forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Ian 15, 2025 10:42 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13812 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Vin Dec 13, 2024 11:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

S-a inseninat la Lucina, acum juma de ora erau -23,1 grade. Sa vedem unde se opreste minima, probabil pe la -25 sau nu mult oricum sub -25. Cel mai interesant va fi de vazut inversiunea maine dimineata, daca se mentine senin, pt ca maine la 6z vor fi temperaturi de 2-3 grade la 850 hPa in zona.

Sus

MesajScris: Mie Dec 18, 2024 11:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dupa 18 zile din aceasta luna deja duse, media termica la mine a egalat media lunii noiembrie 2024: +5,6 C ... :( Parca ai zice ca vine primavara, nicidecum ca tot inaintam in iarna si se irosesc zile care ar fi avut potentialul sa fie hibernale :cry: .

Asta ca sa reamintesc cat de slaba este aceasta prima luna de "iarna" 2024-2025 calendaristica.
Precipitatii in aceasta luna, pana acum: doar 32 l/mp, si toate au fost ploi...

Sus

MesajScris: Joi Dec 19, 2024 9:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si asa vor fi si ianuarie si februarie. Nu te-ai obisnuit inca, dupa atatea ierni calde?
In fiecare an apare retorica "de data asta o sa fie diferita" si de fapt nu e. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 19, 2024 11:46 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Fie se reintorc zapezile dupa 2030, fie niciodata, eu asa zic.

Trebuie sa ne axam pe alte pasiuni si alte hobby-uri, mie imi este clar deja. Problema mea e ca vremea este booster-ul tuturor pasiunilor mele. Altii se descurca mai bine. Eu voi fi mai trist, asta e situatia.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 21, 2024 7:23 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Predeal

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Dec 21, 2024 9:11 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Gfs are 1 metru pt Predeal in a doua zi de Craciun.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 21, 2024 10:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si 1 metru de zapada in sudul Romaniei in ianuarie 2025 ! Asa am visat eu! :lol: :lol: :lol:

Am acum 19 mm in pluviometru, acumulati de azi-noapte si pana in aceasta seara. Azi a plouat fara oprire, incepand de pe la ora 11:00.
Toate ploile care au lipsit cu desavarsire toata vara-monstru 2024 se recupereaza in aceasta luna decembrie in sudul tarii.

Sa vina inundatiile ! Sa vina musonul !! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 24, 2024 12:58 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Aici ploaia a inceput dupa miezul noptii.

Sus

MesajScris: Mar Dec 24, 2024 4:32 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ploaie tot drumul Predeal -București. La ora 11 erau 0 grade și pe măsură ce am coborât a tot crescut până la 8 grade în București. Pe drum, erau porțiuni cu ploaie la orizontală, ar fi ieșit un viscol ca la carte.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 24, 2024 5:10 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sa nu uitam de decembrie 1990, foarte foarte ploios cu 200 mm in judetul Gorj. 1990-1991 tot o iarna slaba dar viscolul din februarie 1991 a fost Dumnezeu pe Pamant. Asa ca la ala ma gandesc cand decembrie este ploios.

Sus

MesajScris: Mar Dec 24, 2024 11:58 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Dacă acest episod avea loc la 1-2 grade aveam de ce sa fim triști, dar la 7-8 grade sa fim serioș. Nici măcar la altitudinile mai joase de la munte nu a nins, doar ploaie. Ciclon de toamna rece.

Sus

MesajScris: Mie Dec 25, 2024 12:22 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

m-bogda scrie:
Dacă acest episod avea loc la 1-2 grade aveam de ce sa fim triști, dar la 7-8 grade sa fim serioș. Nici măcar la altitudinile mai joase de la munte nu a nins, doar ploaie. Ciclon de toamna rece.

