forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 12:43 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Vă rugăm, ca în ciuda destinaţiei acestei secţiuni, să aveţi o atitudine civilizată şi de bun simţ, să folosiţi un limbaj "cizelat" :D

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 66  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Balamuc offtopic
MesajScris: Lun Dec 10, 2012 9:39 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Am auzit acum ca Antonescu ar propune un referendum la anul cu tema monarhiei.Cica el ar fi urmatorul presedinte, ma rog, cu cele mai mari sanse de a ajunge in acea postura si el si-ar da mandatul daca romanii vor rege.E interesant un lucru.Se vrea democratie.Sa se termine cu discutia cu monarhia, ori va fi ori punct.Dar pe noi, prostimea, ne-a intrebat cineva in 1990, sau nu atunci, in 1992, 1994, ma fratilor, stati putin.Noi am fost monarhie, am devenit comunisti cu o armata straina pe teritoriul tarii noastre si sub amenintarea armei pusa la tampla Regelui.Voi ce vreti, sa ramanem republica sau sa redevenim la forma de drept.Nu ne-a intrebat nimeni.Din punct de vedere constitutional, noi suntem inca monarhie.Trecerea s-a facut fara acceptul populatiei si sub amenintarea armelor.Si nici dupa 23 de ani populatia n-a fost intrebata ce vrea.Vazusem un sondaj CURS facut in primavara 2012 si procentul celor de vor monarhie este undeva la 25-30%.Adica o treime.Un procent foarte insemnat ca sa nu-i bagi in seama pe acesti oameni.Si ar fi aproape de procentul care ii legitima de vreo 10 ani pe actualii conducatori, 40%.Cam asta e legimitatea lor.Oameni alesi de 40% din populatia cu drept de vot si altii demisi de 7.5 milioane.Asa democratie nu vreau, multumesc.Mi-a ajuns 25 de ani de bataie de joc.Si cum spune Eugen, toti sunt aceeasi apa si pamant.Toti vin din PCR transformat peste noapte in FSN.Toti ii compuneau poezii lui Ceasca si ii cantau ode.Ultimul mare om am mai spus-o, care a refuzat sa faca aceste lucruri si s-a ales cu ani grei de puscarie a fost Coposu.Din pacate nu se intreaba nimeni de ce naiba nu iasa 60% din populatie la vot.Un procent urias.Dar nici nu indraznesc sa se intrebe.Le convine si daca i-ar alege 3 oameni.Uite domle, am 100%, am majoritate, sunt platit regeste din banii prostilor, ce mai vreti.Aa, cand 7.5 milioane il dau pe un om jos iar acesta nu pleaca pt ca e un mare bou nu e bine, dar cand pe tine te aleg 4 milioane din 18 e bine.Tu reprezinti romanii.Buna logica.Dovada mai buna decat asta ca toti sunt la fel nu stiu daca exista.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 11:35 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pentru ca am fost pomenit la categoria "lucizi" (nu stiu daca sa ma simt onorat sau nu, date fiind ghilimelele), fac cateva precizari:
1. in 2004 cand am votat Basescu + DA am perceput ca prioritate intarirea justitiei si atacul statului impotriva coruptiei; atat.
2. in perioada 2004-2008 am vazut politicienii (de toate culorile) afundandu-se in imoralitate si incalcandu-si misiunea si juramantul ,vezi propunerea de lege speciala a pensiilor, prin care isi arogau privilegii...eu vad prima suspendare a lui Basescu in 2007 ca urmare a pozitiei pe care a luat-o impotriva acestora; sa va reamintesc de referendumul prin care s-a votat, cu o majoritate mai confortabila decat mult clamata "demitere morala" a lui Basescu, un parlament unicameral? Mergand pe linia emotionala a lui sorifin, as spune ca Senatul e ilegitim in acest moment...:)
3. raman la convingerea ca principala realizare a mandatelor Basescu (si, sigur, a intrarii in UE) a reprezentat - fie si timida- consolidare a justitiei in fata arogantei politicienilor (a se vedea corecta utilizare a banilor publici prin misiunea data SRI de a supraveghea activitatile cu potential de coruptie ale politicienilor, mult atacata in fond de Felix si trupa lui). Cred ca oricine vede asta ca o prioritate mai mica decat altele (gen schimbarea formei de guvernamant) e naiv...pana in tara asta nu se va fura mai putin nu va fi bunastare mai multa, oricine ar fi la putere.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 11:49 am 
Si hai sa fim corecti, daca nu era campania asta furibunda anti PDL si Basescu ar mai fi castigat strutocamila asta comunisto-liberala 60% din mandate ?!
La ce numai bine au de gand sa faca nu mai stie nimeni.
Oamenii au fost prea orbiti de ura impotriva unui singur om, putea sa-l cheme si Gheorghe Dracu, nu Basescu, ca tot aia era.
Acum o vor lalai pana il doboara cumva pe dictator si dupa aia schimba tot, ca sa nu mai aiba surprize in viitor cu un presedinte jucator.
Ca cam asta e directia de mers, sa ne consolidam puterea si sa ne facem mendrele linistiti iar prostimea sa serveasca ce le dam noi pe tava si sa faca ciocu mic, ca au facut destul gat cu dictatorul.
Veti vedea voi ca asa va fi.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 12:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Prostimea nu e asa proasta, refuz sa cred, daca se vor dovedi si USL-istii niste nenorociti fii sigur ca romanii vor protesta, cu sau fara antenele lui Felix. Dar pana la proba contrarie...
Apropo, cat a fost prezenta la vot ieri?

