mircead scrie:
http://www.gandul.info/financiar/harta-banilor-din-romania-cat-da-si-cat-primeste-inapoi-de-la-bugetul-de-stat-judetul-tau-9444892
Pentru ca tot am auzit intr-una pe forumuri, in public, etc, ca restul tarii ii tin pe bucuresteni...cel mai elocvent articol. Bucurestiul aduce peste 72% din contributiile la buget.
Ehh....sa fim serios.Nu poti compara asta.Oare cat din cele 72% provin de la populatie si cat de la firme si care e numarul populatiei din Bucuresti fata de un judet, judet in care de regula 50% din populatie traieste la sat.Si daca ne uitam pe harta, in Transilvania istorica, aici includ si Crisana, Banat sau Maramures, avem un singur judet, MM, care cu 4% doar depaseste suma alocata fata de cea produsa.In rest, totul e sub.3 judete chiar sub 50%, si inca 5 sub 75%.Restul hartii la exterior de Carpati e colorata in mare parte in verde inchis.Dar eu nu ma oftic pt asta, din contra, daca unele regiuni sunt mai bogate trebuie sa primeasca si celelalte, pt a se creea un echilibru.Altceva ma oftica pe mine.Se duc o groaza de bani in Oltenia si Moldova si nu se vede absolut nimic.Ar trebui sa fie cel putin la acelasi nivel cu restul zonelor, si nu se intampla asta.Unde se duc acele sume uriase de bani, pt ca daca mergi prin Vaslui, Botosani, Dolj, Teleorman, Olt etc e JALE.Cel putin judetele limitrofe Dunarii sunt de condamnat.Nu poti sa lasi sa treaca cel mai cunoscut fluviu din Europa si sa nu faci nimic sa profiti din asta.In toate orasele de pe Dunare, in afara de Galati, si cat de cat Braila, n-am intalnit absolut nimic.Jungla ca pe Nil.