Stiam de Galati, la fel cum sunt multe alte statii amplasate asa, in mijloc de oras si inconjurate de cladiri. Inca Tecuci e departe si te-ar mai putea contrazice unii sau altii, dar uite-te la Braila, care e practic tot acolo. Diferenta mare luna de luna, iar minimele sunt incomparabile. Pe anul 2017 am avut -15 la Galati si -24 la Braila. Sa fim seriosi. Dar si asa am ajuns la concluzia ca e ultimul lucru de care ar trebui sa ne plangem la anm. In Transilvania mai mult de jumatate din statii au siruri intrerupte in ultimii ani, iar daca te uiti pe un document intern de-al lor, vei vedea ca din 40 si ceva de statii, vreo 6-7 au program de 24 de ore. Inca vreo 6-7 de 18 ore, care ar fi cat de cat relevant, restul sunt de 12, 6 ore sau fara personal. Adica vreo 75%. Aici e marea problema. SI nu neaparat la fenomene, hai sa zicem ca un istoric de 50 de ani ajunge sa ne dam seama cum stam la fenomene, insa avem intreruperi la temperaturi medii lunare si sume de precipitatii. Statii automate care pica si de unde din pacate nu se mai pot recupera date. Iar daca pauza e mai mare de cateva ore si trec ore climat principale, adio medii. Aici e durerea. Macar daca ar lasa termografele alea vechi de 50 de ani si cand ai intreruperi trimiti pe cineva acolo sa iti preia cifrele. Dar nici macar la asta nu s-au gandit.
Mai jos e un document pe care-l facusem acum cativa ani, l-am mai postat, cred ca tot aici pe undeva. Sunt statiile anm in functie de forma de relief(daca observati greseli sa-mi spuneti) si in functie de urbanizare. Albastru e in afara orasului, amplasare corecta, galben, undeva la margine dar cat de cat ok si relevant, portocaliu in oras, neinconjurata de cladiri, dar cu medii afectate de urbanizare, iar cu rosu statii fara relevanta din punctul meu de vedere. Statii urbane, inconjurate, cu diferente mari fata de zona reala, inconjuratoare. Daca doreste cineva poze, am cu fiecare statie. Sunt poze cu localizarea din google maps si de unde a fost acces din google street sau chiar personale, pe unde am reusit sa ajung eu.