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 12:20 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Probabil ca asa va fi Eugen.Tocmai de-aia n-am mers la vot.Sa nu am mustrari de constiinta, cum poate au unii acum care l-au votat pe Basescu.Desi cum spune iceage, au votat cu gandul la altceva, adica la ce le promisese omu si nu cred ca se gandeau vreo clipa la ce se va ajunge dupa cativa ani.O justitite mai servila precum a fost si inca este aceasta pt Basescu nu cred ca va mai exista curand in Romania.

" Mergand pe linia emotionala a lui sorifin, as spune ca Senatul e ilegitim in acest moment..." Asa si este din punctul meu de vedere.

" 3. raman la convingerea ca principala realizare a mandatelor Basescu (si, sigur, a intrarii in UE) a reprezentat - fie si timida- consolidare a justitiei in fata arogantei politicienilor (a se vedea corecta utilizare a banilor publici prin misiunea data SRI de a supraveghea activitatile cu potential de coruptie ale politicienilor, mult atacata in fond de Felix si trupa lui). Cred ca oricine vede asta ca o prioritate mai mica decat altele (gen schimbarea formei de guvernamant) e naiv...pana in tara asta nu se va fura mai putin nu va fi bunastare mai multa, oricine ar fi la putere."

Corecta utilizare a banilor publici.Wow... 8O .S-a furat enorm si cat a fost PSD-ul in perioada 2000-2004.Doar de-aia a ajuns Basescu presedinte, sa scape Romania de baronii locali.Insa ce s-a intamplat in perioada Boc 1-2-3-4-"n" nu cred ca s-a mai intamplat la noi dupa revolutie.Jaf la drumul mare si la vedere.Nici macar n-au mai incercat sa mai mascheze cumva.Era totul clar ca lumina zilei.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 12:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu sunt de acord ca justitia e aservita lui Basescu... eu cred ca magistratii incep sa sesizeze ca li s-a dat in mana o putere destul de mare, sustinuta si de UE, si acolo sunt destule lupte...eu sper ca efectul overall va fi benefic. Nu cred ca tu, sorifin, crezi vreo clipa ca situatia actuala a justitiei e mai rea decat cea de pe vremea lui Bombo si Iliescu...
Atata timp cat au fost si sunt anchetati si trimisi in judecata politicieni din ambele tabere, nu se sustine teza justitiei servile.
Si eu spuneam "corecta utilizare a banilor publici" numai in ceea ce priveste punerea la lucru a SRI pe urmarirea relatiilor oculte ale politicienilor, atat. Mi se pare ca fiecare leu investit in asta merita la fel de mult ca misiunea anti terorista.
E normal ca si cei ajunsi la putere dupa 2004 au furat, pentru ca nimeni nu credea cu adevarat in povestea cu anti-coruptia... dar procesul prin care controlul, urmarirea si judecarea celor corupti sunt consolidate ar putea sa ajunga sa dea justitiei puterea necesara pentru a misca lucrurile. Cum un consens politic in sensul asta nu a existat, a ramas alternativa ca un singur om, sau un grup restrans, sa impinga lucrurile in sensul asta... cu sprijin extern. Si cu riscul ca el insusi sa ajunga sa fie judecat si poate condamnat dupa incheierea mandatului. Faptul ca o majoritate politica puternica mediatic a fost impotriva lui, ce crezi ca inseamna, sorifin? Tu ce crezi? Majoritatea politica in Romania este corupta sau cinstita?