Este afara acum cum erau ciclonii aceia la jumatatea lunii septembrie, cand incepea scoala si cand incepea si toamna, cu ploi reci si vant, acum 25 de ani.
Avem mai nou vreme de inceput de toamna la jumatatea iernii calendaristice. Asta este noua clima in Romania ! Asta este blestemul , asta ne este soarta :( Si continua sa se incalzeasca DRAMATIC , de la an la an.
De verile ca-n Maroc pe care le avem acum, nici nu mai spun...

Decembrie a devenit septembrie de acum 25-30 de ani. Iar ianuarie a devenit octombrie/inceput de noiembrie de acum 30 de ani !

La mine sunt 4 grade C, nu 7-8, cu o maxima de +4,3 C astazi. Acolo unde bate vantul de NE, dinspre Moldova, adica inclusiv in capitatala si-n Ilfov, fix acolo sunt si cele mai ridicate temperaturi: intre +7 si +10 grade C . Mai nou, vantul siberian de NE ne aduce aer tropical si +10 grade C noaptea, si-n in miezul iernii, si nicidecum curgere rece pericarpatica.... Intr-atat de scarboasa a ajuns clima in extracarpatic :cry: Adica oricum nu era nicio sansa sa fie zapada in aceasta saptamana, oricum ai fi luat-o !

Si oricum NU va mai fi vreodata zapada in Campia Romana... cel mult lapovita in unele luni ianuarie, foarte rar, dar fara depunere.... M-am convins de asta in aceasta saptamana blestemata !
Mult mai mari sunt sansele sa vezi zapada in sudul Spaniei... Asa ca n-are rost sa mai speram vreodata la ceva...

Iernile in Romanica sunt desfiintate !!!
Nu mai exista deloc! Si nu de ieri, de alataieri. Ci de vreo 5, aproape 6 ani deja.

Sus

MesajScris: Mie Dec 25, 2024 11:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ploua de rupe, de aseara si pana acum, la o temperatura de +5,5 grade C acum.... Bleah...

Aseara, cum s-a schimbat directia din care batea vantul, si am trecut de la vant de V->E, la vant dinspre Baragan de NE, cum a si saltat temperatura: de la +3 grade, la +7 grade C.... si asta in mai putin de o ora. Scarbos, pur si simplu!

Deja, iarasi, aproape 20 l/mp . Dupa ce acum cateva zile au fost alti 22 l/mp + 37 l/mp saptamanile trecute, din decembrie. Si o sa continue sa ploua inca multe ore de acum incolo. Apa deja a inceput sa balteasca prin unele locuri din curte, se infiltreaza din ce in ce mai greu, pamantul incepe sa fie saturat de apa.

Este, de departe, cel mai irosit in vid potential din ultimii 10-15 ani , cel putin.
Daca ar fi venit toate precipitatiile astea exclusiv sub forma numai de zapada afanata, la temperaturi de sub -4, -5 grade C, am fi avut pana acum peste 1.5 metri strat de zapada, in aceasta luna.
Si probabil 1 metru de zapada numai din acest episod, din acest Craciun, ca-n ianuarie 2008, atunci cand nu se abatuse inca nenorocita de incalzire draconica din ultimii 10-12 ani.

Nu inteleg cum la final de februarie 2018, sub efectul direct al unui SSW, s-a putut ditamai viscolul si stratul de zapada, la temperaturi omenesti de -6, -7 grade C, si acum NU se mai poate absolut nimic; in niciuna dintre lunile de "iarna".
Mai nou vantul de NE aduce caldura iarna !

Sunt extrem de furios! :x
Daca eram acum in anul 1924, si nu in anul asta blestemat din secolul asta XXI-blestemat de Dumnezeu, as fi avut acum aproape 2 metri de zapada, cu toate aceste precipitatii...
Incalzirea globalista este cea mai mare calamitate care a putut sa se abata asupra acestei planete :!:

Este timpul sa ne facem bagajele si sa plecam. Nu stiu daca mai primesc aia cetateni pe insula Svalbard. Aici nu mai este de trait....

Sus

MesajScris: Joi Dec 26, 2024 10:16 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Piatra, TR
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Joi Dec 26, 2024 12:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ia uite ce iarna frumoasa.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13812 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]