forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 3:16 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:18 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Gogulica, nu ziceai tu ca 18z e naspa? :lol: Hehe, vorba aia: la omu sarac nici boii nu trag! Trag doar la bogati! :lol: Adica la Liviu aka 'crazy frog' care desi are zapada din plin va mai avea inca 10-20 cm pana miercuri. :lol:

Eu m-am referit la ora noastra locala 18. "z"-ul ala precizez ca habar n-am de unde vine. :oops: Acum la ora 12, adica rularea buna, viscolul a devenit cam imposibil. :o

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:25 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

18z = 18 UTC.

Time zones usually differ from UTC by an integral number of hours,[20] although the laws of each jurisdiction would have to be consulted if sub-second accuracy was required. Several jurisdictions established time zones that differ by an integer number of half-hours or quarter-hours from UT1 or UTC.

The UTC time zone is sometimes denoted by the letter Z – a reference to the equivalent nautical time zone (GMT), which has been denoted by a Z since about 1950. The letter also refers to the "zone description" of zero hours, which has been used since 1920 (see time zone history). Since the NATO phonetic alphabet and amateur radio word for Z is "Zulu", UTC is sometimes known as Zulu time. This is especially true in aviation, where Zulu is the universal standard.[21] This ensures all pilots regardless of location are using the same 24-hour clock, thus avoiding confusion when flying between time zones.[22]

Wiki

Deci 18z si 06z sunt rularile de mai putina incredere de care se vorbea pe aici. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:

Deci 18z si 06z sunt rularile de mai putina incredere de care se vorbea pe aici. :wink:

Asta inseamna ca rularea de acum de la ora noastra 00, care e de fapt 18z e rularea "proasta"? Inseamna ca avem viscol pana la urma? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:36 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Don't get too excited! :lol: Mai e pana atunci...destul de sigure sunt doar ninsorile care vor afecta SV tarii maine seara, marti si miercuri...ninsori care local vor depune strat de zapada consistent...
Eu pun imaginea asta, nu se stie cand vom mai avea ocazia sa o vedem: :lol:

Imagine
Imagine

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Lun Feb 16, 2009 1:43 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:41 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei, iar imi dai sperante. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 2:34 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

O data si-o data trebuie sa ninga si la Bucuresti. Acum, la anul, mai conteaza? :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 12:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pare cam amarat ciclonul asta pana la urma si un pic cam prea la sud de noi. Oare se mai poate transforma intr-un viscol serios pentru sudul tarii? :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 12:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

viscolul e foarte NASPA...cel mai aiurea fenomen...mai bine iarna normala si frumoasa fara vant... :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 12:57 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Sunt curios la cat o sa ajunga stratul de zapada la Resita. A nins si ieri putin, a nins si astazi, deci fata de cei 40cm s-au mai adaugat cel putin 5 cm, iar pentru marti si miercuri se prognozeaza inca 25-30cm de zapada. Sunt invidios pe cei din zona aia. Si la Ploiesti ninge de dimineata sunt cam 4 cm de zapada si s-a albit peisajul dar e cam ciorofleashca.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:01 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

viscolul e foarte NASPA...cel mai aiurea fenomen...mai bine iarna normala si frumoasa fara vant...
Dodo, iarna frumoasa si fara vant e ca ploaia mocaneasca. Ce iti place in asta??? Tocmai viscolul inseamna iarna cu adevarat si este echivalentul furtunilor de vara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
viscolul e foarte NASPA...cel mai aiurea fenomen...mai bine iarna normala si frumoasa fara vant... :P

Sigur ca da. Daca n-ai viscol intr-o iarna, mai bine ai doar vara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

babi scrie:
Sunt curios la cat o sa ajunga stratul de zapada la Resita. A nins si ieri putin, a nins si astazi, deci fata de cei 40cm s-au mai adaugat cel putin 5 cm, iar pentru marti si miercuri se prognozeaza inca 25-30cm de zapada. Sunt invidios pe cei din zona aia. Si la Ploiesti ninge de dimineata sunt cam 4 cm de zapada si s-a albit peisajul dar e cam ciorofleashca.

Or fi avut ei 40 cm, dar s-au mai topit intre timp, deoarece temperaturile maxime au mai sarit peste 0 C in ultimele zile. Si totusi, nu cred ca vor cadea 25-30 cm. Nu este corect sa ninga atat intr-o singura zona. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Resita s-a mai topit, au ramas cam 35 cm , dar cu zapada de ieri si de azidimineata s-au mai depus cam 5-7 cm. Is curios cat se va face stratul zilele astea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sunt 33 cm in Resita. Nu mai exagera atat CrazyFrog. :P

http://www.meteoromania.ro/index.php?id=441

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 1:48 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:

Tu zici asta pentru ca n-ai trait cu el. :P Daca ai fi facut-o ti-ar fi placut mai mult decat o ninsoare linistita. :wink:

Sunt 33 cm in Resita. Nu mai exagera atat CrazyFrog.

Sunt 33 cm la statia meteo, dar el poate avea mai mult.
De exemplu in Cluj la statie sunt masurati 13 cm iar la mine in cartier sunt 17. Ca sa nu mai zic de ce a fost anul trecut in Bucuresti, in sudul orasului erau 70 cm iar in nord 30-40.

Pentru Cluj s-a schimbat putin situatia, se pare ca va ajunge ninsoarea si aici maine si poimaine dar...tare ma tem ca nu va trece muntii.

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Lun Feb 16, 2009 2:15 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]