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 1:14 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Am mai spus.Politicienii romani sunt in proportie de 99.9% corupti pana in maduva oaselor.Toti.Acum am inteles la ce te-ai referit cu banii publici.In acest sens da, ai dreptate.Dar atat.Eu vreau schimbarea clasei politice nu mental, ci fizic.Pt ca astia nu se vor schimba niciodata.Stiu ca e destul de absurd ce spun si ca e aproape imposibil sa se intample asta, dar eu asta imi doresc.Dar mai e ceva.Sa stii ca Basescu nu e urat aproape cum era Ceausescu prin anii '80 pt lupta lui de eliberare a justitiei.Cu totul altele sunt motivele urii nemaintalnite dupa revolutie impotriva unui presedinte.Si Iliescu era urat, dar avea si foarte multa simpatie din partea unei bune parti a populatiei.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 1:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Basescu e urat din urmatoarele motive:
1. a avut o media ostila (reformulez: impotriva lui s-a purtat un razboi mediatic, care a fost castigat)
2. a aplicat o curba de sacrificiu (pentru asta a cazut si un guvern ca al lui Maniu in perioada Marii Crize)
3. provine, in mod inevitabil, din aceeasi clasa politica si deci nu este credibil in demersul anti-coruptie

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 1:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iceage scrie:
Si cu riscul ca el insusi sa ajunga sa fie judecat si poate condamnat dupa incheierea mandatului.

Doamne-ajuta.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 1:55 pm 
Plus ca are un trecut politic destul de murdar, saritu din barca in barca si pupatu in bot cu toti si cum au prins fostii tovarasi ceva, ca asta s-a prea ajuns si nu mai e tovaras cu ei, i-au tras in freza.
Adica el la ciolan si aialalti nici macar la cazan.
Asta e toata povestea, restul sunt aiureli mediatice paroxistice, de genul antena 3.
Toti urmaresc aceeasi agenda, agenda personala.
Ii dau dracului pe toti, i-as pune pe toti intr-o barca si i-as trimite la cel mai inainte mentionat.
La noi e o singura problema, avem o mentalitate paguboasa si un spirit de turma ce n-a vazut Parisul.
Iar prostimea la care facea referire Andrei ca nu e proasta si ca el nu crede, se inseala amarnic.
Trebuie intotdeaua sa pui in balanta toate faptele, conjunctura, bunele si relele, nu sa iei de bune toate aiurelile mediatice care au o tinta bine determinata.
Un om care si-a format o opinie personala poti sa-i aduci oricate argumente, oricat de rationale ca el tot pe-a lui o va tine, ba daca vede ca ai dreptate si e impotriva crezului sau refuza dialogul.
Asta e problema, daca intr-un mediu social toti colegii au o parere rar se intampla ca sa nu cazi prada spiritului de turma si sa-ti pastrezi echilibrul.
Multora li se intampla chestia asta.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 2:14 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

