Intr-adevat distractia de pe litoralul romanesc e foarte rar egalata in Europa si in lume, in general.Dar exista multe cluburi si in Albania, Croatia, Muntenegru, Grecia, Italia, Franta etc.Poate niciunde nu e ca-n Romania, multi prieteni care au fost in Ibiza mi-au spus ca si Ibiza e sub Romania.Peisagistic, nu stiu daca e printre primele din Europa.Pe Adriatica litoralul e de-a dreptul superb, singurul incovenient este ca muntele "pica" direct in mare, astfel ca litoralul din Istria si pana in sudul Muntenegrului e stancos.Nu prea gasesti nisip.Pe Coasta de Azur e la fel.In schimb, gasesti niste plaje in Grecia, Albania sau Spania de ramai

.Ca o analiza de la 1 la 10, eu as da asa: distractie 10 si probabil ca doar Ibiza mai are 10, peisaj 6, nisip 8, servicii 3 cu mare indulgenta, drumul pana acolo, care pt un turist conteaza enorm, 1 din pacate.Infrastructura rutiera tine departe turistii straini sa vina in masa in Romania.Un berlinez de exemplu prefera oricand sa mearga cateva ore pe autostrada pana la Rijeka, sa-si ia o cazare ieftina cu servicii exceptionale, sa poarte papuci pt plaja ca n-are nisip, asta e, si sa se distreze undeva pana la ora 1-2, decat sa vina in Romania, sa-l bagi prin mijlocul oraselor Oradea, calvarul si rusinea nationala numita Sebes, sau prin Rm-Valcea, apoi sa ajunga pe litoral sa constate ca a cam fost tepuit si sa fie total nemultumit de servicii, are nisip fin intr-adevar si se poate distra pana dimineata pe plaja, un lucru rarisim in lume.Dar prefera prima varianta.