia asteptam sarbatorile Caterinca de la Inviere, Intai de Mai Irefutabil si Ignatul de Craciun.

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 4:55 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

mircead scrie:
Norocul non-miticilor este ca au fost sub ocupatie austriaca si s-au mai civilizat un pic, insa in ultimii ani au recuperat decalajul( in sens negativ) fata de semenii de peste munti

Asta cam asa e. :(

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 6:50 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Aproape ca sunt de acord 100% cu spusele de mai sus.Dar ramane o idee.Atunci cand ne-a condus pe toti un strain, tara asta si oamenii din ea au aratat mult mai bine.Perioada cand imnul de stat era Traiasca Regele ramane probabil cea mai fasta din istoria tarilor romane.Articolele din ziarele acelor timpuri spun multe.Sa vina austriecii si sa se minuneze de stadionul Giulesti, proaspat construit la sfarsitul anilor '30, si sa declare ca si-ar dori asa ceva si la ei in tara.....nu cred ca se va mai intampla vreodata ca vreo constructie romaneasca sa fie invidiata de austrieci.Bucurestiul, micul Paris, denumire care n-a fost data de romani.Sa ne uitam cand au aparut caile ferate la noi, electrificarea stradala si de orice tip, minele, zborul cu avionul, si multe multe altele.Eram printre primii din Europa in care apareau.Acum, cred ca doar Bosnia, Belarus si Romania+Basarabia nu au autostrazi( iar la cum am vazut eu Bosnia, ne vor depasi si ei in curand), iar distantele in orice domeniu sunt absolut uriase fata de restul tarilor europene.In concluzie, n-am fost asa mereu.Aici ne-a adus comunismul si niste...nici nu stiu cum sa-i numesc pe astia care ne-au condus de 20 de ani.

Sus

MesajScris: Mie Mar 28, 2012 8:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nici nu stiu in cati ani o sa ajungem si noi in randul tarilor dezvoltate din UE,sa nu fie pe 3 cifre acel numar,mai ales daca ne va conduce cate o "gasca"" asemanatoare cu cele din ultimii 22 de ani.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 3:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

ema-ema mi-a dat un mesaj privat prin care ma roaga sa nu-i mai corectez greselile, ca altfel ma spune "la mama" :lol:
nu stiu altii cum sunt, dar mie taaaare imi place sa ma amuz...

Sus

MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 9:13 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

wooow...aveti secrete, man ? :) :)
pe privata...???

Sus

MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 11:51 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

sorifin scrie:
Aici ne-a adus comunismul si niste...nici nu stiu cum sa-i numesc pe astia care ne-au condus de 20 de ani.

Si noi, ai de jos, care traim intr-o eterna expectativa, consternare si lehamite, fara sa facem nimic, pe principiu "ce pot face eu, ca, pricum ceilalti fac altfel?". Suntem o natie inerta, iar chestia cu "mamaliga nu explodeaza" ni se potriveste de minune. Istoria recenta, de unul-doi ani de zile incoace ne-a demonstrat pe deplin acest lucru.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 16, 2012 2:16 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mare noroc am avut ca ne-a fost dat jos comunismul, suntem efectiv ca nord coreenii, induram orice. Ma ingrozesc cand vad reportaje despre Coreea de Nord, au sarbatorit 100 de ani de la nasterea lui Kim Ir Sen, intemeietorul regimului comunist de la Phenian, groaznic, tara aia este culmea comunismului, in contrast total cu Coreea de Sud care detine locul 1 la viteza internetului, fiind singurii care ne bat pe noi la acest capitol.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Apr 16, 2012 4:08 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Neaceasca85 scrie:
Mare noroc am avut ca ne-a fost dat jos comunismul, suntem efectiv ca nord coreenii, induram orice. Ma ingrozesc cand vad reportaje despre Coreea de Nord, au sarbatorit 100 de ani de la nasterea lui Kim Ir Sen, intemeietorul regimului comunist de la Phenian, groaznic, tara aia este culmea comunismului, in contrast total cu Coreea de Sud care detine locul 1 la viteza internetului, fiind singurii care ne bat pe noi la acest capitol.

Ma intreb oare ce treaba avea Obama sa se uite cu binoclul in curtea lor, a fost un moment penibil !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 16, 2012 4:32 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu nici nu credeam ca au vreun fel de relatii externe.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 66  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]