A aplicat o curba de sacrificiu doar pt populatie, nu si pentru propriul partid.Dar Basescu e urat si mai mult pt: aroganta, cinism, nenumaratele si grosolanele minciuni pe care le-a spus de-a lungul anilor, pt jignirile aduse tuturor( nu voi spune nimic de Rege), numai de clasele sociale, diferitele categorii profesionale, foarte multi oameni iubiti de romani, amintesc doar cazul Arafat, pt dezbinarea pe care a promovat-o incontinuu etc.Sunt multe care puse cap la cap si adunate de-a lungul anilor au adus o ura formidabila.PD-ul a gresit foarte mult supunandu-se in continuare lui.Lumea i-a asociat tot cu Basescu, iar votul a fost in primul rand impotriva acestui om, deci implicit impotriva PD.Daca PD-ul se dezicea de Basescu sau Basescu isi prezenta demisia in vara, acum USL-ul nu obtinea peste 50% si Pd-ul avea cel putin 30% din voturi, adica eram intr-o situatie mult mai confortabila.Asa, avem emotii.Aceste majoritati de peste 60% sunt ingrijoratoare.Iar opozitia e aproape nula in acest moment.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 2:35 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Degeaba Sorin, sunt lucruri pe care iceage nu le poate intelege. ;) Motivul? Ramane un mister pentru mine...

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 3:13 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Basescu n-are circumstante atenuante, cum incearca el sa se scoata, ca vezi Doamne nu a fost lasat.
Si Ponta si-a dat cu firma in cap. Am inteles ca va face o alianta cu UDMR. What? 8O

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 3:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Basescu a fost numai mai vizibil si mai deschis (ok, mergand uneori spre cinism), nu si mai imoral decat alti politicieni care au mintit la fel de mult, explicit sau prin omisiune; a dat-o cu bata in balta de mai multe ori dar i se poate aduce sinceritatea (?) ca circumstanta atenuanta. Eu cred ca el a mizat pe sinceritate ca factor de succes in politica si asta a mers pana la un punct. Pana la urma intr-o lume a minciunii, e ipocrit sa il mentionam numai pe Basescu ca personaj negativ al politicii romanesti.
Eu nu il iubesc pe Basescu, dar cred in continuare ca dintre toate "fructele" clasei politice, a fost cel care a oferit cel mai mult oportunitate de reformare a acestei clase (inclusiv prin eliminarea celor compromisi) si a deschis niste drumuri pe care putem merge in continuare. E adevarat ca in actuala configuratie politica echilibrul opozitie-putere care a contribuit la progresele inregistrate de justitie si de actiunea ei coercitiva si de control asupra clasei politice este pus in pericol. Sunt de acord si ca razboiul pierdut de Basescu a cauzat acest dezechilibru. Pana la urma, sigur, se poate obiecta, si accept si asta, ca orice demers care se incheie cu un rezultat nul sau opus celui intentionat este un esec si aici e posibil ca Basescu sa fi avut alternative mai bune in demersul lui decat un conflict deschis cu Parlamentul. Poate ca scandalul "biletelului" a fost o greseala si daca ar fi mers cu Tariceanu in continuare ar fi obtinut rezultate mai bune... nu stiu.
As crede cu bucurie in alternativa propusa de USL, dar mesajul lor cu "justitia aservita" si entuziasmul cu care isi sprijina acolitii/tovarasii cu probleme in justitie nu este deloc de bun augur. Un moratoriu privind comentariile asupra justitiei si, desigur, demersuri concrete privind limitarea imunitatii parlamentare ar fi ceea ce as astepta.

Sus

MesajScris: Lun Dec 10, 2012 3:30 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Basescu n-are circumstante atenuante, cum incearca el sa se scoata, ca vezi Doamne nu a fost lasat.
Si Ponta si-a dat cu firma in cap. Am inteles ca va face o alianta cu UDMR. What? 8O

Asta era de asteptat. De parca nu s-ar mai fi intamplat in ultimii 20 de ani. ;)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 66  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]