catalin scrie:
La rafala maxima din intreaga ora de observatie ma gandeam, pentru ca facand o comparatie intre rafalele inregistrate de-a lungul celor 24 de ore putem afla rafala maxima a zilei de concurs (care ne intereseaza pana la urma).
Ok. Atunci e super! Si eu zic la fel la vant - rafala maxima pe 24 h e cea mai elocventa in a demonstra "calitatile" unui concurent.
"8 (80-90) - Showery precipitation, or precipitation with current or recent thunderstorm (Precipitatii in averse, sau precipitatii cazute in timpul unei furtuni)
9 (91-99) - Thunderstorm (Furtuna cu descarcari electrice)"
Hehe, aici sunt mari sansele sa le spun pe amandoua si sa le si nimeresc. Nu se poate renunta la "8"?
Si...inca imi storc creierii sa imi dau seama cum e cu bonusurile la precipitatii..da' ii dau eu de cap.
"De ex:
Se prognozeaza 35 mm si se realizeaza 28mm.
Concurentul e depunctat cu 4 pct (pentru ca nu s-a atins pragul de 30 mm) si primeste 2 pct (pentru ca s-a indepartat cu 7 mm de valoarea corecta)."
Nu ai vrut sa spui:
De ex:
Se prognozeaza 35 mm si se realizeaza 28mm.
Concurentul e depunctat cu 6 pct (pentru ca nu s-a atins pragul de 35 mm) si primeste 2 pct (pentru ca s-a indepartat cu 7 mm de valoarea corecta)." ?
Daca e asa inteleg, dar ce ai spus tu acolo nu prea are logica pt mine.

Mai incerc.